JEN pro inspiraci, jake mate jmena pro miminka?? nebo jak se vase bejbatka jmenujou??
Holka? Kluk? (jeste nevime co za poklad to bude )
Dekuji :o)
Ahojky, taky ještě nevíme a pro holku jich máme snad tisíc, ale pro kluka výběr nějak vázne 🙂 Myslím, že se doma asi pozabíjíme 🙂
U holky zatím vede Lea (nebo Leona), Vanda, Ema... pro kluka bych já chtěla Štěpána, ale přítel je razantně proti, takže to bude asi Ondřej 🙂
Určitě nechceme nějaké rádoby originály typu Esmeralda, nebo Vinnetou 🙂 To asi patří do jiných skupin 🙂 🙂
My mame doma Viktora a nemenila bych 😉
Ja chci Zoe.pritel neni moc nadseny ale uz si zvyka :D anebo Stellu. popriiipade Laura.
a klucik asi markus...
prijdou vam pekny?? (nechci aby se jim deti ve skolce/skole smali a komolili je,proto se ptam 😕 )
@martinkaalesek taky mám Viktora..je to krásné jméno.
j
První kluk je Roman a druhý je na cestě a asi se nebude jmenovat nijak,páč se nám nic mic nelíbí...max. Matyáš a nebo Vojtěch...ale kdo ví ...
Máme Karolínu (s těmi se teď roztrhl pytel, ale měla jsem ji vybranou už cca. 8 let dopředu, po mé prababičce) a Editu (u té všichni v okolí obdivují, jaké je to pěkné jméno a diví se, že se až zas tak často nedává)
Čekáme kluka a bude se jmenovat Roman. A kdyby náhodou přece jen holčička, tak Anna.
Pro kluka rozhodnuto: Tomáš, druhý Ondřej 😉 Pro holčičku nevíme... uvažovali jsme nad Natálkou, ale to už teď moc ne.. Líbí se nám Zuzanka, ale nějak se na to nikdo netváří 🙂) Tak uvidíme, stejně všichni říkají, že budeme mít chlapečka 😎
@martinkaalesek jj🙂 akorát mám problém jaké jméno pro druhé dítě, když to vysněné klučičí už jsem udala 🙂..holčička je jasná, ale ten kluk, to fakt nevím 🙂
@addri máme dvouletou Adrianu 🙂 - to je snad jediné jméno pro holčičku, které se mi líbilo vždy a nikdy nepřestalo........ostatní byla vždy jen taková ,,chvilková'' 🙂
No a teď máme dvouměsíčního Františka - jméno je po tatínkovi a dědečkovi 🙂. Na kluky se mi oproti holčičkám líbí řada jmen, ale tam jsme měli ze strany tatínka hned jasno 😀
Máme chlapečka Alexe. Když jsem byla těhotná, toto jméno nebylo v kalednáři. Když se malý narodil (15.2.2012) v kalendáři byl prvním rokem 🙂 U nás toto jméno prošlo jen mnou a manželem, ostatní nesouhlasili 😀 Ale už dávno si zvykli. Další jméno opravdu nevím ☹
Máme Adama a Barboru. Jako další varianty jsme u Adama měli Emmu a u Báry Matouše. Mě se ještě hodně líbila Andrea, ale velký bratr vybral Báru 🙂
A abychom se vyhnuli řečem jaké je tohle jméno takové a tamto oanaké, tak jsme u obou dětí vyrobili tabulku s předvybranými jmény, napsali jsme je tam i s příjmením a svátkem a rozeslali jsme to rodině a kamarádům a nechali jsme hlasovat. Nikomu jsme vybraná jména neprozradili a tabulkou se všichni tak bavili, že když jsme čekali druhé, hned se všichni ptali, jeslti zase bude hlasování 🙂
@michaela_2 ja jsem adriana :o)) ale nechci jmeno po rodičich....takze Adriana a Erik je passe :o)
@addri jé to je dobrá náhoda 😀 No já bych po sobě Michaelu také nedala, ale tatínek to své pro chlapečka - jakožto pokračovatele rodu vyžadoval 🙂) Holka si stejně nejspíš příjmení změní, takže je to jedno 🙂. Já tomu tedy také dřív nebyla nakloněna, ale když jsem viděla, jak jsou manžel s tchánem šťastní a hrdě všude vyprávějí, že to bude další Fanda 🙂 tak už jsem z toho měla dobrý pocit
Každopádně máte s manželem oba krásná jména - a hodně se k sobě i hodí 🙂
Co říkáte na jméno Marika? Až se nám postesti mít miminko tak jsme rozhodnutý pro toto. Přijde nám originální a hlavně je to spojení našich dvou jmen 🙂 A kluk asi tradičně po otci, Martin. Sice tohle nemusím, že se klukům někdy dává jméno jako má tatinek, ale vím že by mu to udělalo velkou radost a to jmeno se mi i líbí. Ještě se mi líbit Tobiáš a Julie.
@addri zrovna takova krasna jmena mate 😉 jako vy, rodice 😉
My mame obycejnou Janicku ( 1. v rodine) a neobycejneho Alfreda ( 2. v rodine) 🙂
Tak my mám Sebastiána a holku sme chceli Rebeku
@addri Dcery jsou Ema a Zita, kandidátky byli Agnes, Stela, Laura, Linda, kluk William.
Dcery jsou Jana a Laura 😉 Já totiž zastávám názor, že jméno, které má více jak pět písmen už je moc dlouhé, z tohoto důvodu jsem zavrhla třeba Rebeku nebo Bereniku.
Pokud bych snad ještě měla rodit-Zina, Nina, Zoe a u kluka Jan.
Holčičku máme jasnou Emičku, ještě se nám líbí Rozárka a u kluka dost válčíme. Mě se líbí Adam, Tobiáš a Oliver a manžel by chtěl Ondru, Šimona nebo Matěje. Tak jsem zvědavá jak to nakonec dopadne 🙂
my máme doma Vojtěcha, pro další mimčo se nám zatím líbí Matyáš, Vítek, Valentýna a Viola 🙂
@martinkaalesek dekujeme:o))
a co Filipek nebo Liborek?? Vase jmena jsou fajn ale ja jsem slovenka a pritel cech.Tak chci bud to jmena v obouch kalendarich anebo nejaky jemny zahranicný ale neoplácany 🙂
My máme doma Elišku a Anetku. Na kluky jsme měli jména Kryštůfek a Ondrášek. 😉