Právě jsem dovytírala a říkám si, jak strašně nenávidím vytírání😄
Za to třeba utírání prachu, vysávání, praní, věšení a skládání prádla mám fakt ráda a užívám si to😄 ale nemuset nikdy vytírat - to by byl život🙏😄 co ještě fakt nemusím, tak je mytí oken😄
Jak to máte vy?😄 co děláte rády a co ne?😄
@neliiinka nejvic ze vseho asi nesnasim vareni pro celou rodinu. Ani to ve velkym neumim. Bez problemu varim rychlovky tak do 2 porci. Nastesti to delat nemusim, vetsinou vari chlap. Uzivam si veseni a sbirani pradla, protoze pritom vypadnu z bytu aspon na balkon🤣
. Zbytek je neutral. Obecne mi uklizeni nevadi, kdyz na to mam cas, naladu, a kdyz neni nikdo doma. Coz tyhle vsechny podminky najednou, se mi splni tak jednou za rok😂 V minibyte se s ostatnima uklizi fakt blbe😅. A navic je za 5minut stejnej bordel jako predtim, takze to vubec nema cenu delat. Jo a jeste nemam rada myti velkejch hrncu a pekacu, coz souvisi s manzelovym varenim.
Mě teda hrozně nebaví věšení prádla. 😅 Vytírání taky úplně nemusím, ale to často dělá manžel. 🙏🏻😂 Baví mě třeba žehlení a mytí oken, ale vždycky musím mít na tyhle věci náladu, jinak mě nebaví nic. 😂 Ale když se na úklid naladím, tak si u toho kolikrát i odpočinu a hlavně pak miluju ten pocit, že to mám hotové. 😂
Nesnášim převlékání postelí.
A žehlení, ale to už nedělám, jen zcela výjimečně
Tak doma mě nebaví dělat nic. Je to pořád dokola, nekonečný koloběh bordelu, prádla a věcí. Vařila jsem ráda, když jsem měla čas, ještě před dětmi, to bylo fajn, teď mě to neskutečně nebaví pořád vymýšlet, nakupovat a sytit hladové krčky několikrát za den. Pracuju ráda na zahradě. Jinak vyhrát ve Sportce jsem adept na uklízečku a kuchařku na fulltime. 😀
@patypresdevaty na prevlekani posteli jsem nesnasela horni palandu. Nastesti cca od 10 let si to dcera prevleka sama, kdy ona uzna za vhodne. Ja uz ji do toho pelechu vubec nelezu. Jo a pak je mordor prosteradlo(a chranice matrace vyklepat) na nasi manzelske. Sice je to jen 140, ale zvednout tu matraci z rostu, abych to zastrkala az pod ni, aby to nelezlo, to je na hranici mych sil. Jak fyzickych, tak i dusevnich🤣
Taky nezehlim. Jednou za uhersky rok manzelovi kosili, kdyz jdem na svatbu nebo na funus.
On nekdo miluje nejake domácí práce? Já mam ty které mi až tak nevadí a pak ty které mi vadí extrémě, ale nebaví me fakt ani jedna.
@barmil kde shání pani na úklid? Uz jsem kdysi zkiusela a nesehnala ☹ Bohate by mi stacilo 1x týdne umýt koupelnu, kuchyn, vytřít a utřít prach, to by ani nemuselo vyjít extra draho, ale kde se poptat?
@martinka_33 sehnala jsem paní přes doporučení. S firmou na úklid nemám dobré zkušenosti, paní je lepší. Má klíče, přijde dopo, udělá co je třeba a jde. Fakt nejlepší rozhodnutí. Jedu takhle už 3.rok a neměnila bych.
@barmil Těžká závist 😀 😀
@barmil to bych presne chtela... ale vubec nevim kde shánět 😭
Nesnáším jen žehlení a mytí oken, naštěstí mám na oboje paní. Zbytek uklidu mi nevadí, ale nemám čas udělat velký úklid najednou, proto mi chodí nepravidelně paní na generální úklid. Mám ráda pořádek a čisto. Manžel nemá problém s čímkoliv pomoct nebo uklidit sám od sebe.
@dandaa co dělá paní při generálním úklidu ? My máme i bordel ve skříních, v kuchyni ve skříňkách, za ledničkou 🙂 Potřebovala bych se doma zavřít sama na 14 dní a pak by možná chvíli bylo všechno ok. 😀
@petrasipkova1 udělá co chceš. Já mám prioritu utřít prach na skříních kam nedosáhnu, žebříky v koupelnách, lišty, zásuvky,dveře , prostě to co se neuklizí každý týden. Někdo si nechá umýt ledničku, skříňky uvnitř atd .
