Je mi 16 a jsem určitě v tom. Co teď?

nereknunic
26. led 2015

Je mi 16 a asi urcite jsem v tom. Pritel s tim, tak trochu pocita, ale furt doufame v to, ze dojde menstruace. Moje myslenky furt smeruji na potrat a nebo co ? Sama nevim, co budi delat. Kdyz pujdu na potrat, tak se muze neco pokazit a bude celej zivot v pr*** a to bych nedala, chci mit rodinu. Pritel ma praci, zvlada vsechno je nejlepsi kluk pro me a udela pro me cokoliv. Nase rodiny nevim, jak by to vzaly. Co si myslite vy ? Furt je to zivy tvor :/

zuzana_ka
26. led 2015

@nereknunic co potratová pilulka? je na předpis🙂

nereknunic
autor
26. led 2015

@zuzana_ka :/ to je taky moznost, ale furt mam v hlave, ze to je dite, i kdyz maly, tak je :/

sunshine125
26. led 2015

A adopce?

wenduliks
26. led 2015

A co jsi ty? Ty jsi dite. Deti nemaji mit deti. Nemas na to rozum ani prostředky. A mas cely zivot pred sebou. Podobně neznám nikoho, kdo by po potratu uz nikdy neotehotnel. Volila bych potrat. Dítě není panenka ani pes, které můžeš odložit. Dítě máš na 24/7, minimálně první roky.

lucina90
26. led 2015

@nereknunic taky jsem v 16 použila postinor..bohužel, ale vážně tak brzo jsem dítě nechtěla, pak už nic nezměníš a dítě je na celý život. Dojud je čas, běž si to koupit. Mimi si uděláte později, není kam spěchat. Zatím to není ještě človíček...

elvira
26. led 2015

Určitě jsem v tom - to víš jak? Vynechaná ms, těhotenský test nebo pocit?
Myslím si, že by sis za první - měla udělat test, pokud bude pozitivní, tak hned všechno vysypat doma a zvážit všechno - v 16 ti dítě nejspíš budou z části živit rodiče, případně ti pomáhat, partner vydělává, ale zvládnete si zajistit nějaké bydlení? Co škola? To jsou otázky, které je potřeba řešit hned a neprodleně.
Přítel může být prima chlap, nevím kolik mu je let, ale kolik holek tu otěhotnělo s prima chlapem a pod tlakem té povinnosti pak bylo všechno jinak...

nereknunic
autor
26. led 2015

penize nejsou vsechno :/ zajisteni sme. Penize takovej problem nebudou. Jemu je 24let. Skolu bych si dodelala. podle testu a vynechane menstruace

nereknunic
autor
26. led 2015

Ja chci jen nazory a za ty sem rada. Dekuji

roozenka
26. led 2015

Ahoj, mela jsem spoluzacku, co otehotnela v prvaku na stredni a nesla na potrta, vzali se, ona byla zpnomocnena a ted ma suprovou uz skoro dopeslou holcinu a nemenila by. Jo, je to hodne velky krok do neznama, kort v takhle mladem veku, ale ver, ze zase az bude vetsi, pak si zacnes uzivat ty, budes mit cas si dodelat skolu. Ikdyz ted uz spolu ti dva nejsou, tak neudelala chybu. 😉 Rozhodnuti necham na tobe ( na vas), ale nebyla bys prvni ani posledni mlada mamina.

roozenka
26. led 2015

@wenduliks nikde neni psano, ze by to nezvladla. Viz. muj predesly prispevek. 🙂

anetka1701
26. led 2015

Tady na foru je paní, co má 16ti letou dceru a ta nedávno porodila chlapečka... Zvládá to skvěle :o) Na tvém místě bych si sedla s rodiči a probrala možnosti... Třeba tě jejich přístup překvapí...

magda172015
26. led 2015

Byt tebou tak si hlavne nenecham radit..sedni si sama se svyma myslenkama a sama pro sebe si odpovez co chces..nepremyslej nad penezma nad recma jen nad svyma pocitama a tim co ty chces a pak bych si sedni i s pritelem a proberte to spolu...a uvidis ze na to prijdete 😉

guinea
26. led 2015

@nereknunic Záleží jenom na tobě. Jak se na to cítíš, jestli z té představy nepanikaříš, jestli myslíš, že tě rodiče podpoří, nebo naopak vyženou z domu (i takoví lidé bohužel jsou). Znám jak holky, co v 16 porodily a jsou skvělé mámy a rodina je podpořila, tak ty, které šly na potrat, protože se na to necítily.

