Je tu někdo kdo vubec neslaví vánoce? Muj přítel je neslaví vubec že je to jen křestanská p*čovina. Mě je to ted celkem jedno až budem spolu bydlet budu jezdit za rodičema na vánoční oběd, ale co až budem mít děti? je nějaký problém? nechci aby je ve školce či škole odsuzovaly že nemají dárky. Nebo bude muset přítel překousnout že budem slavit? V loni mi dárek dal ale letos řekl že ne, což mě docela mrzí, ( ale aspon nebudu muset něco vymýšlet a utracet penize :D)
@marecekavendulka tak né že by mě v tom bránil abych slavila, jen mu to příjde jako zbytečnost že utrácím za dárky.
@jokerka to ma blby co 😀
To je smutný. 😢 Vždyť je krásný někomu udělat nějakým dárkem radost. Zvlášť když toho někoho miluješ.
Já dřív taky Vánoce dvakrát zrovna nemusela. Naši k tomu měli zvláštní přístup. Dokud jsme teda s bráchou byli malí, tak to bylo celkem ok. Ale jako dospělé už nás to moc nebralo. Večeře, dárky, a každej si šel po svém.
Od té doby, co jsem potkala manžela tyhle svátky miluji. Přes den jdeme na procházku navštívíme jeho rodinu, doma pak sami spolu povečeříme, rozbalíme si dárky, pak si pustíme pohádku, dáme si třeba vínko, nebo grog...Loni jsme si řekli na Vánoce, že bychom si mohli pořídit miminko a dnes tu sedím těhotná a každým dnem čekám, že porodím.
Ještě jsem chtěla dodat, že taky nejsme věřící. Svátky si uděláme podle sebe..žádné bohoslužby, atd. Uznávám, že v poslední době jsou Vánoce hodně komerční, ale záleží na každém jak si to doma přizpůsobí. My třeba taky nijak zvlášť neutrácíme za dárky.
@uzivatelkalucie to je pěkné pod stormeček miminko 🙂 gratuluji , no on zrovna na romantiku asi není, žádné překvapení ani romantická večeře letos nebyla :( natož večeřet u jednoho stolu (málokdy teda)
Děkuji.
Nevím, jestli ten můj je taky zrovna romantik, ale dárky mi dává rád..k svátku, narozeninám, k Vánocům. Dokazuje mi tím, že mě miluje a myslí na mě. Loni na Mikuláše jsem dostala balíček s nějakou tou sladkostí a dokonce i s bramborou a uhlím. Já to uhlí nepoznala, myslela jsem, že to jsou sušené fíky 😀 Chci tím jen říct, že neutrácí majlant, jsou to drobnosti, ale já ho za to zbožňuji.
Hodně by mě mrzelo, kdybych mu nestála za dárek 😒
@uzivatelkalucie jo tak nějaký ten pamlsek koupí ( doufam že to nezbí jak pamlsek pro psa :D) co mám ráda ale tak zas to není dárek jako dárek, a hlavně když je to skoro každý tyden to je jakoby ohraje no, nejde jednu věc furt dělat do kola, stačila by malá kytička klidně jedna ruže které mám ráda, trocha kreativity (plyšové srdce, čokoládové, pérnikové prrostě klidně nějaká blbustka z lásky či nějaká věc kterou potřebuji kosmetika klidně, ale toho se asi nedočákm, tak mu asi nestojím za dárek 😢
@jokerka Myslíš si, že raději řekne, že neslaví Vánoce, než aby ti koupil dárek?
@uzivatelkalucie vypadá to tak asi :/ vloni dárek byl, a taky dárek není o financích pokud je člověk šikovný dá se něco vyrobit a za stovku se dá taky něco pěkného sehnat snad i za mín, ale taky hlavně nejde jen o vánoce ale o cely rok, dřív bych nad tím nepřemýšlela ale asi by nějaké překvapení ve vztahu mělo být (příjemné) , a zase mě je blbé s ním o tom mluvit aby si nemyslel že chci z něho něco vytřískat, a navíc podle něho když mi koupí něco dobrého že je to hodně, ale není. Ovšem horší by bylo kdyby byl chamtivej že by nedal nic a sám by chtěl.
