Jaký mobil pro sedmiletou holku?

muhehehe
27. čer 2023

Ahoj, chci dceři mobil (nebo něco jiného na volání 🙂 ) , v září jí bude 8. Ne k nějakému vyčumování a hraní her, ale z praktických důvodů, věčně trajdá někde po kamarádkách (jsme z vesnice, tady ty děti fakt pobíhají všude možně i nemožně a člověk x hodin neví kde jsou), možnost spojení by se hodila, teď když operativně potřebuju dítěti něco říct, musím obvolat několikery rodiče a ani tak to občas nepřinese úspěch. Zvažovala jsem nějaký obyč tlačítkový, i kvůli skladnosti a odolnosti, ale asi by se jí líbilo, kdyby uměl fotit. Proti tomu nic nemám, ale třeba data tam mít nebude a sledovat na něm taky nic nebude, i ona sama říkala, že by chtěla nějaký spíš menší, aby se lépe vešel do kapes na batohu. Investovat do toho obecně nemám chuť, ale kdyby měl přístroj nějakou jó extra přidanou hodnotu, je mi cena vlastně asi jedno.

Problém je, že mě tahle technika otravuje a nebaví, ztrácím se v tom a nemám vůbec chuť to zkoumat. Dejte mi tip, s čím jste spokojeni. Nebo jestli víte o něčem, co je dobré od telefonu pro dítě chtít, na co si dát pozor.

Vím že jsou i nějaké volací hodinky, to taky nezní špatně, ale taky o tom vím prd. Nechám si ráda poradit, vložím do košíku a hotovo, fakt telefon je to poslední u čeho se mi chce googlit 🙂)

Dík

teenyel
28. čer 2023

@muhehehe ahoj, dceri bude za mesic 8 a uz s telefon take chce. Ja nejsem zastance hrani her na telefonu ani jine elektronice jako jsou herni konzole, takze take je smirena s tim, ze tedy ano (u ni ani ta potreba neni takova, jako u vas, nikde sama netrajda), ale pro zacatek opravdu jen neco zakladniho. Volaci hodinky ma, pouziva je ovsem tak nejak sporadicky. Hlavne chci videt, jak se o danou vec bude starat. Je schopna ztracet i klic s cipem nekolikrat do roka. Dostane pouzity Samsung A3 2017. Fotit to umi celkem obstojne, volat taky. A ze to nezvladne nejmodernejsi hry nas vubec netrapi, k tomuto ucelu ho mit nebude a vi to predem. Jedna se jeste o jeden z mensich telefonu, takze pro mensi dite do ruky idealni. Sama mam Samsung, takze spoleham i na kompatibilitu a rodicovskou kontrolu, ze bez meho vedomi si ani nikde na wifi nenastahuje kdejakou blbost. Za rok, pokud to telefon prezije, se budeme moci bavit pripadne o necem modernejsim, pokud ta potreba bude.

konidana
28. čer 2023

Na volani maly tlacitkac, nase deti ho mely od 1.tridy cca do 10 let. Ale teda pokud by umel fotit, tak ty fotky stejne nejsou nic moc. Jako dokumentace staci, ale to rozliseni je fakt zakladni. Da to postavu ci portrét zblizka, a nepohyblive blizke predmety v zakladnich rysech. Krajinky ani omylem. Nebyva u totoho telefonu gps na urceni polohy. Ale to podle mne neni nutne. To maji hodinky, ale myslim zas nemaji fotak. A treti varinta je nejaky chytry tel. Kolem 5 tis mozna uz i samsung, na bezdata by asi stacil i nejaky cinsky smejd (ted si nevybavim zn.) Nebo pouzity repasovany. A pak je tu iphone. V nizsi cenove relaci Treba iphone 11. To je ale min.za 15 tis. Nebo repasovany treba kolem 10? To myslim ze by melo smysl az pro dite ktere to vyzaduje. Jako foti bezkonkurencne atd... jo a jsou i relativne maly modely oproti samsungum i ostatnim, coz jsou ted strasne velky padla. ale ta cena🙄

teenyel
28. čer 2023

https://www.mp.cz/mobilni-telefon-samsung-galax...
Jeste prikladam odkaz na ten, co budeme davat dceri. V A stavu (nejlepsi stav) se prodava za 2 tis i u mobilni pohotovosti. My ho mame doma, pouzivala ho mamka, nez po me podedila lepsi.

j.a.n.i
28. čer 2023

No, pokud chces maly a aby trochu fotil, tak koukej po bazarech, nové malé uz se neprodavaji.

jancaand
28. čer 2023

Taky teď zvažuji synovi k 9. narozeninám mobil z praktických důvodů. Jelikož často zapomíná věci, tak do začátku dostane použitý Samsung po mě, co umí taky fotit. Má to především na volání, sms. Trochu tápu, co zvolit, zda paušál, dobíjecí kartu, v jaké výši..

konidana
28. čer 2023

@jancaand zkus se u svého operátora pozeptat na nějaký rodinný tarif, že bys ke svému přidala i dítě/děti. My máme rodinný firemní, takže luxus. Jinak pro začátek klidně dobíjecí kartu, dobíjet musíš minimálně 200Kč za půl roku - teda tak to bývalo...

sinicka
28. čer 2023

My davame iphone.. mame cela rodina, sledujeme si polohu, lze se prozvonit i pres vypnuty zvuk, rodicovska kontrola atp.

lennus
28. čer 2023

@muhehehe My pořídili tehdy 8letému volací hodinky, má tam i WhatsApp na zprávy. Muž chtěl mobil, já hodinky a nakonec uznal, že hodinky nosí na ruce a můźe s nimi lítat po venku, mobil by musel odkládat. Doma má na hraní her tablet.

siebs
28. čer 2023

@lennus Můžu se prosím zeptat které hodinky? To, že na nich jde i WhatsApp mě zaujalo!