Ahoj holky. Mam otazku ale netyka se vubec deti,materstvi ci tehotenstvi. Jde o to ktera z Vas mate pejska a ten trpel na zanety analnich zlazek. Muj jezevčík na to trpi od roku 2016,pravidelne sme chodily k veterinari ten vzdy vymackl,a nebo obcas dal injekci kdyz to bylo horsi, posledni ctvrt roku to ma podle veterinare lepsi,vzdy jen vymackne a rekne za mesic na kontrolu ale ja sem v 9.mesici a dojizdet s pejskem se mi moc nechce,a hlavne nemuzu a pritel je pracovne pryc,a kdyz je doma tak ji to jednou za mesic vymackne,a pozoruji jestli to nema horsi,ale to co vymackne mi prijde ok,ale bojim se jestli nedelame neco spatne. Mate nektera zkusenost,ze jste doma taky vymackavali zlazky? Diky
@duhovakony Ahoj. Naše fenka to taky mívala, často "sáňkovala". Veterinář nás strašil, že se to bude zhoršovat a že budeme muset chodit pravidelně. No, byli jsme párkrát a pak to nějak ustalo. Teď už úplně v pohodě. Údajně se to častým mačkáním spíš zhoršuje. Doktor nám ještě doporučil vysadit granule s rybím masem/tukem. Možná právě to pomohlo.
Take mame jezevcika a take vymackavame.Vet nas zaskolil cca pred tremi lety a od te doby to dela pritel vzdy,kdyz psice zacne "sankovat"... nekdy po mesici-nekdy dele... ona si "rekne"... zatim O.K.
Dekuju holky za odpovedi,moc ste mi pomohly. Nase holka vubec nesankuje,spis to poznam ze se zacne silene drbat
Ahoj Tak my jsme horší případ moje fenka taky začala že jí svědí zadek a měla k tomu i prujmy tak jsme chodily to vymačkávat pak jí to dělal i tchán měl zkušenosti jako psovod věděl jak na to ale jednoho dne když se chtěla vyprázdnit strašně plakala tak jsme letěli na vet a on nám řekl že je to z prujmu no ale plač při vyprazdnování nepřestal trvalo to rok bylo to strašné až když jsme na doporučení změnili veterináře ten udělal kompletní vyšetřená Uz rentgen tak zjistil že má kvuli neléčeným zánětum chronický zánět a praskla i ta anální žláza a ten zánět jí způsobil že se jí udělala díra ve střevě a přesto šla stolice takže není divu její pláč a bolest tak dávejte bacha ja bych raději nic nezanedbávala
@simca31 ted je mi z toho co pisete taky do place a je mi to moc lito☹ asi zkusim jineho veterináře,ten jak sme k nemu dochazely tak i sliboval proplach a pak zase ze ne...
Ja mam 2.5 rocni fenku kavalira. Krmime granulemi a konzervami Reico. Spravne by si pejsek mel analni zlazky vymacknout sam pri kakani, tim jak je potrava spravne tuha a natravena, takze bych mozna hledala i pricinu tady. Ovsem je fakt, ze nekteri pejsci na to trpi. . . Chovatelka, od ktere fenku mame, mi rikala, ze je lepsi pejskovi na zlazky nemakat, dokud neni problem, nebo ho sami vytvorime.
@martina1317 To máte pravdu předtím jedla všechno co mi a to bylo špatně bohužel moje chyba ted už je 5 roku po operaci a tuk tuk je klid ale její strava aby byla stolice stejná tak je na kvalitních granulích
@duhovakony Ono to fakt netřeba podcenovat a tím jak se jí to mačkalo tak jí to muselo vytéct ve vnitř tím vznikl zánět a bylo vymalováno jen nechápu proč něudělali vyšetření hned a měli mě za histerku a ona trpěla jak blázen chudáček muj a opravdu krmit tak aby měla stejnou stolici ani řídkou ani tuhou to ani nemluvím kolik nás stály antibitika vyšetření a pak operace ale dala bych cokoliv aby jí bylo lépe
Jj holky granulky ma kvalitni. Tenkrat sem to zacla resit protoze jak se drbala tak se ji udelali mega strupy na zadech za ocasem,no a od ty doby mackame. Takze vazne zmenime doktora a uvidime.
Naše fenka s tím měla za mlada také potíže (měla i píštěle), dokonce se už mluvilo o případné operaci a odstranění. Pak najednou problém ustal a už se neobjevil (je to už cca 7 let). My jsme doma nemačkali, zkoušela jsem, ale nikdy se mi to nepovedlo, takže při prvních příznacích jsem hned jela na veterinu (mela jsem ji kousek, což uznávám s mimčem může být náročnější).
Náš pejsek tím také trpěl, ale samo to tak nějak odeznělo...Já jsem to ani mačkat nikdy nezkoušela, bála jsem se dělal to partner a nebo veterinář...
ahojky, ja mam takovou zkusenost, ze kdyz jsem tam sla poprve, pan doktor mi rekl, ze pokud na to pujdu jednou budu muset chodit pravidelne, nebo to delat sama. ukazal mi spravne jak to mam delat a od te doby tam nechodim...obcas na kontrolu a zadny problem nečbyl..ja byt tebou jdu se zeptat... ,zaskolit,, at nemas strach..ale zadna veda to neni 🙂