Je tu někdo, kdo spí v posteli se dvěmi dětmi společně?

cherie24
30. kvě 2021

Zdravím, najde se tu někdo, kdo má třeba 2 poměrně malé děti a spí s oběma v posteli? Zajímalo by mě, jak jste k takové situaci dospěli a jestli jste tak všichni spokojení. Nebo jestli jste to třeba zkoušeli, ale moc to nefungovalo? Řeším teď postel pro malou, měla objednanou domečkovou postel, ale truhlář nám to nakonec odřekl a já teď přemýšlím, jestli nepořešit raději větší postel, kde bych spala v budoucnu s 2 prckama. Malá zatím není schopná usínat sama a cca od 1 až 2 hodiny už ani spát v pokojíčku sama, takže se pak přesouvám k ní a spím s ní a přemýšlím jak do toho pak zakomponuji další prtě. Byla by i tak pořád docela maličká a je hodně kontaktní a mazlivá, nerada je sama, tak si nejsem jistá, jestli by se mi podařilo jí už naučit spinkat samotnou.

terka555
30. kvě 2021

@cherie24 pritel je v noci v práci, syn spi u sebe v pokojiku a ja s mimcem v posteli, ale syn se budi treba okolo treti a jde k nam do velke postele, tak mam z jedne strany a z druhe mimčo 😊kdyz je pritel doma, spi se synek v pokojiku a syn tam s ni je az do rana😊

vikinkav
30. kvě 2021

My jsme spali vsichni 4 na jedne obri posteli 2x2 m navic s postylkama po obou stranach bez bocnice. Kdyz se narodila mala a ja ji treba v noci kojila, tak syna uklidnoval manzel, kdyz se probudil. Oba se radi mazli (3,5 a 2 roky) a zacala bych je ucit na vlastni pokojicek tak za rok. Ted mame 2 pokoje, takze spi manzel se synem a ja s malou, a s prichodem dalsiho potomka v zari budou opet 2 deti na jednoho dospeleho 😊

netopejr
30. kvě 2021

Mela jsem mimino, spali jsme spoli,protože kojenec a lepsi spani vsech. Pak se narodilo druhe, tak jsem starší (2r) nikam neodsunovala, ustalilo se to na tom, ze jinde spal tatinek, aby se vyspal do prace.

jaja01k
30. kvě 2021

Spala jsem v posteli se dvěma dětmi do jejich 2,5 a 3,5 let.

kosi_cek
30. kvě 2021

Syn 4,5 roku a miminko, spíme ve 4. Syn má svou velkou postel v dětském pokojíku u starších sourozenců (jsou starší docela o dost, v pubertě, nemá tam ani věci, hračky...), ale zatím tam nechce spát, i když by to starším nevadilo, sám od sebe té možnosti využil 2* po čtvrtém roce..Sám už tedy dávno usíná, ale také stále miluje velmi blízký kontakt v noci, přes den je naopak hodně samostatný..Společné spaní nám vyhovuje, manžel je tak také spokojený, takže to je myslím nejdůležitější. Postel máme klasicky 180cm, ale v rohu místnosti

barulina
30. kvě 2021

Spim s obema detma v posteli. Dcera 8, syn rok.

michaela_2
30. kvě 2021

Ne pravidelně, ale dost často, spime v posteli se všemi 3 dětmi 🙂) (nebo spíš dospáváme...)
A čekáme 4. 🙂)
Ale my máme obří postel, zvětšenou ještě o dětskou postýlku, která je přiražena k jedné straně

cilkat
30. kvě 2021

Mám kluky 3,5 roku od sebe, ale starší je poněkud úzkostný a nikdy nespal sám (vždycky se budil a hledal nás). Asi rok jsme měli v posteli oba (u postele mám přivázanou ještě dětskou, aby nespadli), ale mladší vyžadoval při kojení přehazování ze strany na stranu, čím budil staršího, tan se mi sápal na rameno... Postupně jsem prostě byla méně a méně vyspala. V roce mladšího jsme jim zrekonstruovali pokoj, ale straší se velmi rychle vrátil do ložnice a mladšího stále kojim, takže postupně jsme se dostali do stavu, kdy nejčastěji spí starší s manželem v ložnici a já s mladším v pokoji (má postel 120x200).

