Ahojte, chtěla jsem se jen poradit, Líbí se mi jména jako je Daniel, Sebastián, Alex, Kevin nebo Samuel, ale všechny jména krom Danečka se nedají nijak zdrobňovat, a nebovedu si představit jak bych měla říkat miminku, jako třeba Alexku nebo nevím. Příjmení ke Kuchařík, což si myslím že celkem jde. Děkuji za vaše názory a rady 🙂
A co takhle nějaké pěkné české jméno k pěknému českému příjmení?
Tak my máme Sebastiana, a říkám mu Sebíčku, Sebinku, Sebulko, Sebulenko, Sebi, Sebíku...no jak mě napadne 😀 super jméno 😀
Každé jméno je krásné, když se hezky vysloví! 😉 Dejte prostě jméno, které se vám bude líbit.
Daniel - Danečku, Sebastián - Sebíku, Alex - Alexku, Samuel - Samíku. Všechno jsou to hezká jména. Jen to Kevin mi přijde takové zvláštní 😅 si pokaždý vzpomenu na Sám doma 😀
Ty jmena, co navrhujete, jsou sama o sobe moc hezka. Ale zkuste si je vyslovit nahlas s Vasim prijmenim, ktere je takove hodne cesky znejici. Z toho mi vychazi nejlip ten Daniel.
Švagrová má Alexe, říkáme mu Ali, Alíku, Alinku, Alexku 😉 Přijde mi to v pohodě:o)
Kamarádka má Saumela, Same, Samíku, Samíčku, Samešáku, Samčo, také se dá různě skloňovat :o)
My máme Honzíka a druhé bude Radim, když to bude kluk 😀 😀
Kamarádka má Alexe a říká mu Lexíku.
Já se nejvíc kloním taky k Danielovi.
Fakt je potřeba říct a napsat si to jméno celé, třeba Sebastián Kuchařík nebo Kevin Kuchařík 😅 😅 no já osobně bych se tak teda jmenovat nechtěla. Mě osobně tohle evokuje (bez urážky) jéje to zase chtěli být ti rodiče něčím vyjímeční a nevěděli jak...
Daniel Kuchařík vychází z toho výběru dobře
Já jsem pro Daniela, mám ráda česká jména 🙂
ahoj 🙂 ,
tak alexovi bych říkala asi lexík, lexíček, sebastiánovi sebíku, sebínku, kevin se mi teda nelíbí a samuel, jak už tu znělo 😉 .já měla kdysi podobný problém se jménem matyáš a dnes se tomu směju, protože jsem našla nějak sama od sebe tolik zdrobnělin, že bych mohla rozdávat 😀 .
Jsem pro Alexe a Daniela
Kevin určitě ne. Ostatní jsou hezká a nejvíc se mi k příjmení hodí ten Daniel a Samuel. Zdrobnit se dá všechno, většinou se zdrobněliny najdou až když se miminko narodí a jde to samo.
Daniel Kuchařík mě osobně přijde jako bezva kombinace 😉
Mě osobně by se líbilo, něco jako Adam Kuchařík, Jan Kuchařík,Ota Kuchařík,Jakub , Kuchařík,David Kuchařík, I Daniel je pěkné,Roman Kuchařík, Prostě krásná česká Jména 😉
Z nabídnutého výběru hlasuji také pro Daniela, je to krásné jméno a k příjmení se pěkně hodí. Kevin mi k tomu příjmení nesedí vůbec.
z jmenovaných určitě Daniel
daniel a samuel
Mně se líbí nejvíc Daniel. 🙂
Kevin - velmi oblíbené jméno v rómských rodinách. Samuel je Sam, event. Samík, takže celkem pěkný. Sebastián - Bastík, Sebík - to nejsou zdrobněliny, ale jakési paskvily celkem pěkného jméno. Nejlépe mi vychází také Daniel. Rodiče, když čekají miminko, představují si, že bude krásné, nadané, oblíbené. Ne vždy tomu tak je. Dítě může být tlusté, špatně se učit, nešikovné. V tomto případě je zvláštní jméno jen na obtíž, takové děti se stávají snadným terčem posměchu a šikany (nejen kvůli vzhledu, ale i kvůli jménu). Vím, o čem mluvím, jsem učitelka.
My máme vybráno jméno Alex už od počátku. Dá se hezky zdrobňovat - Alexek, Lexík, ...
K Vašemu příjmení se asi nejvíce hodí Daniel, ale mě třeba vadí, že těchto jmen je spousta 😒
Z daných možností se mi nejvíce líbí Daniel, je to moc krásné jméno 😵 Kevin mi teda k příjmení nesedí ani omylem 😅
Mmch, znám Honzu Kuchaříka 😉
jsem pro Daníka 🙂
Daniel, případně ještě Samuel. Kevin je strašný, a k vašemu příjmení ještě horší 😀
K příjmení mi z vybraných jmen jde jenom Daniel..Ale ještě víc by mi seděl třeba Jakub, Matyáš, Tadeáš, Ondřej, Lukáš apod. 😉
z těchto jmen mi připadá nejmenšlí zlo Daniel 😅
Mě se z těhhle jmen taky nejvíc k tomu příjmení líbí Daniel.Kevin Kuchařík zní fakt dost blbě. Ale chápu tvé dilema.My čekáme malého pod stromeček a ještě před pár týdny jsme se dohadovali jak se bude vlastně jmenovat.Jméno jsem změnila snad 100x.Nakonec zvítězil Kristian 😉 Jelikož přítel nemá české příjmení a české jméno se k tomu zas tak moc nehodilo,ale na druhou stranu jsem nechtěla nic moc cizojazyčného.takže kompromis 🙂
My si vybrali pro kluka Tadeáš,ale taky nám moc nepasuje 😒 k příjmení Tadeáš Mahdal 😀
určitě daniel nebo nějaký český jméno, bude s tím chodit po světě celý život
Kevin je hrozný jméno a k vašemu příjmení se fakt nehodí 🙂
Přidávám se k ostatním, líbí se mi Daniel. Poslední dobou se mi zdá, že se vybírají samá nezvyklá jména, čím nezvyklejší, tím lepší, je to prostě hit, mě osobně se to nelíbí. Navíc se mi zdá, že k českému příjmení (kde je písmenko ž,š, ř) se prostě taková jména vůbec nehodí.Ale to je jen můj názor.
Známá má Samuela a říká mu Samíku, Same...
Kámoška má zase synovce Sebastiána a říkají mu Sebíku, Bastíku... 🙂