Jak se vyrovnat s odmítnutím od muže?

anonymka1015
16. zář 2018

Ahoj holky. Nevím, jestli si jdu přímo pro radu - spíš asi pro vyslechnutí a pochopení a možná - zejména od těch, kdo to zažily - pro tipy, jak se s tím rychle vyrovnat. Cca před rokem jsem se seznámila s jedním mužem. Náš vztah byl dlouhou dobu pouze přátelský, z mojí strany to však začalo celkem záhy přerůstat v něco víc. On se mnou flirtoval - bylo zjevné, že určitý zájem z jeho strany tam je, i když jsem nedokázala přesně dešifrovat jaký. Nakonec to mezi námi vygradovalo a přátelský vztah přerostl ve fyzický. Netrvalo to ovšem dlouho, všechno skončilo a já zjistila, že zatímco já se zamilovala až po uši, z jeho strany šlo čistě o fyzickou záležitost s úplnou absencí jakýchkoliv citů v kombinaci s tím, že mu můj zájem dělal dobře a zvedal si tak své, ne moc vysoké, sebevědomí.
Není mi 15, už jsem zažila zklamání v lásce, vím, že v životě se stávají větší tragédie a že to přejde a přebolí. Přesto jsem v šoku z toho, jak moc jsem se spletla v odhadu, jako moc jsem naletěla a jak jsem byla naivní. Pochopitelně neustále přemítám co a jak jsem udělala špatně, že v tom z jeho strany nebyla vůbec žádná citová zaangažovanost - i když vím, že ty úvahy jsou liché a iracionální. Stalo se Vám někdy, že jste žili v tak velké iluzi o nějakém vztahu? Jak se Vám povedlo najít ztracenou rovnováhu a sebevědomí?

martinka_33
16. zář 2018

Většina chlapů má sex a lásku odděleně, většina ženských sex bez lásky nevyhledává, v tom bude asi základní problém. Na to pomůže jen čas, někdy hodně času.. Tech nešťastných lásek jsem taky několik měla

anonymka1015
autor
16. zář 2018

@martinka_33 Jj, vím, že to tak je..spíš mě zaráží, že jsem to neviděla. Trávili jsem spolu celkem dost času prostou komunikací a měla jsem pocit, že jsme na jedné vlně. Děsí mě, že jsem ani v nejmenší nepoznala, že ten zájem je čistě tělesného rázu.

barunka1985
16. zář 2018

@anonymka1015 po střední jsem se na netu seznámila s klukem. Psali jsme si, volali. Po 18mesicich jsme se viděli osobne. Já se zamilovala, zacali jsme se vidět kazdy den, ale žádný fyzicky kontakt tam nebyl. Viděl jak jsem zamilovana. Jeden večer, když mne vyprovazal na bus a měl něco upito mi řekl že už 3roky ma vážný vztah.
Za celou dobu jsem nic nepoznala, fakt jsme si každý večer volali a tak.
Po půl roce se ona s ním rozesla a on začal semnou. Ale bozi mlejna melou a po dalsim půl roce mne začal taky podvadet.

martinka_33
16. zář 2018

@anonymka1015 přes růžové brýle člověk vidí jen to, co vidět chce a pak taky chlap se může přetvařovat, aby se ženské dostal pod sukni. Když si vzpomenu do jakých vztahů jsem byla ochotná věnovat city, čas a peníze, nestačím se divit sama sobě.. Ale naštve to! Jen teď zpětně vidím, že když nejde o život (a tím myslím hlavně životy v tím vztahem vzniknuté - děti), jde vlastně o hovínko!
I když jak se to vezme, kamarádka investovala 5 let života do vztahu, aby jí drahý řekl, že nechce rodinu a půl roku po jejich rozchodu zbouchnul jinou!! Kamarádka zůstala ve třiceti sama na ocet ☹

