Jak uklízíte vy?😊

22. kvě 2022

Ahoj holky jak vypadají vaše úklidy? Co uklizite a kdy?
Potřebuji si nějak zorganizovat čas děkuji

zelenaesmolda
22. kvě 2022

Tak nejak podle potreby,nemam na to pravidelny rozpis.

ekou
22. kvě 2022

Kazdy tyden ve ctvrtek se vrhnu na wcko, koupelnu a vysavani :D dite mi pomaha

klokanka31
22. kvě 2022

Každý den uklízím všechno (jako prach,vyleštit stolek,vyčistit klec králíkovi, umýt koupelnu a wc,vyluxovat atd.)

mischel117
22. kvě 2022

Každý den. Podle potřeby,ale vesměs se doma nezastavim a i přes to je doma jak po výbuchu.

te_reza
22. kvě 2022

Každý den vysávání, myčka.sem tam prádlo do pračky podle potřeby . O víkendu jeden den dopoledne udělám větší úklid -koupelna, prach, vytřu.

fazolkazuzka
22. kvě 2022

To by mohla být teda diskuze. Jedná meje záchod jednou týdně pak se tu najdou šílené ženy co 3 krat vytiraji nebo mění povlečení jednou za 2 mesice😂😂😂ja se obavam, že každý má jiné zvyky a jinou domácnost takže vám to nijak nepomůže. Na svůj systém si musíte přijít sama.

vikinkav
22. kvě 2022

Peru obden, davam mycku, poklizim hracky po detech tak 1x denne. Vic nestiham 😊 1x tydne prijde uklizecka a udela komplet dum za dopoledne i s zehlenim (nechapu jaktoze je tak rychla 🤷‍♀️ ).

zuzaaaaa
22. kvě 2022

Kazdy den neco ( kouoelny, prach, kuchyn, vytrit....atd) prizemi vysava robot denne, peru dle potreby. Případně uklizim co je potreba.

areh
22. kvě 2022

@vikinkav já kdybych neměla děti za zadnicí, tak to taky udělám mega rychle. Jinak dělám všechno napůl 😔 a i tu půlku mi moje malý smráďata hned upraví podle sebe 🙄😂

ferda90
22. kvě 2022

Ahoj, než jsem měla dítě, tak jsem uklízečka do ela často. Teď co máme malého, tak to nějak nehrotim. Jednak jsou všude vytahane hračky, tašky nebo misky, tak to nemá moc cenu, protože to zase vytáhne zpátky 😁 A jinak nejsem otrok uklízení, místo denního úklidu jdeme raději ven na procházku nebo si prostě spolu lehneme, čteme si pohádky nebo zpíváme. Asi jsem zjistila, že úklid neuteče 🙂 Ale vzhledem k tomu, že máme dva pejsky, tak vysavam tak 3 krát týdne,prach utírám kdy chci, kdy se mi zdá, že by bylo třeba a koupelnu se záchodem 1 týdne,wc jako takové několikrát do týdne dle potřeby.

ferda90
22. kvě 2022

@ferda90 než jsme měla dítě, tak jsem uklizela docela často... Omlouvám se za překlep 🙂

jjasmina
22. kvě 2022

Vysávání takřka každý den, mytí podlahy 1-2x týdne, 1x týdně prani a prach, mytí koupelny + wc 1x týdně. Jinak třeba nádobí se umyva hned i manžel jakmile se nají, hned si umyje. Jinak hračky uklizim až večer než se jde spat a porovnam to

lenerka1
22. kvě 2022

S dětmi uklízím, co nejvíc hoří, tak nějak průběžně (když dohlížím na děti u koupání, umyju umyvadla a sprcháč nebo vytřídím prádlo, když si hrají v pokojíčku, převlíknu jim postele atd.), takže nemíváme komplet uklizený barák nikdy (teda jen tehdy, když jsou děti samy na pár dní i babičky)...Moc se mi líbí zónový systém z terapiedomova, ale momentálně to nezvládám.

kometkak
22. kvě 2022

Já třeba peru každý den (dva dospělí a dvě děti). nežehlím.. susička. Nádobí myčka. Vysávám každý den nebo ob den. Vytírám tak 2x za měsíc, okna 4x ročně. Koupelna a záchod cca 2x týdne. Úklidy jako odsunutí gauče a vytírání i pod všemi postelemi, umývámí parapetů, mytí lednice, trouby když na mě příjde uklízecí nálada.. pokaždé drhnu něco.. Ložní peru tak co 14 dní. V létě častěji cca 10 dní.

