Jaká nás čeká budoucnost?

smajlinka
5. čer 2023

Mimo děti, pozor politika:
Já jsem v nějaké krizi od včerejška, co jsem viděla duel Fiala x Babiš a pak ještě viděla výsledky posledních průzkumů – favorizují Babiše, takže Pětikoalice to asi opravdu nedokáže – podruhé zvítězit, když někteří její členové se nedostanou ani do Parlamentu. Taky nejsem kdovíjak nadšená, ale pořád chápu nutnost všech opatření, chápu nutnou mezigenerační politiku. Dokonce i tak, že bych snesla namísto zvýšení platu i 5% snížení, zatímco moje důchodci rodiče doslova neví, co s penězma. Ale co mě mrzí je to, že jsou lidi, kteří chtějí a budou volit Babiše, který velmi nebezpečně říká, že žádný dluh země neexistuje, že je to vymyšlené, aby současná vláda brala lidem peníze. On že by prý okamžitě zvýšil důchody, rodičák atd. Až to za dva roky vyhraje a roztočí poslední ruletu, co budete dělat? Kam z toho utéct? Naše generace bude bez důchodu, naše děti bez důchodu… žádná budoucnost, země vydrancovaná. Babišovi na naší zemi nezáleží, on má tolik peněz, že ty uživí ještě několik jeho následujících generací. Ale co my, obyčejní? To těm co ho volí a budou volit, není líto svých dětí a vnoučat? Vždyť to bude horší než Řecko, nemáme euro, nikdo nám nepomůže…

veruuu_kubesovic
5. čer 2023

A proč se mám stresovat tím, co možná bude???
Za 2 roky se toho může stát spousta 🤷‍♀️ stejně jako nejde jak za vlády AB "rozhazovat" z ničeho???Takhle to prostě fungovat nikdy nebude, škrty jsou potřeba a do důchodu mám teda daleko, děti mám malé...no nějak bylo, nějak bude...A budoucnost si snad tvoříme my, ne co mi přikáže vláda 🤔

lacehea
5. čer 2023

ja se vubec divim, ze jde jeste nekdo k volbam, nebo si mysli, ze politici neco vyresi. Nebo volby, ze neco vyresi.

martinka_33
5. čer 2023

Říkám to od začátku, tahle vláda, sebelépe to myslí, si pod sebou řeže větev. Ta prezentace je tak mizerná, že to jinak než špatně skončit nemůže... Škoda ☹
@veruuu_kubesovic jak jako my? Až se zhroutí celý systém a skončíme jako rozvojové zeme, kde zdravotní péči nebo vzdelání mají jen bohatí, to chceme? Já ne... Takže mi záleží na tom jak vláda hospodaří a jak systém funguje.

levandule_k
5. čer 2023

Jsem v klidu, ničemu nepomůže, že se budu stresovat. Politické ambice nemám, že bych šla něco reálně měnit, ale i kdybych šla, jsem skeptická, že bych něco dokázala, spíš by systém semlel mě.
2 roky jsou dlouhá doba a to AB, chce, aby jsme byli vystrašení a měli pocit, že už to má předem pětikoalice prohrané. Navíc zapomíná, že se proti němu spojilo dost lidí.

veruuu_kubesovic
5. čer 2023

@martinka_33 vláda hospodaří blbě již spoustu let, rozkradlo se tu, co se dalo...proč všechno dovážíme??? Nic není odsud...No za to petikoalice asi nemůže, hledej mnohem hlouběji a dal...
A budoucnost tvoříme my, tím že je na mě jak zabezpečit mé děti, nebo mám natáhnout ruku a "dávej vládo"...
To co mi píšeš je strašně předčasné, opakuji nějak bylo, nějak bude...rodit se bude dál, děti budou růst, produktivní věk se možná rozčilovat, důchodci umírat...kolotoč života se tomu říká...
Za 2 roky bude bůhví co? Ziju tady a teď...

20190418
5. čer 2023

Do voleb je ještě relativně daleko. Plno lidí zjistí, že ta konsolidace není zas tak hrozná, jak nás ANO straší. Víc a víc lidí si uvědomí, že reformy jsou důležité. Babišova volební základna není nesmrtelná. Já jsem optimista. Jedna věc jsou předvolební výzkumy a druhá pak realita. Tuhle vládu si lidé zvolili proto, že si jsou vědomi nutnosti reforem a i když komunikace občas dost vázne, tak vláda dělá to, kvůli cemu byla zvolena a já věřím, že se její voliči neposerou a nebudou vyskakovat z rozjetého vlaku, aby si dobrovolně polamali nohy a zlomili je i svým dětem.

