Ahojte holky tohle mívám už dlouhou dobu. Strašně mě vadí věci který nejsou přesný. Jednou se nám rozbila postel a měli jsme ji nakřivo, myslela jsem že zešílím. Ale to nejde jen o postel o všechny věci, jako třeba televize když je nakřivo a nebo když gauč je divně ohnutej a to též u obrazu. Třeba dneska jsem si dávala novou fotku na tapetu na mobile a pořád jsem nebyla spokojená protože dost na právo ale ani na levo a vždycky když zapnu mobil a kouknu se na to tak pořád musím na to myslet. Nevíte co to je nebo proč to mám?
Muze to byt hranicni OCD. Presne jak pise nade mnou sonnn, pokud by te to hodne obtezovalo, tak se obrat na odborniky. Ale spis bych to videla proste na nejaky tvuj zlozvyk. kazdy mame nejaky, nekdo vic, nekdo mene. 😃
@svetilkova201 Ano, může to být i Obsedantně kompulzivní porucha, to už na konzultace s odborníkem je. Tato nemoc má tendenci se stupňovat a jejím spouštěčem je stres.
Anebo jsi proste jen perfekcionista. Zkus ubrat na svych narocich, vzdyt vetsina veci neni dokonalych, a jak jsou fajn 🙂 bud rada, ze vse funguje. Mmch, nejsi Kozoroh? Ti jsou takovi pedanti...
@svetilkova201 my tomu doma říkáme přepičatělá. Trpí na to spousta lidi,čim starší,tim horší
Muze to byt OCD nebo jen perfekcionalismus...ja takhle prerovnavam susenky v obchode u pokladen🙈 zatim to neresim vic, dokud jim nepujdu preskladat obchod, asi dobry 😂
@svetilkova201 Mám to samé. Přítel je z toho občas na nervy, ale život mu to nijak nenarusuje a já jsem spokojená 😁 Myslim, ze pokud můžeš normálně fungovat, je to v pohode. Pokud to ovšem zachází do extrému a negativně to ovlivňuje tvůj život (práce, partner, rodina,..) je třeba vyhledat pomoc. 🙂
@svetilkova201 úzkost, můžeš si tím něco kompenzovat co te trápí.
@svetilkova201 Vítej ve světě obsedantnich neurotiků 😁
@sahrazad1 Blíženec
@aselluska takže mi to může spustit nějaký jinej strach?
@svetilkova201 ano, může ti to spustit podvědomý strach z partnera, strach o něčí zdraví a vlastně to ničí jen to tvoje
ja si myslim, ze to je z nadbytku komfortu :D preji vam samozrejme jen to dobre ale jen pro ilustraci.. kdybyste si zazila detatko se zdravotnim problemem, tak by vas tyto myslenky co mate rychle presly a zacala byste se zamerovat na to, co hezkeho vam zivot muze prinest. Koukla byste se na oblohu a rekla si, ze jsou dnes uzasne mraky a slunce tak krasne uz davno nesvitilo. Uplne stejne kdybyste nemela takove zdravi, jako asi mate...Lidi si casto zapominaji vsimat nejobycejnejsi veci, ktere jim zivot dava. A az kdyz o ne prijdou, tak si uvedomi, co vsechno bylo spatne...a krivy gauc, postel, obraz nebo tapeta v mobilu by to urcite nebyly..
Kouknete treba na www.nadejeprooliho.cz, podivejte se na par videi na fb strance Oliverkovy cesty s SMA. Napriklad Oliverkova maminka je stastna, kdyz ji lehce pohladi po vlaskach, protoze rucicka je jedine, cim muze hybat. Myslim, ze krive posteli by se hodne smala 🙂
@aselluska a třeba i z konec světa? Protože já kvůli tomu nemůžu spát :( furt se bojím že přijde cunami nebo tak a nechápu vůbec proč se toho bojím :/
@svetilkova201 samozřejmě, strach z čehokoliv, bohužel
@aselluska jak se mám toho zbavit? Protože ještě dva dny se takhle budu stresovat tak to asi nepřežiju takže vás prosím o radu 🥺❤️
@svetilkova201 určitě navštívit psychiatra a podle stavu nasadí vhodné leky
@janca15l a nešlo by něco jiného? Nepomůže mi třeba cvičení nebo něco na relax? Prášky já totiž nemůžu brát :/
@svetilkova201 nemusíš brát léky, samozřejmě by se ti po nich ulevilo hned, ale může pomoct o psycholog. Nevím teda co chceš tady od nás slyšet, aby ti za dva dny pomohlo ... Vykašli se na nějaký strach, co se ti asi tak stane? Stávají se ti snad nějaký katastrofy? Těžko, jenom se toho bojíš, musíš to překonat, vím o čem mluvit a jde to nakonec i bez psychologa, stačí nad tím uvažovat logicky a nebát se nesmyslů.
Zajděte si k psychologovi. Léky bych viděla jako opravdu krajní řešení. Někdy si stačí jen popovídat a budete se divit, jak se vám uleví. Někdy se úzkost a narušená psychika může projevit v různých denních činnostech...
ahoj, mám to podobně, záleží mi dost na detailech a občas mě dost rozčiluje, když není vše "tak jak má". Čím je člověk starší, tím bych řekla, to řeší míň, prostě už na to nezbývá energie a čas. Pokud tě to neomezuje v běžném životě jakože bys nemohla kvůli tomu obrazu spát 🙂 nebo nejsi kvůli tomu hnusná třeba na přítele/manžela tak bych to neřešila, prostě jsi taková. Pokud by ti to dělalo problémy i v běžném fungování tak bych zkusila nějaké cvičení na zklidnění mysli jako jóga nebo tak. Terapeut je podle mě poslední možnost, ale třeba je to za tím schované něco víc co tě doopravdy štve, pak bych to klidně řešila s odborníkem, měj se fajn