janedv
30. kvě 2021

Ano, dlouhodobe, manzel nekdy s nami, nekdy v pracovni. Kdyz sel starsi do skolky a potreboval se vyspat (mladsi se v noci nekolilrat budi), tak dostal novou postel do pokojicku a jeden spime s nim a druhy s mladsi v loznici, noci si stridame. Ted bude starsimu 6, mladsi 2 a takhle to funguje a zatim to tak zustane. Predpolladam, ze do roka se mladsi v noci prestane budit a pujde do pokojiku za starsim. Ale uvidime. Spime s detmi, dokud mam pocit, ze to potrebuji. Do puberty to nebude 🙂

sajul
30. kvě 2021

Ano, se třema. Nejstarší 5l, 3,5r a mimino má měsíc. Spíme spolu už od narození nejstaršího a nám to vyhovuje.

cherie24
autor
30. kvě 2021

@netopejr partner s námi právě taky nespí. Snažil se, ale je elektrikář a v práci byl pak úplně mimo. Několikrát dostal ránu nebo upálil několikatere kleště a pak bylo jasné, že to nebudeme dál lámat přes koleno ať se nezabije z nevyspání 🙄 Malá byla fakt velký nespavec, teď už je to sice lepší, ale nějak už to zůstalo u toho, že usínám v ložnici a vstávám v pokojíčku. Takže předpokládám, že ani s dalším prckem ho nebudeme takhle trápit a přemýšlím, že bych se prostě přestěhovala k dětem. Koukám, že to docela funguje u dosti lidí 🙂

ivi88
30. kvě 2021

@cherie24 Máme 3 postele 90x200 vedle sebe a spíme tak všichni - děti 5 a 7 let, nevypadají, že by se chtely odstěhovat k sobě 😀

natysnovec
30. kvě 2021

Mam 2 holky(2,5 roku a 6 let) a spime ve velke postely😇😇🤣a tatinek na gauci(loznici) 🤣

cherie24
autor
30. kvě 2021

@michaela_2 my máme taky velkou v ložnici, dokonce 220x200 a já mám ze své strany zábranu, aby nespadla. Právě usínám v ložnici a budím se v pokojíku, někdy přijde malá za mnou, tak spí s námi. 4 děti v posteli už je teda mazec 😁 Přemýšlím právě jestli neudělat nějakou větší do pokojíku, že bych popřípadě spala tam nebo při nejmenším, aby ta možnost byla. 🙂 Pokud by miminko spalo v postýlce byla bych radši, alespoň do toho půl roku, ale vím jaký souboj to byl s malou. Odstrčit ji na sílu nechci, mám i moc ráda, jak mě budí s úsměvem a trápit se zas s uspáváním miminka v postýlce, pokud tam nebude chtít spát už nehodlám. U malé jsem to zkoušela, protože okolí mi to pořád vnucovala, jak je nutný, aby se naučila spát sama, akorát jsem z toho byla vynervovaná a vyčerpaná, protože jsem pořád lítala k postýlce a snažila se jí tam uspat. Zas si ale říkám, jak by to snášela malá, nějaké časté miminkovské buzení.

olga_
30. kvě 2021

@cherie24 Mám za sebou fázi společného spaní se třemi dětmi, teď už jen se dvěma (starší syn se v 6 přesunul vlastním rozhodnutím k sobě do pokojíčku a přichází občas nad ránem). Další dvě děti jsou za chvíli tříletá dvojčata a spali jsme společně od jejich narození (to jsem je měla kolem sebe v hnízdečkách). Je to naprosto v pohodě a při dostatečném prostoru velmi komfortní pro noční obsluhu. Jo a dvojčata staršího syna nikdy nevzbudila a to byl někdy opravdu regulérní řev, spal jako dudek.

netopejr
Autor odpověď smazal
Zobraz
netopejr
30. kvě 2021

@cherie24  jj, ja spavam s trema, nekdy se 4..... nekdy nektery lezou k tatínkovi, nekterym staci spat se sourozencem a nektery tuhle potrebu ani nemaj a jsou po vymazleni spokojený ve svy posteli od 2 let. U nas to teda souvisi mj. s tvrdosti spanku, kdo vecer lehne a spi do rana, tak v noci nic a nikoho nehleda, nekdo se p9dvedome tiskne k někomu v 6. A jsou deti, ktery spavaj vetsinou samy, ale obcas je prepadne nejaky psychicky stav a potrebujou spat s tim ci onim rodicem, a jsou fakt maximalne happy, ze i v 6-7 letech muzou. Ta potreba tu a tam je tak viditelna, 6e by je snad nevyhodil ani rodic, ktere pro spani spolu neni v tomto veku vuubec. Nektery zas nechteji ani tak spat se mnou jako s miminem. 😁
To spani sam je fenomén poslední doby.

A samozrejme je potřeba najit, jak to vyhovuje tak nejak vam vsem. To je jasny, abyste se všichni rozumně vyspali. Mela jsem jeden cas letiste a k tomu sirsi postel jeste, prea 3 m sirky.

gruyerre
30. kvě 2021

@cherie24 spíme spolu s manželem a dvěma dětmi. Máme k manželské posteli přisunutou ještě obyčejnou postel, takže je spací plocha 250 cm široká

cherie24
autor
30. kvě 2021

@netopejr no právě, uvidíme když bude mimčo chtít spát v postýlce nechám ho tam, pokud nebude chtít, nebudu ho nutit tam být. Právě řeším, jestli by to nechtělo popřípadě mít tu možnost, abychom se kdyžtak všichni vešli k sobě. Jsem celkem překvapená kolik je tu rodin, co spí na hromadě. Vzhledem k tomu jak tu některé dost často propagují, že je to o odhodlání a dítě má spát a udělané i usínat samo v postýlce, tak jsem tolik pozitivních reakcí ani nečekala 🙂

fififjonka
30. kvě 2021

@cherie24 já spím s 5ti letou a skoro 2 letou a spát v samostatné posteli se starší nechystá 🙂 je to i pro mě pohodlnější, nemusím k nim vstávat, mám pod kontrolou, když jim třeba nebylo dobře, tulení je super, ale často tedy i na 2 metrové posteli na mě zbyde jen úzký prostůrek, případně se nemohu otáčet, když každá spí na jednom mém rameni. Manžel se ale už odsunul do jiného pokoje, aby se lépe vyspal.

mirilis
30. kvě 2021

Nás spí v posteli pět. Dcera 6let, syn 3 roky a dcera 6 měsíců. Spíme tak celkem pravidelně. Po půlnoci z pokojíku postupně dorazí oba starší. Někdy i dřív. Že když se manžel do postele nenasouka, tak musí do pokojíčku. Ale těším se až vydrží v pokojíčku do rána. A bude trochu více prostoru na spaní 😂😅

radkan91
30. kvě 2021

@cherie24 Ahoj, my to tak máme. Já spím v manželské posteli se dvěma dětma (dcera 2 a třičtvrtě roku a syn 8 měsíců). Manžel spí jinde. Vyhovuje nám to maximálně, neumím si to představit jinak. Dospěli jsme k tomu tak, že manžel jak se v noci vzbudí, tak pak prostě neusne, zato já spím okamžitě. Manžel spí pri otevřeném okně, já mám ráda teplo a na děti okno otevírat nechci. Navíc je manžel hasič, takže se musí vyspat. Dcera i syn jsou mamánci. Děti by prostě samy nespaly, navíc kojení je takhle velmi jednoduchý a nebudime dceru. Takže pro nás jediná možná volba a jsme spokojeni všichni.

dixi86
30. kvě 2021

Spím od začátku s oběma, usnuly u kojení a nějak nám to zůstalo a zvykly si. Starsiho(5let) uspávam s pohadkou a povidanim, mladsi 3roky bud usne taky, ale z 95% uspavani v kocaru a pak prenaska do postele k nam. Pokud nespíme dohromady, resp. ja s nima, budi se stale a nevyspi se nikdo. Takhle mi to zatim vyhovuje a ani deti nehodlaji nic menit. Manzel spi jinde, aby se vyspal v klidu. Vsichni kolem maji problem, mne to nevadi, rada je tam mam. Do 15 tam spat nebudou..

