Blíží se neúprosně čas vánoční a my řešíme, jak a s kým je trávit. Nejde tak o aktivity, ale o to navštěvování se. Budou to první Vánoce s naším synem a manžel už moc netouží po tom, trávit je opět u mých rodičů (tak jako posledních 6 let) a ani potom nechceme obrážet rodiny, neb od sebe bydlíme všichni daleko a vlastně se nikomu nechce mezi svátkama trávit v autě stovky kilometrů... akurát nevím, jak to říct mamce a sama jsem z toho trošku rozpačitá... Jak trávíte Vánoce vy? Máte je někdo netradiční? Třeba žádní příbuzní, večerní pařba u sousedů s ohňostrojem atp.? 🙂)))
Ahoj,
tak já už druhý rok Vánoce prožívám,tak nějak smutně a ve shonu.Bydlím ted s malým u mamky.Mamka chodí do práce i na Štědrý den,chodí domu okolo půl 6 večer.
Štědrý den u nás tráví i babička,která má bohužel svůj svět ☹ Takže lítám okolo babičky a Kubulku.Kubulka je v pohodě,ale babička mě volá i ať ji přepnu televizi ,podám ji sklenici,která od ní stojí asi 20cm 😅
Okolo třetí odpoledne začínám chystat večeři .Pak přijede táta malého,pohrají si,dá mi pro něj dárky a pak odjíždí.
Večeříme po příchodu mamky,dárky rozdáváme po šesté hodině 😉
Druhý den si malého bere jeho táta a jedou k dědovi.
jéé,až ted jsem si pořádně přečetla,že ti nejde o aktivity 😀
My to taky nějak moc netrávíme něčím speciálním 😀 Jsme doma,letos asi už budeme moc aspoň ven se projít,nebo na sníh,jestli nějaký bude 😅 Já dělám k obědu zelňačku pro nás a pro tchýňovce,a večeři máme zase pro změnu u nich 😅 bydlí přes silnici 😉 jelikož mamku už nemám a táta bydlí 200km od nás kde má už svojí rodinu(teda vycházíme spolu skvěle,ale nejezdí k nám na Vánoce)ikdyž bych byla docela ráda ☹ .Letos ještě nevím jak to bude,protože loni měli jiný režim a letos už to nebudu tak hrotit,jestli jedí o půl 6 nebo v 6,ale teď sedí ve svých židličkách a tahat je dolu se mě teda fakt nechce 😖 Takže letos bude večeře asi dýl,loni byla v 5 kvůli dětem 😅 Pak si rozdáme dárky u tchánovců,posedíme a pak jdeme na dárky k nám 😀 ,taky posedíme a pak jdou domu.Nijak extra to nemáme,ale já jsem k.o z těch dvou teď a ještě něco vymýšlet a lítat po návštěvách???? 😕 😀 Ani mě nehne,Vánoce jsou svátky klidu a pohody 😀 Cukroví už si 3 rok objednávám,my toho moc nesníme a abych u toho stála celý den a pekla 20 druhů??? 😝 A s úklidem je to stejné,uklízím celý rok,takže jen klasika...,vyluxovat,vytřít,utřít prach a eventuelně povleču povlečení 😀 Asi bych ale taky nikam necestovala,myslím,že to maminka pochopí 😉 😉
A mimochodem,.......Ježíšmarjááá,oni už budou zase Vánoce???? 😕 😕 😕 😀
ahoj helen.My mame s manzelem oba dva rodice daleko,manzel 100km ja 300km. Nez jsme meli dcerku jezdili jms e na svatky k rodicum, nejdriv u jednejch pak u druhejch pak navstevy apod. a clovek byl po Vanocich vystavnej. co sjme uz manzele rodina mame dcerku, tak si uzivame rodinné pohody. Rodicum jsme rekli ze nechceme svatky travit na silnici v aute ze si chcme uzit klid pohodu doma.Pochopili to a prijedou treba az po svatcich. a my si to tak opravdu uzivame. Pred Vanoci nesilim s uklidem, proste uklizim doma celej rok🙂Okna v zime nemeju, bych promrzla v okne a o svatcich sledujem pohadky, razime na sanky a lyžovat a je nam krasne.Proste mamce rekni jak si to predstavujete vy, urcite pochopi ze nechcete jeji vnouce tahat na svatky v aute stovky kilometru....Moji rodice to pochopili, ma tchyne to nesla tezce ale my si opravdu V 🙂 anoce uzili v klidku.