Jak ukončit přátelství s někým, koho milujete?

28. led 2024

Ahoj,
nechci tu rozepisovat román.
Můj dlouholetý kamarád o mých citech ví,řekl že ke mě něco cití ale na druhou stranu nechce zničit naše přátelství kdyby to nevyšlo.Je nám 30 let,svobodný a žádné děti.
Na druhou stranu-je to rok co jsem mu o tom řekla a za tu dobu randil 2x a vždy se ty ženy neukázali v dobrém světle a řekl mi že byl hloupý že nešel tenkrát na rande semnou.Jenže se mě ani na žádné nezeptal.A já už tak nějak cítím že už nemůžu dál a už ho zkrátka nechci vidět a dělat jakoby nic.
Jak by jste to přátelství ukončily?
Prostě se vypařit nebo to utnout?

1pomnenka
28. led 2024

Nevidím jediný důvod, proč bych ukončila přátelství s člověkem, se kterým si rozumím.

tinaprofi
28. led 2024

Prestat se s nim kamosit, protoze nechce vztah? Husty... To jsme delali v patnacti

kessien
28. led 2024

Proč to přátelství chceš ukončit?

mafulin
28. led 2024

Asi mu to na rovinu říct? Že pokud nechce nic vic, Tobě ublizuje se s ním vídat?

kackabis
28. led 2024

Zpracuj si to v sobě. Já jsem svého nejlepšího přítele nechtěla kvůli tomuto ztratit. Bylo to tam, řekla bych vzájemné. Mluvili jsme o tom spolu. Ale přesně - člověk nechce ztratit něco tak skvělého když by to náhodou nevyšlo. Trvalo asi 6let než jsme to rozsekli a než jsme tomu zvládli dát nějakou neutrální formu únosnou i pro naše partnery (do té doby každý náš vztah ztroskotal, protože buď žárlila jeho přítelkyně na mě nebo můj přítel na něj). Prostě jsem si to v sobě zpracovala... pak mi šel za svědka na svatbu a tím prostě navždy zůstane v mém životě. Rádi se vidíme. Teď po letech už je to prostě láska jako u starých manželů - není tam chemie, ale hluboký pocit naplnění vždy když se vidíme. Vídáme se rádi a často i se svými rodinami 🙂 přeju ať vám to také dopadne hezky a nepřijdete o člověka, který je vaše zpřízněná duše 🍀

veru181
28. led 2024

Asi bych se rozhodla podle toho, jak moc ti to ubližuje. Pokud ho miluješ tak, že ti samotné přátelství nestačí, nechtěla bych asi v takovém přátelství setrvávat, nebo bych ho aspoň omezila.

veru181
28. led 2024

@kackabis Tak to teda upřímně nevím, jestli bych z pohledu manžela/manželky dala. Nevadilo by mi, kdyby měl manžel dobrou kamarádku, ale to, co popisuješ, je hodně silné citové pouto 🙂

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
garfa4
28. led 2024

Zažila jsem a když to dospělo do fáze, že už mě naše komunikace spíš zraňovala než dávala radost, měla jsem pocit, že jediná možnost, jak se z toho nezblaznit je, přestat se vidat. A pomohlo to, teď už jsem jinde a na kafe bych s ním klidně nyní šla.

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz