Je mi 38 let, mám zdravotní problémy a chci třetí dítko

linetka
16. čer 2016

Ahoj všem, je mi 38 let ,jsem maminkou dvou dětí Lukas 13 a Venda 8 let. Jsou skvělí mám je moc ráda. Vyrostli a já zatoužila mít třetí dítko. S mým mužem máme ale rozdílné názory na to mít další dítě. Příčinou jsou mé zdravotní problémy. Léčím se dlouhodobě na psychiatrii. Chtěla bych zvážit pro a proti. Mám sjednanou schůzku s odborníkem ale i přesto bych chtěla znát názor maminek které zatoužili mít dítě tak trochu později. Pište svůj názor. Moc Vám všem děkuji. 🙂 😉

butterfly79
20. čer 2016

Ahoj,mě je teda o rok míň,ale kluky mám stejně staré jako ty a už přes půl roku mám touhu ještě po třetím dět´átku.Manžel se tomu nebrání.Jelikož stavíme,,tak jsme si řekli,že se začneme snažit v prosinci.Ted´ budeme dělat na stavbě,abysme toho co nejvíc stihli a mohli se příští rok nastěhovat do nového - teda aspoň tak mi to manžel řekl,že příští rok na vánoce bysme se mohli stěhovat 🙂 .

Ta touha po třetím byla u mě velmi silná - asi že je to poslední šance.Věk,2x sc ... tak uvidíme,jak to pak půjde.Mám z toho samo,že obavy.Přece jenom všechno zase od začátku,manžel skoro pořád v práci.... Ale zase musím říct,že co jsem se o té touze bavila se staršíma ženskýma,tak mi řekly,at´ do toho jdu,protože jednou bych toho mohla litovat.A já vím,že bych litovala.

Já teda po zdravotní stránce ok.Akorát mě už od puberty bolej záda a posiluju pánevní dno,protože mám povolenou přední poševní stěnu :/ .Minulý měsíc jsem byla u obvodní na prohlídku a ta mi dala zelenou 😅 ,tak ted´ ještě na gyndě se o tom pobavit s dr.Hlavně kvůli jizvě po těch sc.Jestli je ok na to udržet dělohu ještě jednou 🙂.

Jo a švagr čekají mimčo v září,od sestřenice holka čeká mimi v prosinci.U švagra jsem obulela to,že čekají holku,protože po té já toužím už od prvního těhu.Ale spíš je to o tom,že já nemám už od mala vůbec dobrý vztah s matkou ( ona vždycky spíš preferovala staršího bráchu ) a ve mě to zanechalo hluboko dost stopy.A vím,že kdybych měla holčičku,tak by mi to pomohlo se zbavit spoustu špatných věcí z minulosti.
Ale i kluci jsou moc fajn 🙂.Tak uvidíme jak to všechno nakonec bude 😉

linetka
autor
20. čer 2016

@butterfly79 pěkně napsané🙂 já teda ještě nevím ohledně zdravotní stránky jdu ve středu na schůzku. Druhý problém je manžel který už děti nechce stačí mu dvě zdravé krásné děti co máme a další už bere za rizikové. Ono trochu to tak cítím taky ale mám tu touhu ještě si zažít to mateřství od začátku. Vím že až budu starší budu toho litovat že jsem to ani nezkusila. Tak aspoň jsem o tom začla mluvit s manželem, dětma aby si na tu myšlenku zvykli.

Úplně jsi mi připoměla jak jsem byla šťastná když jsem se ve 4 měsíci dozvěděla že to bude holka, pamatuju si že jsem si vybrala krásný parfém , který mi můj muž koupil🙂 kdyby to byl kluk tak už jsem třetí měla dřív, hrozně jsem si přála holčičku. Takže tě úplně chápu a přeju ať ti to vyjde.

A ještě jedna věc jsem taky po 2 cř. 🙂

lucyanek
20. čer 2016

Ale třetí sc se nedoporučuje, je to velmi rizikové... By mě zajímalo, co vám na to řekne gynekolog....

butterfly79
20. čer 2016

lucyanek,řekla bych ,že třetí císař se nedoporučoval dřív.Z jiného diskuzního fóra znám hodně maminek,co rodilo císařem 3x a v pohodě.Pokud vím,tak se hlídá jen ta jizva.Navíc já mám 8 let od druhého sc.Mě říkala i obvod´ačka,že mám poslední možnost,protože by to byl poslední císař.Ale jak jsem psala výš,za gynekoložkou si to pak zajdu probrat,ale to až po prázdninách.

linetka,víš u nás jsem to byla já kdo říkal,že dvě děti stačí,že máme být rádi,že máme zdravé a skvělé kluky.... ale pak za pár let se dostavila ta touha :O .Doma po klukách nic nemám - vše jsem rozdala...

Mě když u prvního řekli,že je to kluk,tak jsem to tragicky nebrala,ale když mi to samé řekli u druhého,tak jsem to obrečela... prostě proč já nemůžu mít tu holku... ale pak jsem se miminku do bříška omlouvala,protože vím,že budu milovat i druhého kluka.A hle,on je moje sluníčko,mazel i ted´ v osmi letech.Prostě můj miláček.

Když ti ve středu doktor řekne,že by bylo možné jít do dalšího dítěte ( nevím jaká je dignóza,s čím se léčíš),tak bys byla přikloněná k tomu do toho ještě jednou jít?Taky píšeš,že manžel má na třetě jiný názor něž ty.Nejspíš se o tebe bojí,což je chápající.Ale možná,až budeš mít po té středeční schůzce s doktorem,tak pak třeba bude naděje 😉.Teda pokud dr řekne,že by to mohlo jít.Budu na tebe myslet.

A co vůbec na to děti,že bys chtěla ještě miminko?U nás ten starší - že klidně :D a mladší,ten si strašně přeje bráchu.Holku prý nechce :D.Takže tak 😎

linetka
autor
20. čer 2016

@butterfly79 já taky vše prodala rozdala, jediný co mi zbylo je kočár který jsem ještě neprodala🙂

Děcka z toho mají spíš srandu jsou už oba v těžké pubertě takže vše co se týká lásky berou s humorem . Venda by chtěla holčičku. Lukaš se nevyjádřil.

Jěště to beru z rezervou uvidím co u doktora.

denousek
20. čer 2016

po tolika letech je to fuk ze jsi po dvou sekcich...v pohode....porad se s dr a směle do toho 🙂