@jokerka Jasně, to souhlasím. Taky bych nikoho nenutila do toho, aby mi koupil dárek. Ale možná bych mu sama koupila dárek i když by mi řekl, že mi žádný nedá. Třeba se chytne za nos.
@jokerka tak mne je treba uplne jedno, jestli neco dostanu od manzela za stovku, nebo za pet tisic. Dulezite je prece to, ze je rodina pohromade, jsou spolu stastni a uzivaji si hezkou atmosferu. A hlavne to tak bude mluvit o vanocich i pred detma? Tohle muze vypustit z pusy jen chladnej ignorant. Toho bych asi nerozdychala doma. A to snesu docela hodne. Ale tak hulvatsky mluvit o vanocich, at je duvod jakykoliv....uz to radeji nebudu komentovat.
@uzivatelkalucie sám říkal že když koupím, že je to moje věc ale že on nic nedá, jinak jsem mu samozřejmě k svátku dala, k narozeninám a koupilajsem něco sobě co bylo pro něho, ale jaksi prd, prd (muj svatek a narozky)
@sisinka74 no doufám že to před dětma říkat nebude, at si v dospělosti samy vyberou slavit či neslavit.
@uzivatelkalucie no já si takového našla, nejdřív jsem to ani nebrala nějak vážně v loni dárky dal tak v pohodě. ale vypada že asi od letoška ne.
@sisinka74 jeho ani nezajímá to kolem (prostě je to p*čovina podle něho) tak mě taky nejde o dárky ikdyž by jednou za rok mohl něco dát :D :( ale uplně by stačilo udělat si sním pěkný večer jako v loni šly jsme ven se projít pak domu na jídlo, do postele na filmy a pak s*x 🙂 jo to bylo pěkné ted ale asi ani jedno z toho nebude, jako jo jeho věc neberu jeho názor, ale ted už vím že mě bude mrzet když nepujdem aspon večer ven :/
ale taky jsme spoly byli 4 měsíce na vánoce tak se asi přemohl no, tak ted už asi nemusí jednoduše mu to je u zadku
@jokerka v tom pripade si neco kup pro sebe,hezky to zabal a potom hraj prekvapenou (jee,milacku,ty jsi uzasny!)kdyz uz nic,tak aspon bude sranda.
Trošku vedľa ,ale princíp stejný : Môj manžel je neveriaci,ja áno. Neuznával nič,čo sa týkalo kresťanstva.Ale keď som mu povedala,že inde ako v kostole sa vydávať nebudem,povedal,že ma miluje a urobí všetko,čo mi na očiach uvidí a tak sme mali svadbu v kostole.S Vianocami to bolo podobné,nie až tak extrémne,pretože aj napriek tomu,že jeho rodina je neveriaca,Vianoce slavili.Manžel v tom,ale nič nevidel,až kým sme nezačali Vianoce tráviť spolu a potom s deťmi. Tá detská radosť ho dostala na toľko,že tento rok už pomaly v lete premýšľal,čo deťom kúpime k Vianociam...
Tým som chcela povedať,že by to z lásky k vám urobiť mohol...ak o to teda stojíte.
@jokerka Záleží co bude vyhovovat tobě. Některá by ho kopla do zadku a jiný to vadit nebude. Když mu na tohle přistoupíš, tak mu to později ale nevyčítej.
Vztah je o kompromisech a záleží na tom, jaké má kdo priority. Pokud je váš vztah jinak v pořádku, milujete se a jste šťastní tak s ním ty Vánoce ožel.