maximaty
16. zář 2018

@anonymka1015 smutné na tom je, že pán moc dobře věděl co dělá a ještě se v tom vyžíval. Tohle je otázka ne jen ega ale dost pokřiveného charakteru. My ženy jsme holt někdy až příliš důvěřivé, rády nosíme růžové brýle... podle toho co píšeš jsi je už odložila a sama sis připustila, že to bylo jen divadlo... tak ještě svému podvědomí vysvětlit, že když touží po takovém příteli, nepotřebuje už žádné nepřátele. Prostě to byl zmetek, s výjimečným hereckým talentem, dosáhl svého a tím to zhaslo... ty ale nejsi zklamaná ze zpackaného vztahu, spíš jsi šokovaná že jsi ho neprokoukla viď...?

veronicka89
16. zář 2018

To ze to bylo jen o secu z jeho strany neverim....rekl to ptz proste beztak z tebe citi ze chces rodinu deti uvazat se ... A to on nechce ...

anonymka1015
autor
16. zář 2018

@maximaty Ano, dá se to tak říct...je mi přes třicet - mám za sebou už pár vztahů a myslím, že si všeobecně dávám velký pozor a jsem obezřetná. Obvykle dokážu odhadnout, zda to se mnou chlap myslí vážně, nebo si jen hraje. Ale tady byla asi "chyba" v tom, že jsem se hodně rychle hodně zamilovala, a to je pak člověk slepý, hluchý - jak napsala @martinka_33. Každopádně díky za reakce - oběma.

codal
16. zář 2018

@anonymka1015 některi chlapi dokážou vytvořit iluzi vztahu, i když to tak necítí a nechtějí prostě proto,aby docílili svého.A pokud je ženská zamilována, tak tím hůř se to rozpoznává.. to není úplně o naivitě nebo hlouposti, prostě jsi chtěla víc a věřila ve víc, takže jsi v tom nic jiného nehledala.. zažila jsem to taky a taky byla velmi zklamaná.. jako jak to ma clovek poznat, když vám chlap ráno udělá snídani, nosí kytky, zve na večeři, kdyz se vám líbí, tak prostě věříte, že to klapne... Nezbývá než se oklepat a zkusit to znovu🙂..

anonymka1015
autor
16. zář 2018

@codal Děkuji - zpětně, určité indicie byly , ale zavírala jsme před nimi oči. Na druhou stranu - když jsem se s průběhem vztahu svěřila kamarádce, tak ta byla z jeho chování rovněž přesvědčena, že ten zájem minimálně přesahuje fyzickou rovinu. Určité divadlo pro moje oči v tom tedy zřejmě bylo. Bohužel si to člověk uvědomí až ex post.

pine
16. zář 2018

@anonymka1015 Jen se zeptám - jak to víš, že z jeho strany tam nebyly vůbec žádné city?

anonymka1015
autor
16. zář 2018

@pine Řekl mi to na rovinu.

klea81
16. zář 2018

Já bych chlapovi vnitřně poděkovala za životní lekci, odpustila bych mu i sobě a nějak bych se zabavila než to přebolí. Nakonec to dopadlo ještě dobře ne, nemusíš se rozvádět a nemáš s ním děti... Bude zase dobře, dalších chlapů jsou 4 miliardy 😉

jednaholkaa
16. zář 2018

Nevim jestli si z Prahy..ale ze zkusenosti vim, ze v Praze se celkem vyskytuji (tipuju vic nez kde jinde, ale nevim) jak ja jim rikam “emotionaly unavailable men”. Ja mam dokonce jednoho za blizkeho kamarada. Jsou to chlapy co se v podstate neumi zamilovat a jsou vecne singl, bali nebo alespon checkujou co se hyba, a vidaji se na kavicky a postelove radovanky vzdycky s nejakou kamaradkou. Ten muj kamarad mel takhle ted uz treti “holku” po sobe. Normalne s ni mel pomer, zasli obcas na vylet, do divadla, vecere atd. Pri tom ji ujistoval, ze vztah nechce. Chudak holka chvili teda s tim byla ok ale po case se na to kazda (se zlomenym srdcem) vykasle. Temhle typum chlapu je treba se vyhybat jako cert krizi. A hlavne poslouchat co rikaji. Kdyz ti chlap od zacatku tvrdi, ze nechce vztah, tak to brat vazne. Flirtovani, darky, vylety apod, vubec jeste neznamenaji vztah a zavazek. Je to jenom zabava a pro dotycneho fakt nic vazneho..

