Je tady někdo, kdo spokojený s tím, jak vláda řeší covid?

19. led 2021

Zdravím dámy, současná covidova doba mě velmi trápí a nemůžu se dočkat až se konečně otevřou školy a já se zbavím dětich a až si budu moct konečně vyrazít na nákupy a konečně odložit roušky. Udělalo se mi úplně nevolno, po včerejší tiskové konferenci. Nechápu proč tady máme tak tvrdě opatření, vždyť covid muže zabít jen staré a nemocné, tak nechápu proč kvůli takové skupině tak trpíme. Dnes mě ale šokovala kamarádka, která byla nadšená že vláda hned nezačala rozvolnovat. Myslela jsem si že to tak můžou vnímat jen debilové. Přitom kamarádka je vzdělaná, má dvě děti a prý i jím víc vyhovuje online výuká.

areh
19. led 2021

"vždyť covid muže zabít jen staré a nemocné, tak nechápu proč kvůli takové skupině tak trpíme." To myslíš vážně,jako fakt???? 😢 Tobě nevadí, že by ti zemřeli rodiče, prarodiče??? Navíc to zdaleka není pravda!!! Myslíš, že v ostatních zemích je to jak? Tam se normálně žije, že my jsme jediní na světě,kdo má tvrdá opatření?
Chápu, že chceš, aby děti chodili do školy,lidi do práce, žilo se normálně. Ale ta opatření nebudou trvat věčně!

kevi1
19. led 2021

Niezeby som bola zastanca toho, ako vlada riadi a "zvlada" covid, ale tvrde opatrenia tu nie su pretoze "to zabija stare a nemocne" ale preto, ze ti chudaci stari a nemocni o chvilu nebudu mat kde zomierat, ked mame malo ventilatorov a JIPiek. A co chudaci zdravotnici, ktorych mas tiez len obmedzene mnozstvo ze. Uvedomme si vsetci konecne, ze tu nejde o to, ze "to zabije par starych a chromych" ale o to, ze ti stari a chromi tvoria 20%+ populacie a to by zdravotny system neustal, keby co i len male percento z nich potrebovalo naraz odbornu pomoc.

journals
19. led 2021

To je zase nejaka provokace?
Tak jestli ti vadi ze nemuzes na nakupy, ale ztrata starych a nemocnych ti nevadi, tak je asi neco spatne 😶

natysnovec
19. led 2021

Inteligence proto asi anonym...❓❓ (vždyť covid muže zabít jen staré a nemocné, tak nechápu proč kvůli takové skupině tak trpíme.❓❓
Nechci prijit o dedu... Moje maminka je nemocna(neni stara) a taky o ni nechci prijit. To se radsi respektovat veskera narizeni.!!! A co zdravotnici?? Hlavne, ze ty potrebujes nakupovat🤦‍♀️🤦‍♀️fakt matros🤦‍♀️🤦‍♀️

baris
19. led 2021

Vypadá to, že se opět puberťáci nudí 🤦. Troll, nemá cenu reagovat.

ovin
19. led 2021

Také budeš jednou stará a nemocná a budeš na obtíž lidem, kteří jsou inteligentní jako ty.

autor
19. led 2021

@areh Kdybych to nemyslela vážně proč bych to asi psala? Mojí prarodiče už mají svůj věk, jako jo kdyby zemřeli je mi to líto, ale rozhodně bych se tím nějak dlouhodobě netrápíla. Moje máma má naštěstí rozum, už když se vyskytl covid v číně žačala nosit všude roušky, omezila s ostatními kontakt. Táta covid ignoruje, takže je jeho chyba když umře no.

areh
19. led 2021

🤦🤮

hojda
19. led 2021

Táta nebydlí s mámou?

autor
19. led 2021

@hojda Jsou už léta rozvedení

alice180
Autor odpověď smazal
Zobraz
alice180
19. led 2021

Celkem síla jako.

konidana
19. led 2021

nevím, kdo by mohl být spokojen s tím, jak naše vláda "řeší" covid ...

misu8
19. led 2021

Jo, takže ten, kdo se mnou nesouhladí je automaticky debil... A že na starých lidech nezáleží, to je teda také kvalitní názor 🙄🤮. Jo a mimochodem není pravda, že by na nádledky covid umírali jen staří lidé. A potom, kdyby se zdravotnictví opravdu začalo hroutit, to by se ti líbilo, kdyby začali lidé umírat na jinak třeba snadno léčitelné onemocnění, protože by ho neměl třeba kdo včas diagnostikovat? Nebo aby se odkládaly na neurčito zdánlivě neakutní zákroky apod. Jo vlastně asi v tvém případě, pokud by nešlo přímo o tebe, tak asi nezájem.Taky se mi nelíbí všechna opatření. Třeba osobně si myslím, že obchody a služby by se otevřít daly, za přísných hygienických opatření, která by se ovšem striktně dodržovala, ne jako teď, že půlka lidí nosí roušku pod nosem. Alespoň bychom si úplně nezrubali ekonomiku.