95newmommy2020
5. čer 2023

To je tak vzdycky. Restriktivni vlada strida vladu populistickou.

betysch
5. čer 2023

@smajlinka já to všechno chápu.Babiše volit určitě nebudeme.Ale už jsem fakt naštvaná.Jako státnímu zaměstnanci asi -5% z platu +zvýšení daní.Muž OSVČ také zvýšení daní.Všechno šlo nahoru.Že nebude na důchody o tom se mluví dávno.Od 18 si na důchod šetřím.Důchodové spoření jde do haj…Vlastně všechno jde do haj…A pořád tam nevidím světlo na konci tunelu.Fiala pořádně nevysvětluje,nekomunikuje.Někteří ministři jsou na h….Konec povzdechu.Může být hůř.Kdyby aspon Puťka zdechnul.

martinka_33
5. čer 2023

@betysch Dobře jsi to shrnula 👍
@veruuu_kubesovic nesouhlasím s tím aby si každý hrabal na svém písečku, takhle společnost nefunguje, vždy ti silní musí chránit slabé a to nejen své vlastní rodiče a deti (protoze co potom maji delat rodiny, kde jsou slabí všichni?). Každopádně máš pravdu, nějak bylo, nějak je a nejak bude.. Ale neni mi to lhostejné, kdo je ve vládě a jak hospodaří a jak jedná s voliči. Protože sebelépe by Fiala hospodařil, tak jeho jednání s tuctovými voliči je čisté zoufalství a to je škoda, protože dřív nebo pozdeji ho převálcuje nejaký populista či dokonce extrémista a nad tím zapláčeme všichni...

hani_na
5. čer 2023

@smajlinka Příští vláda bude levicová a říkám bohužel, ačkoli mám k té aktuální taky velké výhrady..

aarriel
5. čer 2023

A Babis taky neni nesmrtelny 🤣🤦 kolik mu vubec je let? 🤔🤭🤣

levandule_k
5. čer 2023

@aarriel Babiš je ročník 1954

aarriel
5. čer 2023

@levandule_k nooo, to uz by mohl byt treba nejaky infarkt co? 🤭 Nee, samozrejme vtip, nic zleho mu nepreju 🙈 ale vite, co tim chci rict, 2 roky dlouha doba

levandule_k
5. čer 2023

@aarriel Myslím, že Babiš bude mít tuhý kořínek, v dalších volbách se určitě dostane do poslanecké sněmovny.

betelgeuzz
5. čer 2023

@aarriel já čekala, že ho klepne, když nevyhrál ty volby 😀 ale taky doufám v podobnou variantu.

betysch
5. čer 2023

Holky já se bojím toho, že kdyby se Babišovi něco stalo tak dost voličů přejde k Okamurovi.Což fakt nechci.

ekou
5. čer 2023

Jak mi řekla jedna kolegyně, co říkával její tatínek: politika byla, je a bude... Tudíž nemá smysl přemýšlet co bude a nebude. Člověk se musí starat sám o sebe a nespoléhat na politiky...

ele_nka
5. čer 2023

@smajlinka já furt doufám, že na další volby vyleze Nerudová s nějakou novou stranou (ač jsem jí nevolila) a zachrání nás od Babiše. Pokud ne, tak to tam tomu Fialovi hodit hold půjdu.

petramana
5. čer 2023

@betelgeuzz ja cekala vcera u tomankove, ze klepne fialu 😎

martt
5. čer 2023

@smajlinka A proč se stresovat nad tím co možná bude , ale taky třeba nebude? Řídím se heslem mý babičky "nějak bylo , nějak je a nějak bude". A s tím co bude se budeme muset nějak poprat a nikdy není tak zle aby nemohlo být ještě hůř. Takže já se nad politikou vůbec nestresuju.

