Syn měl do školy donést dyni hokaido, malovali na ni v rámci Halloweenu nějakými vodovkami (Non eco barvami). Vyhodit nebo oloupat a sníst? Kloním se k tomu vyhodit.. Co byste udělali vy? Stala así 25 Kč, obecně strašně nerada vyhazují jídlo ale může to být rakovinotvorné. Říkám si, že to mi za to fakt nestojí...
.
Tohle jde jistě umýt horkou vodou. Použila bych pak i se slupkou. Pokud se i po tom budeš bát, tak můžeš tu pomalovanou část po umytí ještě oloupat. Jídlo bych nevyhazovala.
Ver tomu, ze rakovinu opravdu nedostanes z pomalovane dyne 🤦♀️ Kor kdyz ju umyjes a oloupes.
Umyla bych vodou a snedla. Běžne vodovky ani nemohou obsahovat rakovinotvorne látky, ne?
Nerada vyhazuji jídlo, ale nejedla bych pomalovanou dýni, i kdybych ji oloupala. Vnitřně se mi to příčí. A je mi jedno, že vypadám jak hysterický magor.
Já bych ji oloupala a snědla. Nebo aspoň tu nepomalovanou část.
Tím, že mám crohna, tak se držím určitých pravidel - nesním ani den prošlý jogurt, takže já bych dýni vyhodila. Jako teoreticky se vám nic nestane, ale já si na svá střeva musím dávat bacha.
Omyla, oloupala a snědla bych ji.
Kdyby měla měla s pomalovanou dýní nějaký problém, s klidným srdcem bych ji vyhodila a neřešila.
Já bych se ani nerozmýšlela a vyhodila.
Umyla, pro tenkrát i Hokaido oloupala a uvařila. Ta slupka tak jak tak něco musí vydržet a venku při pěstování přijde taky do kontaktu s kdečím .. pokud teda není někde plesnivá (třeba že by byla dlouho na výstavce v teple)..to bych se nerozmýšlela a šla by do koše.
já bych to nejedla. z dýně se stalo plátno a změnila svůj účel prostě. nejsou vodovky jako vodovky. já mám třeba i anilinky...a překvapuje mě, kolik z vás by to vůbec neřešilo. vždyť to není jen o tom, co je na povrchu, ale i o tom, co se dostane dovnitř. jako by všechny ty chemie kolem a pesticidy nestačily...
Umyla, oloupala, uvařila, snědla.
Vyhodila bez vycitek, jak psala
@gbp stalo se z ni platno.
Velmi ekologicke platno, mnohem lepsi nez kdyby malovali na polystirenovou kouli.
Ale dokud ty barvy nejsou jedle a neni hladomor, tak bych tim svoje telo nezatezovala.
vydlabala bych s dětmi bubáčka na svíčku a pak vyhodila.
Jedovaté to není. I kdyby někdo sežral celé vodovky (což nedoporučuju), neumře a ani z toho nedostane rakovinu.
Taky bych nejedla, nějak psychologicky mě to odrazuje 😅
Já bych ji taky nejedla. Prostě by směrovala do koše, a to bez debaty. Tahle dýně ani není podle mě vhodná ke konzumaci.
Umyla bych horkou vodou, oloupala a snědla. Myslím, že to, čím se běžně stříká ovozel, je horší než vodovky.
@edddie Docela mě baví rozdílnost názorů. To s tím vydlabanim je fajn nápad! 🙂
Záleží čím na to kreslili
Vyřež pomalované části a ostatní použi.
@mia_von_prag AI je papezstejsi nez papez 😀 pry kdyby to byly barvy urcene k malovani potravin (kterymi se treba pomaluje/ozdobi dort k prime konzumaci), tak muzes vyhodit pomalovane a snist vnitrek? 😀 ten se fakt asi jisti, aby ho nikdo nemohl zalovat 😅
Jinak me bavi nazory, jak umytou a oloupanou dyni nikdy, i kdyz se to bude jeste varit. A pak objednate detem za drahy prachy dort, kterej hraje vsema barvama, jasne jsou to potravinarske barvy ale tim se vam dite primo nacpe a to je v pohode. Ale hlavne ne omytou vodovku… skoro bych si vsadila ktera moznost bude mit vic tech rakovinotvornych latek 😳
Nejsem úzkostlivá, ale vyhodila bych ji. Pokud jde do bioodpadu/kompostu, udělá půdě užitek.
Foto přikládám.