nereknunic
autor
26. led 2015

@roozenka
dekuji ti moc!🙂
Bylo by to tezky..... ale kdyz na to nejsi sama. Mas na to financni prostredky,tak tomu clovek veri, ze to bude vsechno dobry a to je hlavne dulezity.

sariky
26. led 2015

Promluv si s rodici, nejsi plnoleta. Ja osobne bych v 16ti dite nechtela. Sama jsem se citila jeste ne dospělá. A pripadny potrat neni zadna tragedie. Tak preji stastnou volbu a pevnou vuli at uz se rozhodnes jakkoli.

nereknunic
autor
26. led 2015

@sunshine125 to vazne ne :/
at uz otevrena nebo jina adopce, tak ne... to dite vyrostlo pod srdcem... je to vlastni krev.

ilaura100
26. led 2015

@sariky Souhlasim s tvym nazorem.
Tak nejak nesdilim nazor, ze je to vec pouze zakladatelky a nema si do toho nechat mluvit.Urcite by to mela probrat s rodici, protoze partner se muze kdykoliv rozhodnout, ze se mu stavajici situace nehodi a budou to rodice, kteri budou mit doma dite s vnoucetem.A nepredpokladam, ze sestnactileta divka bez skoly a s ditetem se obejde bez jejich podpory, at uz financni ci hlidani.
Takze radim udelat test, Dr. a sednout si s rodici a budoucim tatou a vse dukladne probrat.

prcek91
26. led 2015

ahoj 16 je i dle mého málo na to být maminkou...je jasný že záleží na tobě na otci dítěte a částečně i na vašich rodinách ale já bych v tomto případě volila též ukončení těhotenství.... v 16ti bych dítě nechtěla...

roozenka
26. led 2015

@nereknunic Treba plasis ,,zbytecne,,Nejdriv si nech potvrdit, ze jsi tehotna, pak az to teprve zacnete resit. Urcite to musi vedet rodice, nezalekni se jejich prvotni reakce, nemusi byt hned pozitivni, ale to se vstreba. Pokud mas kluka, co te ma rad, je to plus pro tebe, neni to vyhra, ale plus. 😉 Vsechno se da zvladnout a nikde neni psane, ze nemuzes byt v 16 pripravena. To neni nektera zenska ani ve 30. Jako nebude to jednoduche, ale zvladnout se to da. 🙂 Drzim palce. 🙂

nereknunic
autor
26. led 2015

Za necelou hodinku budu vedet, jak to opravdu je.
Rodina by to casem prijala. Vim ze sem mlada, ale jsou matky, ktere nemuzou mit deti a chteli by je..

sunshine125
26. led 2015

@nereknunic samozrejme to zavisi pouze na tobe. Jde o to jake mas zazemi. Kdyby to rodice vzali dobre a o dite se ti postarali nebo by ti s nim pomohli abys dostudovala atd. Tak je to samozrejme super a dite bych si nechala. Ale sama bez chlapa a bez rodiny to asi nedas...

ivet1987
26. led 2015

@nereknunic Já si myslím že pokud dítě oba chcete a jste zajištění, tak v 16i to není taková tragédie. Já si nedokáži představit v jaké jsi situaci, ani nevím co bych sama dělala, ale pokud mimčo chcete, tak bych na potrat nešla.

blecha94
26. led 2015

Myslím, že v tomhle věku nezáleží ani tak na tom, co chceš ty, jako na tom, jak sek tomu postaví především tvá rodina. Stát se může cokoli. Přítel, ač teď tomu nic nenasvědčuje, může odejít a ty zůstaneš s dítětem sama. Pak budeš potřebovat rodinu a budeš potřebovat vědět, že ti jsou schopní a ochotní pomoct. Ono i teď ohledně studia, hlídání a tak dále by nebylo vhodné, kdyby sis je rozhádala a přestali jste komunikovat. Nespoléhej jen na to, že otec dítěte by vás uživil a chce se starat. To se může snadno změnit. Musíš mít zadní vrátka a opravdovou jistotu, jinak bys za rok, dva mohla taky dost litovat. Dítě je obrovská zodpovědnost a nejde se ho zbavit, až se něco pokazí. Bude na tobě závislé a bude jen na tobě, aby ses postarala. Pořádně se rozmysli a hlavně to prober s rodiči. Hodně štěstí.