smajlinka
autor
5. čer 2023

Moc všem děkuji za názory, bohužel jsem nemohla reagovat dříve.
Nebudu reagovat na každého, ale celkově k tomu můžu říct, že opravdu hrabat si na svém písečku může jen bohatý člověk, který nepotřebuje krýt záda od státu při neschopence, OČR, rodičovské nebo důchodu. Takových lidí je spousta a věřím, že se taky nestresují, protože mají prostě dobrý finanční polštář. Bohužel pro nás ostatní je to špatně. My přecejen stát potřebujeme. ať je to školství, úřady, ale hlavně zdravotnictví. Až to všechno klekne, dotkne se to opravdu každého. Politika, ať se nám to líbí nebo ne, možná né přímo, ale rozhodně nepřímo, ovlivňuje náš život.
Já pořád doufám, že za dva roky se ukáže, že to současná, i když ne dokonalá, vláda myslí dobře a že ji lidi zvolí znovu. Protože jinak si to opravdu spolu s Babišem a Okamurou nedokážu představit. V tom případě - chudáci naše děti.

aarriel
5. čer 2023

@betelgeuzz treba ho "unavi" Monike 🤣🤭

ninive211
5. čer 2023

No nechci to vidět, řítíme se střemhlav do propasti...za covidu (možná i dříve) bylo založeno a teď se mohutně přitápění a hasí se opravdu dost pozdě, když už je oheň nlspálil sťrechu a krovy padají. A bude to bolet...hlavně teda jestli Stanjura chce fakt oproti předchozímu tvrzení snižovat platy o 5%...v době, kdy všechno pořád šíleně zdražuje (snad aspoň to nejhorší zdražování máme za sebou)... řekla bych, že hodně lidí bude nuceno prostě odejít jinam, protože z těch pidi platů (nemyslím platy poslanecké) to neutáhnou ☹

ninive211
5. čer 2023

@smajlinka Nezvolí. Už ji kritizují I její vlastní voliči...a část voličů (vč.mě) jim to hodilo jen proti Babišovi, aby on to nevyhrál, ne z přesvědčení, že ví, co dělají. Bohužel ty "osobnosti", co tam jsou, to je jedna velká tragédie.

martt
5. čer 2023

@smajlinka Nedá mi to nereagovat, ale jak myslíš, že ti stát kryje záda při OČR? Že ti dá 60% z platu na 9 dní pokud jsi samozivitelka tak 16 dni a tím to končí pak jsi doma zadarmo pokud to zdravotni stav ditka neumožňuje jit do prace. Pokud dítko není hospitalizovaný a nevznikne nárok na Dlouhodobé ošetřovné , které je 90 dní. Pokud je dítko nemocné déle jsi doma zadarmo. Něco o tom vím protože jsem ted se synem aktuálně více jak 5 měsíců doma. A musíme se postarat sami. Nikoho nezajímá, že syn není schopen nástupu do školky a ani ho tam o berlich nechtějí.

veruuu_kubesovic
5. čer 2023

@martt přesně...
Mě třeba dcera v 6letech onemocněla cukrovkou, ten nezájem ze strany školky (dcera měla odklad) a hledání vhodné školy...a koho to zajímalo???
Prispevek na péči??? Vždyť je ta částka tristní a to opět nikoho nezajímá jak má z toho rodina žít...

veruuu_kubesovic
5. čer 2023

@martt kdo mi doplatí ten finanční "propad"...nikdo...

kamino
6. čer 2023

Bohuzel vydaje statu jsou ohromne. Stárnoucí spolecnost, neschopnost vyberu dani (zrušení EET, ktere nemelo sanci ani poradne nabehnout a neberu kecy o tom jak to bylo ztratove, sama jsem OSVC a makala jsem na festacich a podobne... dalsi rozmach svarcsystemu, jako v kazde nove vlade najednou dalsi zajimava vyberova rizeni, studie.. ) je to porad dokola. Nekdo nastavi nejaky smer, ale po volbach se to vymeni a zas jedeme na druhou stranu.. vzdyt je to porad dokola... jsem Husakovo dite a naprosto nechapu, jak to, ze jeste fungujeme, kdyz od revoluce na par vyjimek, ale fakt jen par, se porad zadluzujeme

smajlinka
autor
6. čer 2023

@martt
@veruuu_kubesovic Holky, neberte mě za slovo, já to myslela v obecné rovině, na většinu případů stát myslí, jsou i takové, které mu utečou. Mrzí mě, že patříte zrovna do téhle skupiny. To ale ještě neznamená, že by stát byl jako celek špatný. Prostě jestli se zhroutí, všichni si uvědomíme, kde všude nám aspoň trochu kryje záda.