martiniquest
19. led 2021

Ja nadsena z opatreni nejsem a nemyslim si, ze vlada postupuje optimalne, ale na rozvolnovani opravdu neprisla doba, za tyden by se zase zaviralo. A navic je nesmyslne tvrzeni, ze covid zabiji jen stare a nemocne. Kamaradcin kamarad, mlady a zdravy sportovec, zemrel v souvislosti s covidem. Mam respekt. Ne strach, ale respekt ano. Jedine, ceho se fakt bojím,je zahlceni zdravotnictvi. Muzu mit uraz, bouracku, zanet slepaku a kdo me pak osetri? Imunitu si muzu budovat jak chci, ale na spoustu veci se driv bezne umiralo a uz neumira. Nechci, aby se to vratilo, byt jen docasne. Proto ten hadr na hube a zavrene kino preziju

alilali
19. led 2021

Covid lidí rozděluje na dvě strany - jedna to řeší s boji se, druhá ne a vidí opatření vlády za zbytečná. Já jsem se spousty řešení spokojená a s jinými nespokojená, ALE jsem ráda, že vláda alespoň něco dělá, protože ono kdyby nic nedělala a šlo by do tuhého (přeplněné nemocnice, atd), tak takový jednodušší lidí jako ty budou řvát, že vláda nic neudělala. Já se ráda kvůli našim rodičům a prarodičům pár věcí na nějaký čas odřeknu, uvědom si, milá zlatá, že oni by to pro nás udělali také.

dyechampion
19. led 2021

tvl a presne kvuli takovym "inteligentnim" lidem jako tenhle anonym ty opatreni budou tady s nama mnohem dyl. davam tomu rok, maximalne dva.

sajul
19. led 2021

Co by ti na to asi řekli tvojí příbuzní, když u prarodičů by smrt byla v pohodě, protože jsou staří, máma to chytit nemůže, protože nosi roušku a táta? Ten nerespektuje opatření, takže to bude jeho chyba 🤦 co kdyby jsi třeba sama měla nějaké stryte onemocnění, u kterého by byl covid poslední kapkou? Nebo třeba tvoje děti? Víš co? Taky nenosil roušku venku, jen do obchodu. Taky mi vadí že nemůžu jet s dětmi do bazénu, nebo že nemůžu jít do kina. Ale nechci kvůli tomu přijít o babičku jen proto, že je stará, nebo o děti, kdyby měli skryté onemocnění, nebo o partnera kvůli tomu, že má vysoký tlak. A propo, byla by jsi ideální jako pomoc do nemocnice ke covidovym lůžkům, třeba by ti tam spadnul hřebínek

michaela666
19. led 2021

Otevřou se školy a já se zbavím dětí? Covid muže zabít jen staré a nemocné?

Tady je to jeden "extrém" za druhým. 😀 Někdo se bojí jít i na nákup a koupe se v dezinfekci a někdo mrčí, že si nemůže jít courat po obchodech na procházku. Chtělo by to používat tu věc, co máš na krku. Hlava není jenom na to, aby ti nepršelo do krku. 🤦

Opatření mi vadí, ale tenhle výblitek je i na mě moc.

te_reza
19. led 2021

Výrok o starých a nemocných je vcelku smutný. Mě už ty opatření taky se#ou a měli by vymyslet jak jinak ohroženou skupinu chránit

elvira
19. led 2021

No jo, nudíme se, tak vytáhneme třaskavé téma... Mno a hned zítra tu flákni téma, jak nějaký debil může očkovat/neočkovat. Tě péro...😝

madamas
19. led 2021

To je jistě provokace, jak jinak by někdo mohl říct že kdyby mu umřeli prarodiče tak by se tím nějak netrápil? Pokud je to myšleno vážně tak je to vnučka za všechny prachy🙄 Hlavně vyrazit na ty nákupy 😆 Jinak taky mě to štve, jsem společenská osoba, chodíme s kamarádkama a dětma do herniček, do cukrárny, do kina, divadla..ale pokud bych měla vyměnit rok v těchto opatřeních za další rok života pro svoje prarodiče 80+ tak ani nepípnu.

drep
19. led 2021

@te_reza jako slečna anonymka je buď troll nebo tupec, na tu nereaguju, ale nicméně z mojí praxe na covidové jipce - ohrožená skupina začíná čtyřicátníky. Opravdu to nejsou jen křehcí senioři z domovů důchodců. Nejsem statistik, nevím, kolik lidí nad čtyřicet (ano, měli jsme i kluka pod dvacet na upv, ale to je fakt výjimka) v čr žije, ale ta skupina, co jí je potřeba chranít, je sakra početná.

natysnovec
19. led 2021

Je mi s tebe na 🤮🤮🤮

te_reza
19. led 2021

@drep hele já nvm, prostě to je buď a nebo. Jakože tě to buď složí nebo nesloží. Kolem mě to mělo dost lidí a je to dost individuální, takže bych to chránění se nechala asi na jednotlivcích.

drep
19. led 2021

@te_reza já reaguju čistě na to, že by stát měl vymyslet jak jinak ohroženou skupinu chránit, protože ta ohrožená skupina není, navzdory všeobecnému přesvědčení, “pár nemocných staříčků”. Ale v podstatě obrovské množství lidí v produktivním věku. Psala jsem to už někdy- Opravdu si nepamatuju, že bych za svou kariéru viděla imunokompetentního čtyřicátníka z komunity se zápalem plic na ventilátoru. Teď to není žádná rarita.

gracinka7
19. led 2021

To bude zase troll 🤔

ckei
19. led 2021

Hele,nejsi z dvojčat????

keksik002
19. led 2021

Nejdřív si o tom něco zjistěte, než začnete plácat nesmysly.. ;) a ano něco je zcestné, ale ve většině případů souhlasím s rozhodnutím vlády a s tím že se nerozvolňuje, ikdyž dítě školou povinné nemám, myslím že místo obchodů - velkou většinu koupíte přes internet, jsem školy důležitější.

rockovam
19. led 2021

Můžeš se zeptat mě kolegyně, která je od září doma, protože ji Covid odebral dvě třetiny plic. Souhlas Nesouhlas je absolutně jedno vzhledem k Tvé větě o smrti starých lidí. Mimochodem, mě kolegyni je 41 let a má tři malé děti...