Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli nemáte některá doporučení na nějakou značku tamponů, které nejsou finančně náročné, kupuji si OB proComfort, jenže cena 150,- za krabičku, kterou potřebují minimálně 3x kvůli silné MS je šílenost, k tomu všemu mám hrozně krátké cykly...takže to občas vyjde i 2x do měsíce.
Já používám tři velikosti během menstruace, podle toho, jaké to zrovna je silné. Mini mám ráda od značky jessa z dm a normal/super používám s aplikatorem Tampax, takhle mi to vyhovuje nejvíc.
@werik153 já mám taky velmi silnou menstruaci a krátké cykly (klidně i po 21 dnech). V ČR jsem zkusila ty Jessa (DM) a v pohodě. Akorát na noc ty první 2-3 dny OB - ta úplně mega největší velikost (a stejně si dávám ještě vložku). Ale jinak přes den ta Jessa v pohodě. Na začátku ta největší velikost, ke konci normal.
Kalisek jsem kdysi zkoušela a tragédie, zlatý tampony. 🙂
Taky kupuju DM Jessa a ok, jiné nekupuju, první dny teda raději i v noci vstávám, protože taky mám extra silnou menstruaci.
@werik153
Kalisek je ta nejlepsi vec co jsem si mohla poridit 🙂
@me_druhe_ja
A jaky jsi mela?Ne kazdemu sedne kazdy kalisek.
@zelenaesmolda už nevím, to je snad před 7-8 lety co jsem to zkoušela. Možná víc. To tenkrát teprve začínalo😀 věřím, že dneska už jsou zase lepší. 🙂 ale mě to stejně neláká, já jsem s tamponama spokojená, zdravotně mě nevadí, takže měnit stejně nechci. 🙂
Jako základ používám kalisek, ale když přeci jen jedu někam, kde by to s ním bylo složitější, stridam tampony Ria a Kotex, podle toho, co je zrovna v akci 🙂. Ale už je jen málo mist, kde bych to s kaliskem nezvládla a mám z toho fakt dobrý pocit, kolik usetrim peněz i životního prostředí 🙂.
Po dětech jsem přešla na kalíšek a menstruační kalhotky a jsem mega spokojená.
Všem tampónovkám doporučuju menstruační houbu, kalíšek mi nesedl ale ta houba je super. Jinak jsem mela vzdy ráda tampony Kotex, naopak OB pro comfort mi často protékaly.
@werik153 no pri tak silne MS bych ho taky asi volila
@martinka_33 dáš nějaké info k té houbě prosím, mě tampony nevyhovují, používala jsem kalíšek, ale poslední dobou mi začat protékat, tak pátrám, za co ho vyměnit. Případně jaký vybrat, asi ideálně široký a nízký.
@j.a.n.i
co merula?
@ele_nka
no,zase tak cenove moc lepe nevyjde kdyz ma zivotnost par mesicu
@zelenaesmolda
@zelenaesmolda stojí stejně jako balení tamponů a to mi teda několik měsíců nevydrží. Pokud se o ni člověk stará dobře vydrží půl roku.
@zelenaesmolda houba stojí okolo 150ti korun a její životnost je 6 měsíců, mně tedy opravdu vždy tem půlrok vydrží.
@j.a.n.i mám na profilu o houbě článek z doby kdy jsem ji začala používat 😀 Používám značku KALU, mají na stránkách i dobrý návod na údržbu při které vydrží pak půl roku.
@ele_nka
vsak pul roku je nekolik mesicu :D
@zelenaesmolda no a na tu dobu předpokládám nikdo s jedním balením tamponů nevydrží, takže vyjde levněji než ty tampony. 😉
@zelenaesmolda Ten vypadá dobře, asi vyzkouším.
@zelenaesmolda Mám stejný problém a jako bonus mi netěsní.
a antikoncepci uzivas? co nejaky to telisko kdy pak zena MS nema vubrec?
@j.a.n.i
Tak zkus tu merulu.Ja o ni ani nevim a vubec neprotika.
Navic kdyz ti nesedne tak merulu prodas obratem.Na fb je skupina Kalisnice.Jak ma nekdo merulu na prodej tak je hnedka pryc 🙂
@zelenaesmolda Jojo, uz ji mam v kosiku 😁
@zelenaesmolda Akorát tedy prodavat pouzity by mi prislo divny... Jasně, je to silikon, jde to sterilizovat, ale stejně. To bych asi spis to petikilo obětovala.
@j.a.n.i
Taky jsem ji kupovala z druhe ruky.Vsak to vyvaris,nic na tom neni.
Ria