Jak úspěšně zavést měkký menstruační kalíšek?

vero987nika
24. lis 2023

ahoj, prosím najde se tu zkušená kalíškářka? 😂 mám po odstavu kojení příšerně silnou menstruaci, vložka neprichází v úvahu, tampony jedině mega a ty mne bolí, takže zbývá jedině kalíšek. Není to pro mne žádná novinka, průběžně ho používám už roky, ale jak mne všechno bolí dole tak mi tam teď hodně vadí, tak jsem si sehnala měkkoučké kalíšky které po zavedení opravdu necítím. Problém ale je, že nemohu přijít na způsob jak ho efektivně zavést 😂 zatím se mi to povedlo jednou, ve vaně po dlouhém mordování 😂 Musím ho měnit hodně často tak potřebuji aby to šlo rychle 😅 Jde o to, že jak je měkký, tak se mi ho nedaří rozevřít uvnitř. Nějaké triky jak na to? u původního stačilo obkroužit prstem a šlo to samo. tady mi to vůbec nefunguje... různě tlačím na stěnu snažím se tam všemožně nahnat vzduch a stejně se nechce otevřít úplně

exbordelar
24. lis 2023

Ja si ho slozim jakoby napul (vertikalne), vlozim dovnitr a pak otacim kolem osy dokud se nerozvine. Ale taky je to kolikrat boj, ze nekdy netesni a protece, nekdy ho mam moc dole a je neprijemny, ale kdyz se mi ho podari zavest spravne, tak vubec o nem nevim a mam pul dne klid 👍🏼😀

majaveja
24. lis 2023

Já ho nijak nerozkladam, složím, vložím dovnitř, a on se sám rozevře a tím vytvoří podtlak a nikdy mi neprotekl.. ale možná je to tou tvrdostí? Že mám třeba nějaký pevnější?

gbp
24. lis 2023

stejne jako @exbordelar a nakonec za nej lehce zataham smerem ven, abych zjistila, jestli se chytil a drzi 👍

vero987nika
autor
24. lis 2023

@exbordelar otáčení určitě zkusím děkuji 🙂 ale je to fakt těžký, je jak vařená nudle 🤦🏻‍♀️

j.a.n.i
25. lis 2023

@vero987nika No, me většinou dobře drzi, když se úplně nerozvine, jak se rozvine úplně, tak to znamená, ze ten podtlat ztratil. Mam tedy jiny, ale to, co mas na obrazku me zaujalo, ze bych ulovila druhy na vymenu... Co je to prosim za eshop?

vero987nika
autor
25. lis 2023

@j.a.n.i toto je na notinu ale mají to na více stránkách 😊 pokud se ti budou dařit zavést tak jsou fakt super, jsou dva větší a menší pro silnější a slabší ms