Jak vybrat správné tampony?

12. zář 2024

Krásný den všem. Chtěla jsem se zeptat, jak mám vybrat pro mě správné tampony? Kdysi mi vůbec nevyhovovaly, tak jsem zůstala jen na vložkách. Teď bych ale chtěla tampony zase zkusit. Jen nevím, jaké vybrat. MS mám vždy první 2-3 dny velmi silnou, mnohdy v noci i proteču. Už se mi to stalo nejednou i v práci přes den, když jsem neměla čas si odběhnout na wc, abych se zkontrolovala.. 🙈🤦‍♀️
Děkuji všem za rady. 😊

elialen
12. zář 2024

Nejvíc hygienické mi přijdou Tampaxy (v DM). Jsou ale dosti drahé. Jinak O.B. pro komfort. Každému ale sedí něco jiného.

bessinka
12. zář 2024

Mně vyhovují z dm,jejich značka Balea.

betelgeuzz
12. zář 2024

A nesedly ti dřív proč? Já měla ze začátku problém s OB, špatně se mi zaváděl. Pak jsem zkusila tampax s aplikátorem a ty mi šly dobře. Používala jsem pak jen je. Viděla jsem, že s aplikátorem dělá i DM pod svojí značkou a ty vychází levněji. Zkušenost nemám. Osobně bych zkusila nějaké mini, i když máš MS silnou, aby sis vyzkoušela zavádění, vyndání apod. Až natrénuješ, tak pak bych přešla na silnější podle MS.

autor
12. zář 2024

@betelgeuzz Tenkrát mě po tamponech hrozně svědilo v pochvě. Neměla jsem teda žádné infekce co si pamatuji naštěstí. Proto jsem je přestala používat. Ale to je už asi 15 let dozadu pokud ne o něco víc. Proto bych je ráda teď zkusila znovu. Hodně jsem četla chválu na Kotex a O.B.

betelgeuzz
12. zář 2024

tak tampony vysušují, takže někomu opravdu pak způsobují vysušení pochvy. Na tohle je lepší kalíšek, ten si nemůžu vynachválit.

martinka_33
12. zář 2024

Jestli ti nesedly z dovodu svedeni, tak zkus kalíšek nebo houbu, ja vim, ze zacatku ta péče atd. Ale jsem si na hiubu tak zvykla ze uz nic jineho nechci a problemy s kvasinkami, suchosti a nevim čim uplne zmizely.

lennus
12. zář 2024

Volila bych nějaké eko, co nejsou bělené chlorem. Mají i v DM. Dnes už je eko drogerie hodně, jen můžou být dražší, ale pro mě je zásadní, co si dávám do těla. Kdysi jsem používala tampony dost, pak kalíšek a po porodech jsem si oblíbila ms kalhotky. Tampony jen k vodě a na kolo.

krisstina93
12. zář 2024

Z tamponu jsou nejlepší asi ob, ale pokud ti vadilo ve smyslu svědění, tak vyzkousej spis kalisek, to je super věc 🙂

mabs
12. zář 2024

Mě tampony vždycky strašně vadily, teď už je to lepší, i když je nevyhledávám. Mám je v případě nouze. Nejlíp mi sedí kotex.

elialen
12. zář 2024

@betelgeuzz neznám z DM s aplikátorem pod jejich značkou. Budu se muset mrknout. Po úrazu ramene byl i tampon s aplikátorem problém, ale jediný možný. Děkuji za tip. Pokud ženy znáte i jiné, sem s nimi...děkuji
Kalíšek by v mém případě nebyl možný....špatně se to píše,bale občas ze mě vypadnou "fláky" a kalíšek by ihned přetekl.

ele_nka
12. zář 2024

Já tampony také nesnesu, začala jsem používat menstruační houbu v kombinaci s menstruačními kalhotkami a jsem naprosto spokojená.

gryfis
13. zář 2024

za mě jedině kalíšek...

leilinka1234
13. zář 2024

Nejlepší je se k tamponu ani nevracet a zkusit kalíšek. Už 4 roky mám jen kalíšek (občas v kombinaci s kalhotkama) a neplánuju to změnit 🙂 zkusila jsem ho ze zoufalství, kdy jsem měla po porodu velmi silnou MS a tampon vydržel 30 minut... Taková pohoda s ním 🙂