Jak vyčistit pračku, koberce, sedačku?

nejmaminka
11. bře 2016

Ahoj maminky,mám pár otázek ;) 1 Jak nejlépe,vyčistit pračku když prádlo moc nevoní ?? Nejlepší prostředek nic drahého, já používam na praní ariel-lenor 2 Jakej prostředek na koberce ,nejlepe čištění za sucha i na sedačku 3 Bydlím v bytě je nově zrekonstruovaný a přesto stále zde cítit zatuchlinu, větraní nepomáhá špatně se odvětravá ,drží se tu vlhkost co používáte na to ?? Díky za rady 🙂

veraga
11. bře 2016

1. Vyčistit filtr, nádobky na prášek/aviváž, hadice i těsnění okolo bubnu. Do pračky nalít litr octa, spustit nejteplejší program. Pračku to zbaví usazenin.
Na praní používám kapsle a prášek Dash. Není v běžné síti k sehnání, ale dá se objednat na netu. Nic lepšího moje prádlo nepoznalo. Pokud jej nemám, tak kapsle Ariel. Hezky mi voní.
3. Špatně se odvětrává? A větráš správně? Nejlepší způsob je udělat krátký průvan. Otevřít všechna okna na pár minut, aby se vzduch vyměnil. Několikrát denně. Pokud se ti tam drží vlhkost, je to ideální pro tvorbu plísní. A to není nic příjemného.

lady742
11. bře 2016

sanytol do pračky, desinfikuje

zindy
19. kvě 2016

Koberec nechame vycistit jedine odborne, jednou jsem takhle koberec pekne znicila :D

smetttanov
13. črc 2016

Jo to mi taky, nedala jsem za persky koberec tolik ayb mi ho nekde znicily :D 🙂

julisa88
7. srp 2016
Uživatel julisa88 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od julisa88.

Jo na koberce to chce odbornika, doma bych si to taky nikdy necistila sama, ani nevim cim a ani jak.

hejsa
12. srp 2016

😵 Záleží na tom,z jakého materiálu koberec je...máme vlněný,ten se smí čistit jen chemicky.Pokud je to umělý materiál,-máme v síni/předsíni/,tak v létě jsem to dala na zahradu ,vydrbu,propláchnu a nechám uschnout...Dělala jsem to takhle roky,teď po půl roce vyhodím a pořídím nový - jsou velké slevy. 😵 Měla jsem špatnou zkušenost s firmou,která přijela vyčistit koberec u nás doma - ,ošolíchali, to ,ale měla jsem pocit,že to není prostě čisté...Pračka - ať je plněná vrchem nebo stranou - očistit kolem ,vlezu,, dát 1 litr octa a nechat projít na 60 st.Vyčistit filtr.Musí být potom pračka čistá. Plíseň - popsána nahoře-křížem větrat.

hejsa
12. srp 2016

@nejmaminka u plast-oken je výborná mikro-ventilace...křížem.