sunshine125
26. led 2015

@nereknunic promin ja napsala bez chlapa,blbe jsem si to precetla,to se omlouvam. Chlapa mas a chce se starat,ale ztotoznuji se s nazorem
@blecha94

eva267
26. led 2015

Já bych to asi ukončila.Z mého pohledu pořídit si dítě v 16-ti je mírně řečeno dost nerozumné. Celý život máš před sebou. V tvém věku jsem věděla, že chci studovat a cestovat a to by nešlo.Nebudeš později litovat, že ti "něco" uteklo? Ať se rozhodneš, jak se rozhodneš, určitě z toho nevynechávej svou rodinu. Protože jak už bylo napsáno výše, oni ti budou muset být hlavní oporou.

elleonorecka
26. led 2015

jestli můžu říct svůj názor, tak na potrat bych nikdy nešla.. nemám na to srdce. I když plno lidí tvrdí, že tak malinké ještě není člověk, tak promiňte, ale to je blbost... kdy se podle vás rozhoduje že to je člověk? až je mu podobný? nebo až má srdíčko? člověk je hned od početí člověkem, hned se tvoří celá osobnost... @nereknunic a milá slečno, já byt na tvém místě, rozhodnu se ho nechat, pokud si opravdu v požehnaném stavu. Navíc pokud přítel je na tvojí straně a bude se o vás starat, tak už to je super. Pak je tu rodina, pokud tě má opravdu ráda, pochopí to a budou s tebou držet..třeba to nebude hned taková reakce, ale nakonec budou rádi 🙂.. Je to sice brzo. budeš mladunká maminka, ale když budeš chtít zvládneš to, i když to budeš mět těžké.. pak první setkání, první úsměv, první slovo.. bude to stát za to! 🙂 Plno mamin chce mimčo a nejde to, vám si třeba našlo mimčo cestu samo, i když ste o to nestáli 🙂.. my s manželem sme měli v plánu mimčo pozděj a naša princezna si k nám přišla sama, sice sme o neco starší, ale stejně.. je to super! Drž se, myslím na vás!

lrg
26. led 2015

V podobných případech mě hned napadne kázání: Když jste dost dospělí na to, abyste měli sex, měli byste být i dost dospělí na to, nést následky. Vy jste neměli na ZŠ sexuální výchovu? Nikdo tebe, nebo tvého přítele nepoučil o antikoncepci? Vynechání menstruaci nemusí hned znamenat těhotenství a pokud těhotná nejsi, doufám, že budeš trochu zodpovědnější. Pokud těhotná opravdu jsi, zbytečně jsi se v 16-ti postavila před zásadní životní rozhodnutí. Já bych to v 16-ti nezvládla, sama jsem byla dítě a ty jsi taky, i když si myslíš, že když souložíš, tak už jsi dospělá. Nejsprávnější řešení by z mého pohledu byla adopce, ale to taky nedokáže každý. Jestli to ustojíš, jdi na potrat a doufej, že si neponeseš žádné následky, jak fyzické tak psychické.

guinea
26. led 2015

@lrg Jooo, chudák nereknunic si sem určitě šla pro radu, aby si poslechla takovýhle kázání 🙄

A taky bys nám mohla říct, jestli ty osobně jsi skutečně byla panna až do řekněme dvacetipěti let, kdy jsi měla vystudováno, kus kariéry za sebou, perspektivního budoucího manžela po boku a zakoupené bydlení??? 🙄 😖 Protože otěhotnět se dá i přes hormonální antikoncepci, nebo může prasknout kondom. To člověk nikdy neví.

lrg
26. led 2015

@guinea Byla jsem panna do 19-ti a už předtím jsem brala HA. Neměla jsem nic z toho co píšeš, ale min. jsem končila SŠ a nebyla jsem nezletilá. Je mi jasný, že si sem pro kázání nepřišla, ale myslím, že těhotná stejně nebude, jen panikaří a měla by si uvědomit pro příště, že takovéhle situace jsou úplně zbytečné a chránit se je snad to nejmenší, co může člověk udělat. Jestli napíše, že otěhotněla přes antikoncepci, omluvím se, ale asi obě víme, že takových případů zas tak moc není. A já jsem měla na střední plno kamarádek, které se s žádnou anti neobtěžovaly a spoléhaly na štěstí a v nejhorším případě je uklidňovalo, že na potrat můžou jít vždycky.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz