Jaký máte koníček? Je něco, co jste si našly na mateřské, aby vám nehráblo z kolotoče povinností?

ili74
13. zář 2022

Jaký máte koníček? Je něco, co jste si musely najít na mateřské, aby vám nehráblo z toho věčného kolotoče nakrmit - pomazlit - pochovat - přebalit - odnést - přinést - uvařit - uklidit - .........? Já už jsem musela!
K sobě mě přivedlo tvoření krajek z papíru.
Co je to pro vás?

katka9184
13. zář 2022

@ili74 Ahoj, já jsem začala po 6tinedělí cvičit cviky na pánevní dno a protahovat záda a stala se z toho cvičení taková závislost (byl to rok) , že teď chodím 3x týdně do posilovny a budu si dělat trenérský kurz 🤣🤦‍♀️

katka9184
13. zář 2022

@ili74 Jinak pro mě to byl po druhém porodu sakra kolotoč, byla jsem na 2 děti sama, chlap byl rok pryč a vracel se na jeden den o víkendu. Bez pomoci babiček a všeho, takže cvičením jsem ze sebe dostávala stres, díky bohu za to 🙏. Je dobré si něco najít, ať už je to šití, malování, vaření, cvičení... Důležité je, aby jsme se my jako mámy citily v pohodě, na těle i na duši ❤️, pak jsou v pohodě i děti.

ili74
autor
13. zář 2022

@katka9184 To je super. Taky uvažuju o cvičení. Párkrát jsem se do něčeho dala, ale jsem věčný začínač. I když vím, že pohyb mi dělá dobře. 🙂

cherie24
13. zář 2022

@ili74 já pěstuju kytky, těší mě hrabat se v hlíně, uklidňuje mě to a mám z toho radost. 😄 Teď ruším přebalovací komodu na normální skříň na oblečení a už koukám, co za nové přírůstky na ní pořídím. A chci začít běhat znovu, vždycky jsem si krásně pročistila hlavu u toho. 🙂

jola777
13. zář 2022

No já jsem na rodičovské teprve pár měsíců, ale hodně čtu, občas cvičím a několikrát do týdne káva s kamarádkou, občas Netflix. 😆 Na tvoření nemám buňky a ani mě to nebaví. Tak snad mi za ty čtyři roky nehrábne, ale zatím si to doma užívám. 😆

jannym
13. zář 2022

Cviceni a vybarvovani omalovanek, deti su vynarvovaly detske ja dospelacke s draky🙂

westie
13. zář 2022

Chodím alespoň 3x týdně na rychlou procházku - připravím doma večeři a odcházím🙂 Děti už si zvykly a berou to jako běžnou věc, čas navrhl sám manžel, abych nepřicházela o pracovní čas, když jsou děti ve škole/školce.
A taky hraju golf - to znamená, že jednou za čas odjedu na celý den, někdy i s přespáním. Je to třeba šestkrát do roka, ale je to super, máme partu golfistů a takový náš soukromý turnaj, člověk tam úplně vypne.

agneska7
13. zář 2022

Také bych si ráda něco našla něco co by mě bavilo ale zatím jsem na nic nepřišla a taky mi skoro nic nejde přijdu si až neschopná . 😢

ekou
13. zář 2022

@ili74 toho je :D, nez byl covid tak jsem chodila plavat. Takze pak jsem presla na cviceni online. K tomu mam hackovani, krizovky ruzne druhy. A knizky, ty uz jsem mela pres ditetem :D

ili74
autor
13. zář 2022

@jola777 Já už jsem právě byla doma dlouho, dvě mateřské za sebou 🙂

ili74
autor
13. zář 2022

@ekou A vrátila jste se teď k plavču? Nebo plánujete s dítkem? To doporučuju, je super 🙂

ili74
autor
13. zář 2022

@agneska7 To se určitě vyvrbí. Něco vás určitě baví 🙂
Já právě měla večer prázdné ruce u tv/filmu a chtěla jsem je zaměstnat, proto jsem hledala nějakou ruční práci a zaujala mě papírová krajka. Ale hodně žen třeba dělá ze stejného důvodu háčkování, pletení aj.

ili74
autor
13. zář 2022

@westie Ty procházky chci taky zavést, ale nevím jak to vyřešit časově, muž má svoje aktivity taky odpoledne/večer.
Ten golf je super. Když jsem žila v Irsku, byla okolo spousta hřišť, obdivovala jsem všechny ty lidi 🙂

konidana
13. zář 2022

na mateřské jsem fakt neměla čas na žádný koníček. Když teda nepočítám dlouhé procházky s kočárem, což pro mne byl fajn relax. Každý den, většinou 2x denně tak 1až 2h chůze v lese 😍. teda s prvním. S druhým to už úplně nešlo, to jsem většinou "proseděla" na hřišti a tedy dost jsme pobíhali mezi jednotlivými hřišti😅

ili74
autor
13. zář 2022

@konidana No a mě právě hřiště moc nebaví. 😖
A na koníček jsem měla čas hlavně večer.

rnika
13. zář 2022

Začala jsem šít a čtu, teď v létě zavaruju....

konidana
13. zář 2022

@ili74 já večer teda čas neměla, padla jsem vždy s dětmi. A teď to je ještě horší, potřebovala bych chodit spát dřív než ony😅

ili74
autor
13. zář 2022

@konidana Teď už taky usínám s nimi. Za pár minut se (většinou) vzbudím a jdu ještě pracovat 🙂

krisstina93
13. zář 2022

Ja celkem dost čtu, občas sleduju nějaké seriály, když mě něco zaujme :D jinak na koníček moc času neni, spíš takové nárazové aktivity, že třeba něco namaluju, zahraju si hru, vypadnu se proběhnout apod, ale nic pravidelného.

slunicko1551
13. zář 2022

Já jsem se pustila do zdokonalování angličtiny a mám z toho úplně super pocit. Najednou dělám něco pro sebe, co mě posouvá dal a v budoucnu toho mužů i skvěle využít. A k tomu mám chov koček ❤️😺 občas jedu na výstavu od rána do vecera, tlachám s přáteli o své vášni, která mě naplňuje. Cely den se smejem, bavíme a občas je to i s přepsáním a to se zábava prodlužuje až do noci. Je to úžasný relax. A mit doma i koteci miminka, věnovat se chovatelskemu programu, porad se člověk něco učí… je to obrovská vášeň.

kakba
13. zář 2022

@ili74 mela jsem konicky pred, behem i po rodicaku. Nevzdam se jich jen kvuli detem. Manzel to ma stejne. U deti se stridame a vekem zapojujeme deti.

susmevem
13. zář 2022

@ili74 ... ano, naučila jsem se při první mateřské šít... První stroj jsem navlekala asi 3 hod 😀. Nebyl nikdo, kdo by poradil, tak jsem se učila podle Googlu stylem pokus omyl. Dnes mám 2 mikro značky a šicí dílnu 😀

kamino
13. zář 2022

Jasně a 10 let mě to i solidně živilo - focení a provozovala jsem mateřské centrum..

veronicka89
13. zář 2022

Nic... Nepotrebuju konkretni konicek...

Chodime na prochazky do Musei , o vikendu nebo dovolenych hodne cestujem a ted jdu obcas i do prace ...

daasqua
13. zář 2022

Já občas tvořím... píšu a vydávám, fotím, filmuji, vyrábím všemožnou bižuterii...

sona_kratochvilova
13. zář 2022

Začala jsem háčkovat. Pustím si k tomu večer televizi,počítám si sloupky a relaxuju. Je pak super pocit když vidím jak z klubka příze vznikne díky mě hračka nebo jiná věc 🙂

nita1984
13. zář 2022

Mám sportovní psy. Měla jsem je i před dětmi a budu je mít, doufám, vždycky. Neskutečný relax

sinicka
13. zář 2022

Já jsem začala běhat, bruslit a cvicit.. nikdy jsem nemela vic času, nez na materske.. ted doufam, ze po porodu dalsiho zase zacnu.. hrozne me chytlo cviceni na TRX.. to jsem chodila se skupinkou k jendomu trenerovi 2x tydne a behem 3 mesicu jsem mela postavu jak mariňák.. kdyz jsem si tam zasla po 2 letech v praci, odesla sem po 15 minutách uplne vyrizena.. takze toto bych chtela zas vypracovat..

neria55
13. zář 2022

Šití, a vše kolem něj, učení se druhů látek, střihů, stříhání. A jak na to. Drží mě ten koníček od doby co jsem prvně navlékla synovi moje první ušité tepláky v 8 měsících. Nyní má 4,5 roku a stále nosí jen šité věci.

martiniquest
13. zář 2022

Siti, hackovani, pleteni, akvarelova malba.