anonymka1015
autor
16. zář 2018

@klea81 Tahle fáze určitě jednou přijde - vždycky přišla...ale bude to nějakou dobu trvat.

anonymka1015
autor
16. zář 2018

@jednaholkaa To není jeho případ, je to trochu jiný typ - i když výsledek dopadl stejně 🙂.

viridie
16. zář 2018

@jednaholkaa přesně..🙂 bohužel tito "emotionally damaged goods" jsou ale v drtivé většině případů okouzlující,vtipní a plni charisma,čili maji vždy z čeho vybírat,že. Také mne jich pár takovych v životě "zbouralo"...

jednaholkaa
16. zář 2018

@viridie Je to tak 🙂 Ty vztahu schopni chlapy uz byvaji trochu vic simple, tudiz mene zajimavy..

penelope87
16. zář 2018

To se prostě stává. Nejdůležitější je jít do vztahu naprosto otevřená a bez očekávání. Takové to nastavení "hledám vážný vztah" je pěkná pitomost. Každý vztah je jedinečný a nikdo nikdy neví, jestli je to na pár dní nebo na celý život. Nikdo, kdo s námi jde do postele, nám nic nedluží, ani my jemu. Tak to byl fajn chlap na sex a nevyšlo to. Bohužel. Ale taky bohudík - někde ještě čeká lepší. ;)

sniper787
16. zář 2018

az ty prestanes mit zajem tak se to otoci ver mi takhle to funguje

anonymka1015
autor
16. zář 2018

@sniper787 Ano, bývá to tak..ale pak už je to vlastně jedno. Po rozumové stránce - "v hlavě" - už ho vlastně ani nemám, jen to ještě vysvětlit v srdci.
@penelope87 Věř mi, že nastavení "hledám vážný vztah" jsem neměla, ale to by bylo na dlouhé vysvětlování a z osobních důvodů to tu nechci probírat úplně do detailu. To, co mě na tom dostalo, byl fakt, že jsem absolutně neodhadla, jak to ten člověk po emoční stránce vůči mě má..kdybych to tušila, asi bych se k tomu postavila úplně jinak.

codal
16. zář 2018

@anonymka1015 tak to bývá, člověk, když má zájem, tak některý věci přehlíží nebo nechce vidět, protože prostě touží po vztahu a doufá, že to dopadne... Je to normální,jen se člověk nesmí nechat neúspěchem odradit... když jsem se ve 28 letech rozvedla a musela začít znova randit, tak jsem taky prostě chtěla vztah, nejsem na žádný jednorázový akce ani pseudovztahy, prostě jsem chtěla rodinu a chlapa, který bude stát o to samé.. no spálila jsem se několikrát... a vždycky mě to hrozně rozhodilo, že jsem to neviděla, že ten chlap to tak nemá... Trvalo mi to dva roky než jsem potkala chlapa, který měl stejnou představu o budoucnosti jako já... A protože už se taky párkrát spálil, tak se mě asi po 14 dnech na férovku zeptal, jestli teda spolu chodíme nebo jak to beru já... Bylo to vlastně hrozně fajn, i když to možná zní smesne, že jsme si hned na začátku řekli, že nechceme žádný kamarádství s výhodami, že oba toužíme po vztahu a že to chceme zkusit...

