Je dnes běžné používat erotické hračky v manželství?

karzelk
6. lis 2020

Ahoj, manžel v poslední době přinesl dvě erotické hračky. Přinesl je po 20 letech vztahu, dříve jsme nic nepoužívali. Myslíte, že je to už dnes běžná výbava ložnic a že většina párů něco používá? Já jse sama nepoužívám, i když jsou určeny pro ženy, používáme je jen spolu. Je to minivibrátor na klitoris a pak vaginální vibrátor. Žádný problém s tím nemám, jen by mě zajímalo, jestli existují dnes ještě páry, které nemají potřebu používat tyto věci.

andelka
6. lis 2020

Tak předně..je to jejich věc. Osobně si myslím, že existují, a proč ne. Každý je jiný. Někdo je používá běžně, někdo občas, někdo od začátku vztahu, někdo po 20 letech, někdo jen v páru, někdo i sám. Nic není špatně. Každý ať si dělá co chce. Běžné to je.

karzelk
autor
6. lis 2020

@andelka Tak samozřejmě, to je mi vše jasné. Jen jsem si říkala, jestli je lidé spíše používají nebo spíše ne.

gryfis
6. lis 2020

no.... kdyby je nepoužívali.. tak ty sexshopy už dávno zkrachovaly..

andelka
6. lis 2020

@karzelk tak statistiku neznám..ale co tak sleduju a čtu, tak používají. My toho máme mraky. Něco se osvědčilo, něco ne, něco používáme častěji, něco výjimečně. Více za svobodna bezdětna samozřejmě. Teď už delší dobu leží většina hraček ladem, bohužel. Není čas, klid..Snad nezteří než zase bude😀

karzelk
autor
6. lis 2020

@gryfis Tak samozřejmě, že někdo to kupuje, ale někdo třeba taky vůbec ne. To máš jak s diamantky nebo drahými auty, kdyby je lidé nekupovali, tak ty ochody také zkrachují a kolik lidí kupuje diamanty a drahé značky aut, že?

karzelk
autor
6. lis 2020

@andelka Já se o tom se známýma vůbec nebavím, tak nemám tušení. My jsme dlouho vydrželi bez pomůcek a myslela jsem si, že už to tak zůstane.

andelka
6. lis 2020

@karzelk no, řekla bych, že je mnohem běžnější kupovat erotické pomůcky, než drahé auta nebo diamanty.
Jako proč to brát tak, že vydržet? Já jsem měla první vibrátor už někdy po roce 2000, ještě mi nebylo 20 (ještě ani nebyl pořádně internet), teď je možností tolik, takový výběr..a rozhodně jejich pořízení neznamená, že normální sex už nestačí, nebo že používat hračky je známka čehokoli negativního ve vztahu nebo sexu. Pro nás třeba je to zábava, zpestření, občas i legrace, nové prožitky..Jsme spolu teď 7 let, ale známe se 20. Nebála bych se zkusit něco nového. Může to přinést svěží vítr.

rebe
6. lis 2020

Ano, myslím, že je to běžné. Není to žádná potřeba, krásbý sex je i bez nich, ale je to zábava občas něco takového vyzkoušet. Chodit do lunaparku nebo do kina taky není potřeba, ale spousta párů to běžně dělá .-)

leniczka23
6. lis 2020

Ano, většina lidí nějaké erotické pomůcky používá. Jen o tom moc nemluví.

mzacikova
6. lis 2020

Taky jich doma pár máme. Přijde mi to normální a fajn, nějak si to okořenit. Nepoužíváme je teda často, já sama na to vážně nejsem, nebaví mě to 😁 Proč nezkusit něco, co jsem dříč nezkoušela. Před chlapem jsem nic takového s nikým taky nepoužívala, ani prý on s žádnou.