Ja uklízím rada, rada myju nádobí (nemam myčku, takže ručně, dobre se mi u toho přemýšlí), rada uklizim koupelnu, nevadí mi prádlo, prach, vlastně skoro nic. Ale nesnáším vysávání. Bohužel☹
Před dítětem jsem měla uklízení ráda, bylo poznat, že jsme něco dělala.
Teď mám ráda, když ji vezme manžel ven, já uklidím celý byt a pak mám třeba hodinu času, kdy se kochám výsledkem. 🤣 ....než přijdou domů.
Ráda nedělám nic. Úklid mě nebaví obecně. Možná tak zametání mi nevadí, vyklízení myčky, skládání prádla. Nesnáším vysávání, vytírání, utírání prachu, žehlení, úklid wc a koupelny. Naštěstí většinu toho dělá muž. Já zas dělám dekorace, výzdobu, peču.
Nebaví mě nic - bohužel s paní na úklid jsem se dvakrát spálila a už to nehodlám dál riskovat, tak trpím dál 🙂
Mám to jako @martinka_33 že některé práce mě jen nebaví a zbytek vysloveně nesnáším. Nebaví mě prádlo se vším všudy a prach, zbytek vysloveně nesnáším. Mám teď nějak až moc práce a dřív jsem uklízela po službách, ale teď jsem tak vyřízená, že jdu radši spát a tak manžel dělá takový ten systematizovaný větší týdenní úklid a já ty běžné denní údržby. Strašně bych chtěla paní na úklid, ale nemůžu ji sehnat a manžel se ještě nesmířil s myšlenkou cizí osoby u nás doma, bohužel
Nesnasim - prevlekani posteli, to je fakt des 😬
Bavi me - cokoliv tridit, prebirat, montovat, rozebirat, stehovat a organizovat 😁 Ale to se tak casto nedela, skoda 😆
Zbytek prace doma beru tak jak je, nevadi mi... Ale vsichni co me znaji by stopro rekli, ze miluji uklizeni a mam nutkavou potrebu delat lidi stastne jidlem 🤷😂
Mne treba nevadi nic, docela me to i bavi, ale nemam na to cas, tak to me stve. Jedina vec co fakt nenavidim je kazde rano vykopat mladyho z bytu do skoly.
Nenávidím jakýkoliv úklid. 😀
Asi nejmíň mi vadí věšení prádla teda.
Můj celoživotní sen je mít uklízečku. 😀
Nesnasim pradlo. Nikdy to nekonci. Jsme 4, takze jak doperu posledni pracku, tak se mi zas kos naplni, jak doskladam nebo dozehlim, zas to ceka na snure nebo v susicce. Tohle je pro me silena ztrata casu, je to neco, co nekonci, neni videt hotove a nejde to na nikoho delegovat.
Nejmíň mi vadí asi praní a věšení prádla (ne už tak sklízení a třídění!), jinak nemám ráda nádobí (většinou dělá muž, myčku nemám), okna a prach (no, je to poznat, utírám namátkou, když už je vrstva, že se dá malovat). Celoživotní sen je mít uklizečku/služnu i na běžný věci (narodila jsem se ale v blbém století a v jsem v jiné soc.třidě:-D - berte s nadsázkou)
@neliiinka milovat domácí práce? To musí být nějaká masochistka ne???vždyť to nikdo nedělá dobrovolně a jeste s láskou...
@neliiinka Tyjo já nesnáším luxovani 😀, vytírání mi nevadí když na to mám klid, nesnáším ho ve chvíli kdy mi na to pořad někdo dupe. Rada zehlim když mám starší holky ve školce a malý spi. Pustím si nějakou blbost v telce nebo kecam s mamkou po telefonu, to mám rada, ale nemám to rada večer když už jsem Ko 😀🤷♀️.
@neliiinka Nesnáším skládání prádla. Takže když je po týdnu už velká hromada, tak zkouším na manžela udělat hezký kukuč aby to poskládal on 😄 a jinak mě baví všechny domácí práce, ale nejvíc miluju mytí oken, převlékání peřin, a takový ten maxi úklid (např.vánoční 😃).