A takto u nás prebieha Štedrý deň : ráno máme vianočku (manžel protestuje,chce salámu,nedovolím mu 😉 ),na obed majú deti bábovku,my dospelí nič (manžel opäť protestuje,chce šalát a rezeň,zasa mu to nedovolím ),chodí ako besný tiger 😉 večeriame o šiestej,menu je: kapustnica,opekance s makom,alebo syrom, vianočné oplátky,zemiakový šalát s rybou-obvikle aljašska treska,nie sú v nej kosti a deťom chutí (manžel podojedá to čo deti nedojedli) ,u stolu čakáme na zvonček a ideme rozbaľovať darčeky,manžel sa začína sťažovať,že sa prejedol a začína mu byť zle (každoročne) ...Medzi tým si celý deň popíjame šampáňo,alebo grog,deti obiehajú stromček,či tam už niečo nieje... asi tak v skratke...
Mám veľmi rada Vianoce,zo všetkým čo k tomu patrí,stres,pohoda,pôst,potom jedlo,rodina,blízky priatelia,proste všetko...A manžel si zvykol
@jokerka Uf. Vánoce nejsou o "křesťanském nesmyslu", ostatně ta příšerná komerce a shon kolem nemají s křesťanstvím nic společného. Jsou o chuti udělat svým milovaným osobám radost, ať už dárkem, nebo společně stráveným časem. Já nejsem vánoční šílenec, ale úplně je vynechat by mě mrzelo, dárek jsem si vybrala sama a nechám si ho proplatit 🙂 V minulém tématu píšeš, že křesťanský nesmysl je pro tvého přítele i svatba a kromě toho je většinu času stejně u počítače. Moc mě to mrzí, ale mám z toho pocit, že tě ma na salámu a Vánoce jsou nejmenší problém 😒
@jamia nojo to asi mě má někde, mě to taky mrzí že jsem letos nemohla ani z ničeho mít fakt radost, sám si jí udělá to jo (že si sobě něco koupí a zrovna ne moc levného) a já mam utřít nos, nejsem nějak závistivá ale když jsem viděla co dostaly kamaradky od těch svých přítelu :/ (teda jako ani jednoho bych nechtěla ale tak aspon je napadlo dát své přítelkyni něco pěkného) kdo má pak na to koukat, a blbě se usmívat jak je to od nich pěkné. Ale v loni to bylo překvápko jedna holka měla narozky a dostala kytku od přítele, a já si tak říkala že se mi o tom muže jenom zdát že bych od svého dostala taky pak jsem přijela domu a tam na mě čekala kytička 🙂 . A ted si v duchu mužu říkat co chci že se nedočkám a opravdu nedočkám :(
@jamia tak shrnutí dnešního dopoledne- oběda je na počítači i ted při obědě hraje misto toho aby si sednul ke mě tak každý jsme jedly zvlášt, navíc je tu návštěva a řve do mikrofonu hraje přes něco kde mluví s nějakýma klukama. Kdyby tu nebyla náštěva neřeknu ale to je ostuda teda jestli ho slyší. No asi to tak bude celý den, kdyby se tak aspon pokusil přemoct ale to nehrozí, krásný to štědrý den. 😖
@nonacek joo kdybych to věděla že takový bude tak bych si ani nic nezačala, jako jo byl jiný už od začátku, ale přece jen mě jakoby nalákal na něco jiného, na jiného člověka, a stejně prakticky by vyšlo na stejno jestli jsem na vánoce s ním nebo sama,když stejně jsem sama a on je ve světě her, ani neni schopny jit se semnou dívat na nevánoční seriál. No uvidíme třeba se to do večear nějak vyvrbí (což pochybuji).
tohle já nechápu. vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce a ten,kdo je neslaví aspon pro děti,tak ten je dost ochuzuje. dospělý to překousne,ale i tak je to od tveho přitele sobecke. pokud on vanoce neslaví,tak nemusí,ale neměl by v tom bránit druhým.