Je takový člověk schopen normálně pracovat?

16. srp 2024

Holky, chci se zeptat na vase nazory.
Myslite, ze clovek, ktery udela ridicak a dovede vyridit viza do USA, koupit letenku, zaridit odvoz z/na letiste, zabookovat ubytovani je SCHOPEN NORMALNE PRACOVAT? Nebo jinak.. Muze mit takovy clovek poruchu, ktera mu nedovoluje pracovat?

llluckaaa
16. srp 2024

Na toto je nejlepší zeptat se přímo člověka, kterého se to týká 😊 Jinak teda ano, muže mít poruchu, která mu neumožní NORMÁLNĚ pracovat a bude třeba pracovat NENORMALNE 😀

mourovatakocka
16. srp 2024

Zajímavá otázka, asi by to chtělo trochu podrobněji 🤣 Lze předpokládat, že je ten člověk gramotný, umí řídit auto, má základní dovednosti ohledně IT, případně i znalost cizího jazyka. Takže má hned několik dovedností zmiňovaných v inzerátech 😁

autor
16. srp 2024

@mourovatakocka A presto nepracuje 14 let.

mourovatakocka
16. srp 2024

Pak mám dvě otazky:
Ty jsi k němu v jakém vztahu?
Z čeho a kde žije?

kakba
16. srp 2024

@mourovatakocka takovy clovek je dost chytry na to, aby si vyridil vsechny pridavky a zil si jako nekteri, kteri chodi do prace. 😀

zuzkasim
16. srp 2024

Ano, i takový člověk může být neschopen práce, dovedu si představit spoustu problémů, kterými může trpět a které mu mohou znemožňovat každodenní práci na plný úvazek. Někdy je lepší neřešit druhé, ale víc pracovat sama na sobě😉

mourovatakocka
16. srp 2024

@zuzkasim Neřešit druhé je krásná idea, naštěstí se to neděje vždycky.

autor
16. srp 2024

@mourovatakocka Zivi ho rodice.

gdpr
16. srp 2024

Môže byť schopný ale nemusí z týchto pár riadkov by nedokázal posúdiť jeho spôsobilosť ani najlepší odborník. To, že 14 rokov nepracuje nie je nič kvôli čomu by nemohol predsa aj veľa žien sú v domácnosti a živia ich manželia/partneri lebo majú dostatok financií v tomto prípade ak je nezadaný ten človek tak sú to predpokladám, že majetnejší rodičia, ktorí si to finančne môžu dovoliť, ďalej môže byť nato dôvod rôznych psychických porúch ako napríklad depresia, PTSD, C-PTSD, úzkostné stavy atď, ďalej zdravotné problémy a v poslednom rade zlyhanie rodičov vo výchove, že tomu človeku nie je blbé, že ho živia a on nerobí nič a ešte sa neosamostnanil, predpokladám, že tých 14 rokov rátaš od 18/19 kedy dokončil školu prípadne 24 ak bol aj na VŠ.

martulka88
16. srp 2024

Tak třeba může mít sociální fóbii, kdy to má i od psychologa a to se pak těžko pracuje. Ale je to málo informací, aby se dalo dedukovat, kde je zakopaný pes.

cilkat
16. srp 2024

Je mi 38. Nikdy jsme reálně nepracovala na normální úvazek. ... Znamená to, že 20 let nepracuju? Ano, jsem plně práceschopná, aspoň si to myslím. ... Jsem příživník a flákač? (aspoň usuzuji, že to je motivace tohoto dotazu)

martinka_33
16. srp 2024

A proč by pracoval kdyz mu rodice dovoli vyuzivat mamahotel? A jeste mu zaplati vylet do USA... Muze mit zdravotni problemy, fyzicke nebo psychicke, pro ktere praci nezvladne ale vylet do USA ano. Ale spis se mi z tveho psani zda ze to bude vycuranej nemakacenko.

martinka_33
16. srp 2024

@cilkat ale nezivi te rodice. Predpokladam ze jsi maminka v domacnosti, a ze zivitel rodiny je manzel, to je v poradku, tvou praci je pecovat o rodinu 😉

lv
16. srp 2024

Na full time, to možné je. Ovšem chráněných dílen, které od státu mají štědré dotace za zaměstnávání zdrav. znevyhodněných je spousta a jsou tam kratší úvazky.

cilkat
16. srp 2024

@martinka_33 častečně mě rodiče stále podporují. Ale ano, mám "složitější" děti a není reálné je nechat 8 h denně v institucích, no. Jen upozorňuji na fakt, že často je to úhel pohledu.

knuffel
16. srp 2024

I kdyby to byl tvůj bratr, rodiče ho chtějí živit, tak to dělají...
Že tě to štve, tak to může, ale není to tak úplně tvůj byznys, neřeš ostatní, bude ti líp.

mysh_me
16. srp 2024

Kdyby se kazdy staral sam o sebe, o kazdeho by bylo postarano…

janule0123
16. srp 2024

Přestaň to řešit a bude ti lip … ikdyby normálně byl schopen pracovat, nenadelas nic … v tomhle musí mít jasno rodiče proč ho živí … 😎svět není spravedlivej… a největší blbost je se tím užírat 😎

mourovatakocka
16. srp 2024

Pořád by mě zajímalo, v jakém jsi k němu vztahu. Pokud je to rodinný příslušník, pak můžeš maximálně skřípat zubama, je to o vlastní zdraví a přesto to nevyřešíš, když se tím necháš užírat. Pokud je to kamarád a ty bys mi třeba chtěla nějak pomoct, pak si můžeš promluvit s ním či s jeho rodiči. Pokud je to někdo, kdo má o tebe zájem, tak hlavně proboha ruce pryč.

marimanta
16. srp 2024

Ze zvědavosti jsem klikla na diskusi Synové nechtějí pracovat v kolonce Podobné diskuse, je 4 roky stará, ale chlapci taky nikdy nepracovali, teda jeden chvíli, druhý nikdy, ale taky si sami zařídili pobyt v Americe...

sfet
19. srp 2024

Tak může se to stát, ale myslím, že pracovat (dělat cokoliv od těch nejjednodušších věci) muze téměř každý. Proč se pak nějak neléčí, nesnaží se eliminovat? Dobře, rodiče ho živí, ale nebudou tu věčně? Co pak? Nebo mu odkážou jmění, aby přežil i pak?

ai30
19. srp 2024

Ano, mozne to je. Koupe letenky svedci jen o tom, ze je to slovek schopny nejakych ukonu, ale to na praci opravdu nestaci. Muze mit cele kvantum psychickych nebo fyzickych problemu, ktere mu znemoznuji dlouhodobe vykonavat zamestnani.

ai30
19. srp 2024

@sfet Protoze i u tech nejjednodussich veci musis byt schopna nejake pravidelnosti. A te clovek trpici atakami proste neni schopen.