Ahojky,
jak to máte se žehlením? Žehlíte úplně všechno? Od oblečení, spodního prádla, přes kapesníky, až k ubrusům a povlečení? Nebo žehlíte jen něco, např. oblečení na ven. A oblečení na doma nežehlíte. A co oblečení pro děti? Žehlíte třeba jen do roka a pak už ne. Jak to máte vy?
Děkuji za odpovědi.
Nežehlim od roku 2009 😅
Ahoj, nežehlím skoro nic, jen občas hromádku látkových kapesníků, které používá jen manžel...a sem tam něco, co je opravdu zmačkané, nějaké plátěné kalhoty, nebo sukně....ale to bývá fakt párkrát do roka 🙂 , synovi jsem žehlila asi do 1 roku, pak už taky ne...při praní ždímám na 700 otáček, hned to vytřepu, pověsím, uhladím - na sušáku bez kolíčků, aby tam nebyly vytlačené kolíčky....druhý den je to suché, tak pěkně poskládám do skříní....ubrusy nemáme, záclony taky věším ještě vlhké, závěsy máme z nemačkavé látky....ale žehličku poslední dobou vytahuju docela často - syn se nadchnul pro skládání zažehlovacích korálků, tak je teď ta žehlička aspoň využitá 😀
Nežehlím vůbec nic. Nevím, kde je žehlička. Naposledy jsme s ní s prckem zažehlovali korálky asi před třemi lety.
Oblečení věším tak, aby nebylo sežvaněné, ložní mám nežehlící, stejně tak ručníky a utěrky. Bytový textil žádný nevedeme🙂
Ja zehlim temer vse. Jen ne spodni pradlo 😉
Ale rucniky- kdybych nezehlila,prijdou mi dost tvrde-, kapesniky,uterky, tricka,kalhoty, ubrusy atd plus veci maleho.....
Zehlim jen kosile pro manzela , a velmi zridka obcas neco hodne zmackanehi. Jinak nic.
Žehlím všechno.
Do práce oblečení nutnost, tvrdá voda, takže i trička na ven by vypadala hrozně a jsou nepříjemná na tělo, ručník by stál z tý vody sám. Jednou jde nevyžehlit, ale pravidelně.. by bylo z tý vody struhadlo, ne ručník. Za tu měkkost to stojí.
Dětem taky - když to není příjemný na tělo mně, tak ani jim, že.
Ubrus by vypadal hrozně a peřiny chci čisté, měkké a voňavé, tedy vyžehlené.
Spodní prádlo z hygienických důvodů.
@klarisa6 nežehlím 🙂, ždímám na 800 otáček, a taky (jak píše Krystalka) hned ho vytřepu, narovnám, dám na sušák nebo přehodím přes šňůru a ostatní věším na ramínka.
@zo_ja Na každém pracím prášku je teď uvedeno dávkování s ohledem na tvrdost vody, stačí správně nadávkovat a prádlo bude měkké i bez žehlení 😉
žehlím úplně všechno krom ponožek a prostěradel (napínacích), kapesníky používáme papírové 😉
přidám se k "nežehlícím". Stejně jako @berenika39 ani nevím, kde mám žehličku 😅
@martan01 my jsme se stěhovali a já ji fakt ani nevybalila ještě😀
@berenika39 já ji dostala ke svatbě... vytáhla jsem ji jednou, když holky chtěly na tričko nažehlit obrázek... a jak neví, co to je, tak se o ni obě splálily 😀
Zehlím jen manželovy košile. Jinak nic.
žehlím svoje košile, manželovy košile a manželovy kalhoty... tot vse :D
Já se snažím žehlit normálně všechno...občas složím ručníky, utěrky, ložní prádlo, občas vytáhnu něco z koše na vyžehlení a prostě to obléknu...a to se u nás poslední dobou děje čím dál častěji. Ta kupa prádla na vyžehlení mě ubíjí a k tomu pořád plný koš na praní☹...nezvládám to a nestíhám to ani složit. Než bych to nějak rovnala, tak mi přijde už stejně časově náročné si stoupnout k prknu a přejet to žehličkou. Pořád uvažuji o paní na žehlení, ale mám toho prádla tolik, že bych se nedoplatila. A nejhorší jsou ponožky - srovnat k sobě všechny ty černé a najít správný pár - to je jako puzzle - program na celý večer🙂.
