Jen úvaha...🤔 Odmitl nekdo vylozene testy na koronu s tim treba ze se zavrel na 14 dni, ale na test nešel? Jaka byla reakce doktora? Jak clovek toto tema porad probira temer na kazdem rohu tak me proste napadlo, jak doktor asi reaguje.... 🤔Treba ma obcas clovek opravdu jen chripku a musi jako cekat na testy😀
tak pokud onemocníš, nikomu to neohlásíš a všichni z domácnosti dodrží karanténu tak proč ne. Ale pokud ti dá termín na testy hygiena nebo lékař, jsi v systému, potom se nedostavením vystavuješ riziku pokuty. Jinak nechápu důvod proč na test nejít, nic to není, dá se najít super z drivu, třeba v Praze, kde mají hned volná místa. Otec byl v nějaké soukromé laboratoři a super, říkal, že uplně v pohodě, že běžný výter u praktika byl kolikrát horší.
@kokoska12 Ve své podstatě to může být doktorovi jedno - ale vlastně se tím okrádáš o případné tři měsíce, kdy nespadneš do opakované karantény, protože jsi byla pozitivní. Jakmile nejsi v systému zařazená jako pozitivní, tak budeš stále opakovaně padat do karantény při jakémkoli kontaktu. Při potvrzené nákaze jsi z obliga, což je vlastně docela fajn a ten jeden výtěr za to docela stojí 😀
@kokoska12 nasi byli oba pozitivni a hygiena je hnala 80 km daleko na test se 14 letou segrou, ktere uz taky nebylo dobre. rekla jim, st se nezlobej, ale ze tak daleko s ni fakt nejedou, ze maj teplotu a neni jim dobre, navic jsou v izolaci, tak co. a ze jestli to tak moc chtej, at si prijedou. hygiena rekla, ze je nahlasi epidemiologovi 🤷🏼♀️ a dal se nic nedelo.
Tak ve chvili, kdy te nevytrasuje hygiena, tak je to už ve tvé režii, jak se k tomu postavíš. My jsme onemocněli kolem 4. adventní neděle, na stedry den jsem zjistila, že necítím. Návštěvy jsme preventivně odvolali už dříve. Takže jsme se na 14 dní zavřeli doma a hotovo. Vůbec nevíme, odkud jsme se nakazili. Náš stav nebyl nějaký vážný, tak jsme ani dr nevolali, mají teď práce až až. Někdy, až tam půjdu (budu muset během jara), tak se zmíním, že to máme za sebou, ale jsem to neřešila.
@kokoska12 Hele dá se říct že já. Ve škole bylo dítě v kontaktu s nakaženým, volala jsem doktorovi a řekla jsem že budeme doma v karanténě bez testů, protože odmítám v pěti lidech riskovat že tam spíš něco chytneme. Problém s tím nikdo neměl ;) Ale to bylo na začátku, jak je to teď nevím...