eviicka
30. kvě 2021

Manžel má v ložnici staršího, který se už nebudí, ale zatím sám nespí a já spím jinde s mimcem. Pokud je manžel pryč, jsme v ložnici všichni tři, ale není to úplně ono (kojení a tak).

gingermom
30. kvě 2021

@cherie24 spím se třemi dětmi na obrovské posteli, děti jsou kontaktní a noční buzení je pro ně i pro mě takto lepší.
Manžel s námi taky nespí, potřebuje se vyspat a na druhý den fungovat v práci. Takto nám to všem vyhovuje 🙂

cherie24
autor
30. kvě 2021

@radkan91 my jsme to měli asi dost podobně jako vy s mojí dcerkou. Partner už pak prostě nezabral, pak dobu koukal do tmy, když už konečně zabral, tak zas malá začala kníkat, pak byl úplně mimo 🙄 ale já vyhrnula tričko a spala dál. Je to právě pohodlnější než vstávat, jít k postýlce, nakojit, uspat, odložit, to už teďka vím, že nedám, ještě když k tomu už jedna divoženka je.
@dixi86 já si teda taky myslím, že to bude okolí komentovat. 🤦 Že ve 2 letech už je dost stará na to, aby spala sama a podobně. I když koukám teda, že to není nic neobvyklého, že se tatínek vystěhuje a raději spí sám 🙂

tinaprofi
31. kvě 2021

Já spím jenom s kocourem, protože se taky potřebuju vyspat 😂 s děckama to šlo tak měsíc a sly do pokoje, protože musím fungovat i v práci. A tak jsem si zvykla spát sama, že už To neřešíme ani s chlapem, všichni jsme spokojeni

netopejr
31. kvě 2021

@cherie24 A jak se okoli dozvi, jak spite? Tak to s nikym neres. A pokud Ti nekdo, rodina nebo i kamosky chodi az do loznice,.tak pokud budou mit kecy, div se taky. Nebo smazni diskusi prohlášením neco jako "to ti bylo sileny, jak spal/a sam v postylce....no to se nedalo, ted je to takova pohoda, konečně se vyspim!" A dal to neres.
Generace našich rodicu to ma taj, ze to muselo být tak, dite do postylky, pres tyden do jesli, i v sobotu nebo taky na tyden.... a basta. Ale mym babickam na miminu v posteli neprisli divnyho vubec nic. Podobne s nosenim. Matka kecy, babicky zacly vyprávět , jak nosily ony.
Cely je to hlavne o respektu. Kdyz ho někdo ma a normalne se ptá, neni duvo nereagovat tak jak tady v diskusi. Kdyz nekdo rejpe a shazuje.... Nepotrebujes obhajovat, jak spite, to je vase vec, do toho je kazdymu prd.

radkan91
31. kvě 2021

@cherie24 Přesně tak, je to pohodlné, vyspí se maminka i děti mnohem lépe. A okolí neřeším, taky mě odrazovali, že se mnou budou děti spát kolik let a že nám to zničí manželství apod., ale už to budou tři roky a všichni jsme tak spokojeni. Nikdo váš život nežije, nikdo za vás k těm dětem nebude vstávat, takže si to udělejte podle sebe. Každé rodině vyhovuje něco jiného.

cherie24
autor
31. kvě 2021

@netopejr ono se to dneska bere jako rozmazlování mi to tak přijde a ano ty řeči jak to zničí vztah jsou úplně běžné. Mám třeba 2 kamarádky, ty daly prcka hned od začátku do svého pokoje a hrozně si to chválí. Je pravda, že mě by to nenapadlo komentovat, i když bych to tak prostě v životě nikdy nechtěla, ale společné spaní komentují všichni bez okolků 😀 a těch keců kolem šátkování bylo, přitom teď už je to skoro módní styl. Zas já si právě říkám, že ten život strašně rychle uteče a pak už mě ty děti potřebovat nebudou, tak si to chci maximálně užít. Ráda se pomazlím, těší mě se budit a vidět, jak se na mě usmívá a myslím, že pak na to budu ráda/se smutkem vzpomínat, že už je to pryč a už mají děti své vlastní životy.