cherie24
22. kvě 2022

To bych taky potřebovala nějakou zázračnou radu, jak si to zorganizovat, aby to fungovalo. 😄 U nás to vypadá asi tak, že lítám jak hadr na koštěti a stejně je pořád bordel. Nechápu. 🤯

drep
23. kvě 2022

Velký úklid od stropu po podlahy dělá jednou týdně ten, kdo má víc času, děláme všecko zaráz. Sice jsem to častěji já, ale tenhle měsíc to vyšlo na manžela, dcera pomáhá asistuje. Ostatní úklid neplánuji, když jsou na zemi drobky, vysaju ji, když je opatlaná linka, Omyju ji. Povlečení převlékám jednou za 3 týdny nebo když je špinavé/upocené. Peru, když je v koši dost prádla jedné barvy.

luucia
23. kvě 2022

U nás mají děti rozpis na vysávání..každý den vysává nějaké dítko, já během týdne dělám takový ten úklid udržovací..tzn, že otřu linku, umyvadlo v koupelně, zrcadlo,...v pátek dělám větší úklid..prach, koupelna, WC, vysát, vytřít,.. peru skoro každý den ( 2 dospělí, 3 děti ) a na štěstí nežehlím - sušička 🙂

lovemusicsun
23. kvě 2022

Uklízím když je to potřeba, nemám daný rozvrh. Každý večer se snažím jít spát tak, že je relativně pořádek a čisto, nádobí v myčce, utřená kuchyňská linka, uklizené hračky atp. Snažím se aby každá věc měla své místo. Denně mi jezdí robotický vysavač, mám i mop, tak ho pustím párkrát do týdne vždy na kousek bytu. O víkendech většinou jezdíme pryč, tak věci jako koupelnu a záchod myju tak 1x týdně večer, když děti usnou. Pereme průběžně, většinou pračku nastavím tak, aby doprala ráno a já před odchodem do práce stihla ještě prádlo pověsit. A také zapojuji manžela, postará se o prádlo, odpadky, vyluxuje atp. Jinak takový ten neběžný úklid (mytí oken, vytření pod gaučem, omytí lustrů atp) dělám zhruba 2x ročně, na podzim a na jaře, když vyjde čas. Jo a strašně ráda věci vyhazuju, takže tak 2x ročně mě chytne kontrola a přerovnání věcí a vždy je z toho pytel zbytečností pryč, což úklid hodně usnadňuje.

nikkigingerbread
23. kvě 2022

Každý den jezdí vysavač a jede myčka a pračka. Denně vařím, takže pak prostě uklidím a umyju kuchyň. Většinou v sobotu dopoledne mám uklízecí - prach, vytřít, koupelna a wc, převléct postel. Ale máme celkem malý byt, tak je to všechno rychlovka🙂

emillyhk
23. kvě 2022

Jako bezdětná a pracující jsem uklidila 2x týdně (čtvrtek a neděle). Teď co jsem doma, uklízím zónově. PO: zádveří, vchodové dveře, obě koupelny. ÚT: obývák a jídelna. ST: kuchyň. ČT: obě koupelny. PA: Ložnice a pokojíček. O víkendu žehlení (nechci, aby se mi syn motal pod nohama a nechci ho dávat do ohrádky, tak si hraje s tatínkem). Denně vysávám, vytírám podle potřeby (v zimě častěji, teď přes léto 1-2x týdně). Peru průběžně (4-5 praček týdně), ale díky sušičce je to taky jednodušší 😉
Samozřejmě kuchyň uklidím když dovařím, ale v rámci toho zónového úklidu otřu i skříňky a třeba i umyju digestoř, přerovnám lednici, apod. Umyvadlo a WC se myje prakticky denně, ale dvakrát týdně v koupelně i vytřu, utřu prach, atd. Úklidem strávím max. 30min denně, nemáme velký dům. Mám 16m batole a kočku.

chlapecektehu
31. kvě 2022

Já uklízím každý den den vždycky udělám myčku obden peru a vysávám každý den. A prach jednou týdně udělám pořádně a jinak ho utírám průběžně přes týden.