@kocour1 - tak mně třeba přijde lepší to ze sušáku rovnou složit do skříně, než dávat do koše na prádlo, pak ten koš někde mít a mezitím se to v koši zase pomačká....a kolikrát ani na to skládání do skříní nedojde a bereme věci rovnou ze sušáku, fakt to nijak pomačkané nemáme....a ponožky jsou taky zajímavý fenomén, který nás ale nějak míjí 🙂 ....pořád někde čtu, jak každý třídí a hledá ponožky....já jsem zatím nic takového nezažila....už když dávám prádlo do pračky, tak koukám, jestli tam jsou ponožky po párech, na sušák je věším už k sobě jak patří....ale je fakt, že čistě černé ponožky mám u nás jen já a jsou si tak podobné, že nijak moc neřeším, jestli to jsou opravdu ty dvě správné černé 😉 , manžel má většinou nějaké kombinované, třeba šedé s černou a tak....a syn ten má většinou různě barevné, takže ty se hledají dobře 🙂
Ahojky děvčata! Tak vidím, že většina spíše nežehlí. Upřímně - potěšilo mě to 🙂 . Když jsem já byla malá a maminka mě učila žehlit a následně jsem si měla žehlit kompletně všechny své věci - jsem tedy nebyla nikdy nadšená - postupem času má lenost vyhrála a žehlila jsem jen ty věci, ve který jsem chodila mezi lidi, ty do školy a následně do práce. A teď - Já tedy žehlím jen své dcerce. Do roka všechny věcičky, ale po roce jen věci co má přímo na tělo (tričko, punčochy). A pro nás dospělé jen to co je potřeba (košile, některá trička). A přesně tak - z pračky pěkně pověsím, dám usušit a pak poskládám a je hotovo. Děkuji děvčátka všem za odpovědi 😉
@kocour1 na ponožky mám ponožkouna: Petra. Dělá to už tak dobře dva roky, je to jeho výhradní práce, myčka a fusekle, a fáákt jsem ráda, že ho to baví. vezme hromadu, sedne si na zem a spojuje a dává do kuliček. Paráda.
@klarisa6 - no, mně žehlení přijde jako úplně zbytečné mrhání energií - mojí, i tou elektrickou 🙂 - když si představím, jak to všechno vypadá po prvním použití - ať je to utěrka, povlečení, nebo tričko, tak mi přijde nesmysl se s tím žehlit, abych to následně za dalších několik málo dní prala a žehlila znovu - škoda času 🙂
Ahoj, já bych potřebovala mít na žehličku tak minimálně desetiletou záruku 🙂 Ale co tedy žehlím - jsou utěrky, ubrusy, kapesníky (které používáme zřídka, spíš papírové), pak žvejkající se materiály (trička atd.) Zjistila jsem, že zbytečným žehlením se prádlo akorát tak přepaluje a ničí. Rozhodně nechodíme zmuchlaní, to bych nedopustila. Nejradši kupuji oblečení, na kterých je znak žehličky škrtnutý 😀
Ahoj, já také nežehlím. Dceři jsem žehlila tak do roka a pak už nikomu nic. Jen věci co to opravdu popotřebují. Sežvejkany nechodíme, prádlo se musí pořádně pověsit a složit. Ne pak žehlit plný koš 😉
@annama Já suším trička a mikiny atd. na platových ramínkách
Od té doby, co máme sušičku, žehlím velmi málo - jen košile, nějaká trička a ubrus akorát na Vánoce 🙂 Přes rok používáme prostírání, která se nemačkají. Je to obrovská úspora času. A nemít na očích plný koš nevyžehleného prádla, to je prostě lahoda 🙂
Nežehlím. Jen asi týden dva po porodu jsem žehlila pleny. Občas košili - asi tak 2x za rok. A teď tedy fest zažehluji záplaty na kolena, protože šít mne to přestává bavit (blbě se to dělá)
@klarisa6 zehlim jen oblečení, které to potřebuje, jinak skoro nic. Ručníky po sušení rovnou skladam, stejně tak povlečení a prosteradla. Ubrusy nevedeme, záclony vesim ještě mokré. Takže zbývají halenky, šaty, sukně, košile, někdy kalhoty. Dítě ještě nemám.