sonaxoxo
16. zář 2018

Pred x lety jsem zazila neco podobneho..nebudu se rozepisovat,bylo by to na dlouho..ja se samozrejme zamilovala,on me mel jen do postele..ale byl na me hodnej,pomahal mi,hezkej,chytrej a do toho policejni uniforma..ach jooo🙏😂😢..nevydrzela jsem to a skoncila jsem to,protoze jsem mela pak jiny vztah!on me mel rad,ale to bylo vse..rikal..joo a byl hroznej devkar!!zlomil mi srdce a ja se v tom placala asi 6 let!hrooozne to bolelo.. jak se rika,cas pomuze zapomenout,u me teda hoooodne casu muselo bejt!!ted uz jsem ok,I kdyz si na nej samozrejme jeste vzpomenu!!ted uz jsem silna ALE..nejhorsi je,kdyz mi nekdy napise a chce ven,to musim byt pak hoodne zas silna,ale drzim!🙊

sonaxoxo
16. zář 2018

Abych nezapomela,ja jsem ho asi chtela,protoze me jakoby nechtel,ale myslim si,ze kdybych ho dostala,tak bych pak zase nechtela uz ja,protoze jsem ho dostala..😂😂😂snad je to k pochopeni😂😂😂

letalnica
16. zář 2018

@anonymka1015 Já bych možná viděla ještě jeden důvod. Dle tvého psaného projevu soudím, že jsi hodně inteligentní a to je třeba kámen úrazu. Chlapi nestojí o chytré holky. Teda nechci paušalizovat, ale dost často to tak je. Třeba jsi ho intelektuálně převyšovala, proto tě "nechtěl". Už se mi to párkrát stalo...

eviicka
16. zář 2018

@martinka_33 já měla to co kamarádka, investice ještě delší, děti vždycky chtěl, jen si jaksi až po těch letech uvědomil, že vlastně ne se mnou... I po třicítce jsem si pak našla chlapa se kterým tu rodinu mám.

anonymka1015
autor
16. zář 2018

@letalnica 😀 díky, bylo by krásné, kdybych si mohla říct, že jsem pro něho prostě byla jen moc chytrá 🙂! Bohužel to tak není - je to hodně inteligentní chlap, jiný by mi asi tolik nezaimponoval...ale zkrátka se do mě nezamiloval, nic ke mně necítí. I když i ten případ, který popisuješ, jsem kdysi dávno zažila - tam se to tedy netýkalo přímo inteligence, ale chlap tenkrát neustál rozdíl ve vzdělání.

anonymka1015
autor
16. zář 2018

Jinak díky všem za milé a povzbudivé reakce!

martinka_33
16. zář 2018

@eviicka tohle by mě zničilo, někoho takhle vodit za nos x let ☹ Ani se nedivím, že pak kamarádka odjela na rok do Anglie, aby se z toho vzpamatovala

sonaxoxo
16. zář 2018

Holky vite co ja jeste kvuli nemu udelala??😢😢😢Kdyz jsem s nim jeste byla,nebyla,jsem odjela do Irska a on mi tam I volal,ze se mu styska a kdy se vratim..tak jsem tam vydrzela pul roku a kdyz jsem cekala vic,tak s nim nic..a to jsem v Irsku premyslela jak bych jeste jela do Londyna kvuli anine a pak do Usa..jenze jak jsem byla uz v cr s nim,tak jsem mezitim poznala ted uz manzela..takze kdybych se nevracela do Cr kvuli nemu,tak kdovi kde bych ted zila,byla..ale zase bych nemela klucika a manzela😍😍😍takze u me tak🙏

penelope87
17. zář 2018

@anonymka1015 Ale o tom právě mluvím. Není dobré si cokoli domýšlet a očekávat. Ber to tak, jak to přijde. Každý má právo jednat svobodně a má jen odpovědnost sám za sebe.
Buď ráda, že k tobě byl upřímný a jdi dál.