ahoj, muzete mi nekdo poradit, chystam se podruhe do porodnice a mam nocni muru z toho, co budou tech par dni muj muz a dceruska (2,5)jist. obavamse, ze manzel je schopen tak uvarit caj, nic jineho, o jidlo se staram zasadne ja. mate nejake tipy, jake jidlo se da bezpecne zamrazit? vim ze to asi neni idealni, taky to normalne nedelam proto netusim, jaka hotova jidla by to prezila....za rady dekuji
jo a ještě mrazím polévky..hovězí vývar i třeba gulášovou nebo bramboračku
ahoj
já mrazím hlavně omáčky, jinak nic. takže např. rajskou, guláš, kuře na paprice atd. jinak ještě je super zamrazit směs z mletého, co se dává na špagety (něco jako boloňská, tzn, cibuke, česnek, mleté, kečup). pak jako když to najdou, jen to manžel rozmrazí, ohřeje a uvaří si těstoviny. to by se dalo zvládnout, ne? i když u nás je to jako u vás...ten můj by to udělal "s vypětím všech sil" 😀 😀 😀
jo a ta omáčka (jakákoliv) se musí pak nechat pár minut přejít zvolna varem, aby byla zase hladká, jinak tam budou pucky...to se týká hlavně omáček, kde je smetana.
takže já bych uvařila kotel omáčky a to mají třeby na dva dny a pak na dva dny ty špagety. nebo hoď do mrazáku na plátky knedlíky a pak na něj klepnou vajíčko.