Ahoj. Teď mě spis zajímají maminky co mají děti okolo 14-17 měsíců věku, jaký vypadá váš program dne když jste celý den doma?
Dnes je u nás hnusne a vůbec se mi nikam nechce, ale dlma se nudim 😀🙄
Jo teď vidím, že jen program, když jsme celý den doma... To se moc nestává, většinou jdeme ven aspoň jednou na chvíli aspoň, kolem baráku, po sídlišti se projít... Ale jinak doma, jak jsem psala, telka, uklizime, hrajeme si, čteme... Furt dokola dokola
PS v prvním příspěvku nemá být vskutku, ale dvakrát 😄
Nejak se mi nechce rozepisovat celý den, ale kdyz jsme doma,tak se snažím ho buď zapojovat do uklízení nebo kouká na pohádky, čteme, kreslíme, blbneme. Ale nuda to je. 😬 Snazime se opravdu chodit ven i kdyz je venku hnusne. Treba na navstevu nebo jen nekam na pul hodinky. Občas je nuda prospěšná, ale já to neumím. 😄😄
Odvést staršího do školky, pak si hrajeme, uvaříme, někdy mezi 10 a 12:30 jde prcek spát, spí tak hodinu až hodinu a půl. Na 12 ještě jedeme pro bráchu do školky (tomu musím přizpůsobit spánek). Pak si hrajeme všichni, uklízíme, něco upečeme. Navečer, když jsou kluci hodně rozjetý, je pošlu do vany, ať tam jsou dlouho. Chodí spát kolem 19h.
Barevné kolíčky a sušák na prádlo. 😃Největší momentální zábava u nás doma. Pověsila jsem ručník a teď sedíme a přípínáme na něj kolíčky z krabičky. Podobně zabaví i skládání suchého prádla, kramování v kuchyňské lince, krejčovský metr nebo magnety na ledničce.
Na hodinu chodíme ven v jakémkoliv počasí, aspoň si odpočinu a nemusím být tolik ve střehu.
@michaela666 to s ručníkem a kolickama se mi líbí, jen musíme koupit kolíčky, ty původní jaksi rozebrala 😅 ale díky za tip
@jako_mala_holka Zábava pro chudé děti je nejlepší. 🤣 U nás poslední měsíc jsou hračky jenom na ozdobu, ale jak vytáhnu krabičku kde jsou nitě, krabičky od čajů, složené ponožky do klubíček nebo začnu třídit odpad je to nejlepší věc na hraní. 😃
Z jedné větší krabice rozděluju do tašek na vyhození papír,plast a sklenice ( čisté, aby mě někdo nepomluvil 😃). Ona sedí uprostřed a jak královna se v tom rochní, přemisťuje a vysypává klidně hodinu. Chlap se směje, že malá třídí líp jak on.
@jako_mala_holka kolicky mi rozebira rychlosti asi tak 100 za minutu 😂 manzel to pak vecer u telky zase sklada 😄
@gbp Taky se baví celá rodina jo. 😃
Za jakéhokoliv počasí aspoň na 30 minut ven dopo i odpo. Uteče ten den rychleji. Teď i dost času zabere oblékání, svlékání. Od té doby co se narodila druhá dcera jsme dopo doma a je to znát. Je to občas dlouhý a fakt nuda 🙄😂
Když byl starší v tomhle věku, už byl na světě i mladší, takže se určitě nikdy nestalo, že bych se nudila 😂 A celý den doma jsme asi taky nikdy nebyli, to bych nedala, vždy jsme šli aspoň jednou denně ven. Doma už mi na nic kromě krmení, přebalování a převlíkání batolete a mimina moc času nezbývalo 😄
Malý má teda jen 13m, ale nějak si neumím představit, že bysme se nudili... Když jsme doma, tak ho vlastně potřebuju zaměstnat tak o 1-2 hod. víc než normálně. Většinou část využiju k nějaké domácí práci a dítě nechám, ať se zabaví samo (samozřejmě na něj dohlížím). Když vidím, že už mě potřebuje, tak si jdeme hrát spolu (tancujeme, zpívám, blbneme...). Budeme pořizovat učící věž, aby mi mohl asistovat v kuchyni. A když je nejhůř, pustím nějaké písničky na YouTube 😉. Ale u nás je obrovská výhoda, že manžel chodí brzy z práce, tak se během odpoledne nějak vystřídáme, já si jdu číst, lehnout nebo jenom prokrastinuju na koni 😄
Náš den doma v kostce: vstaneme, hygiena, snídaně dítě, potom já, lehký úklid, začnu vařit, svačina, hrajeme si, oběd, odpočinek (malý nespí, ale je v postýlce, já ležím vedle a předstírám, že spím 🙈) no a potom už se vrací muž z práce.
Když je fakt hnusně, že se nedá celý den ven, tak je to za trest. Dvě děti (2 a čtvrt roku a skoro 13m, obě nechodici ještě): uklízím, vařím, hrajeme si (to je největší nuda), chvilku nějaky básničky, písničky, tancim s nima v náručí, chvilkama se snažím o nějaký vzdělávací hry nebo podporující jemnou motoriku, ale to mi spíš bojkotují. 😀 a taky tak 3x denně pouštím TV s Bingem nebo písničkama, vždy tak na 30-45min. Ale je to dlouhý a nudný. Když se dá ven aspoň na hodinu, nebo do obchodu, hned to uteče lépe. 🙂
@michaela666 no u nás frčí hlavně to, co má "zakázané", když vidí, že mi nevadí, aby si hrála třeba v lince, tak jí to hned omrzí 😄
Tak nějak od těch 16 měsíců, kdy si zrušil 2 spanky, se doma být nedalo. Bydlíme v paneláku. V RD se zahrádkou to bude určitě v poho. Mě se taky teď moc nechtělo, kvůli tomu vítru. Takže to řešily bazény a hernicky. Jít alepson na nákup a nechat vyvetrat. Pořídit si dlouhou bundu a teplý boty, rukavice. Být doma je hrozně těžké a dlouhé. Hračky nuda, všude bordel, neutíká to, neunaví se. To chce alespoň někoho na návštěvu, nebo v lepším případě jít na návštěvu. 😄
Malá má teda 20 měsíců, snad nevadí 😄 ale u nás je to pár měsíců už víceméně stejné...
Ráno vstáváme kolem 7, chvíli se díváme na TV na pohádky, než se trochu proberu 😁, pak si buď hrajeme, uklizime, nebo jdeme na chvíli ven, podle nálady, počasí atd, pak vaříme oběd, dcera jde spát, já někdy spím s ní, případně odpočívám, koukám na seriál... Spí tak hodinu a půl, pak zas něco děláme nebo si hrajeme, cteme, dá si svačinu, někdy jdeme ven, když je hnusně, tak klidně pustím TV a čteme si, hrajeme, uklizime, furt dokola... Pak přijde manžel a když ještě nebyla venku, tak jí většinou bere ven nebo jdeme všichni spolu, případně na dělám zatím večeři, pak si hrajeme, koupání, jde spát... Teď co už je zas dobře (nebýt toho větru teda 🙄), tak jsme venku klidně vskutku denně, někdy vezmeme kočárek, někdy ne, jak se nám chce a podle toho, kam jdeme...
A k tomu hraní... Lego, albi tužka, malujeme si s vodou, fixy, zatloukacka, kostky, ráda po bytě tahá takovou dřevěnou berusku na tyčce, čteme si knížky, atd... Nebo mi pomáhá s prádlem, vytáhne si hrnce a "vaří"...