Prosím maminky a snažilky poraďte SOS a co nejrychleji: máte zkušenosti s tím že jste jako já dali příliš moc pálivé papriky do guláše ať se teď najíst zítra máme rodinnou oslavu Jak zmírnit pálení naředit vodou a dát sladkou papriku?
smetana pomaha, ale do gulase nepatri :D ... ubrala bych kus puvodni omacky, naredila vodou a znovu zahustila, idealne nastrouhanou bramboru v tom rozvařit... pokud je to extra extrém, tak vyndat maso, znovu udělat "omáčku" bokem (cibulka, paprika, atd., zahustit...) a dochutit tou původní 🙂
Prý pomáhá i nastrouhaný starší chleba, bracha dává do guláše kořenovou zeleninu (uvaří do měkka a mixne tyčovým mixerem- ta sladkost by to taky mohla srazit).
Rozhodně ale odebrat šťávu a naředit.
Cukr
Buď nastrouhat bramboru nebo více zahustit chlebem. Když je teď guláš uleželý, sebrat tu šťávu po povrchu, koření má tendenci se držet nahoře s tukem.
Prý brambor, ale zatím jsem nezkousela
Dávám na zahuštění dýni, taky by to mohlo pomoct, pokud teda máš 😂😊jinak ten brambor🙂
Cast odebrat a nahradit vodou. Nevim jestli by to brambor zachranil, protoze nevim, jak moc jste to prehnala. Rozhodne bych do gulase necpala smetanu nebo cukr, jak se pise vyse.
Když jsem jednou dala místo sladký papriky pálivou, tak jsem musela mazat pro další maso, udělat druhej guláš "jalovej" a i tak, když se smíchaly, tak to byla hooodně dospělácká verze....😅
@teruskablue tak jak to dopadlo? Co jste zkusila?
Dobrý večer především děkuji Všem ochotným ženám za odpovědi. nakonec jsem zkusila guláš
Zredit hodně vodou a přidat hodně sladké papriky, přesto byl nakonec hodně pálivý muži ho snědli a vydatně zapíjí pivem a a pro ženy jsem na smažila narychlo tři řízečky Chytrá horákyně si musí umět poradit🙂) Děkuji všem za odpovědi a dobrou noc TerruškaBlue
na zmirneni palivosti pomaha jogurt nebo smetana