Ahoj děvčataka. Jdu jsem s dotazem a vlastně rozpoutat diskuzi.
Jsem svobodná, bezdětná a hlavně bez chlapa.
Kde se v dnešní době seznámit?
Ráda bych rodinu a ano vím že je mi už 36 a trochu víc mi ujíždí vlak.
Prostě jsem dobu " prospala" a teď se to snažím dohnat.
Nebudu tu tvrdit jakou jsem měla smůlu na chlapy a podobně,to by nemělo význam.
Poradíte? 🙂
V práci, po práci venku na kávě, v podniku. Existují také normální seznamky. Bratr si na jedné takové našel přítelkyni a jsou spolu už čtyři roky 🙂
Chlapi jsou všude. Třeba na sportovních aktivitách byli vždycky svobodní chlapi každého věku k mání. Ale co tak pozoruji kolem sebe, tak třeba příbuzné a známé, které jsou v tomto věku ještě stále bezdětné a svobodné, mají dost často velmi přehnané nároky na chlapa. A některé požadavky jsou opravdu až směšné. K životu a založení rodiny naprostou nepodstatné. V tomto věku už je potřeba vybírat obezřetně, ale taky netrvat na zbytečných požadavcích. Tak třeba jen k zamyšlení, jestli to taky není důvod, proč ti ještě stále"ujíždí vlak". 🙂
@cherie24 To není problém jen žen. Mám bratrance, je mu nyní přes 40, nezadaný, bezdětný, normální šikovný chlap, ale když jsem slyšela jeho požadavky na partnerku... dostala jsem záchvat smíchu. Opatrně jsem se ho ptala, jestli si on připadá natolik neodolatelný a má tolik co nabídnout, že má tak přehnané požadavky, no nenechá si to vymluvit ani od vlastní sestry, že by se mu vyplatilo být větší realista nebo zůstane sám. Probírali jsme to před více lety, sám je stále...
@markcecj Společné zájmy? Netlačit na pilu? Většinou se člověk seznámí v momentě, kdy to nejméně čeká, takže nevidět hned za každým chlapem potencionálního partnera. A je fakt, že v tomto věku je to už dost přebrané, to ostatně platí pro obě strany. Ale naděje je vždy! Já skvělého chlapa našla ve 43 (děti jsem už řešit nemusela, ty už mám), díky společnému koníčku, ke kterému jsem se po letech zase vrátila a on též. Nečekali jsme to ani jeden, naopak, oba jsme si hned na začátku vyjasnili, že o nic takového nestojíme (za pár měsíců bylo vše jinak).
Já jsem se seznámila na Edarling. Vybrala jsem si placenou seznamku, protože jsem to považovala za první filtr. Když si něco platíš, tak to myslíš víc vážně. Takže já bych zkusila určitě nějakou seznamku, vyzkoušela bych speed date a celkově se přepnula do módu, že mám otevřenou mysl k seznámení. Pár měsíců jsem randila se svým teď už manželem a ve vlaku mě oslovil borec, jestli bych s ním nešla na rande, což se mi nikdy předtím nestalo. (Vypadal jako normální muž, žádný tragéd.) Ještě než jsem měla rande na živo s mým partnerem, tak jsem měla kafe s kamarádkou a probíraly jsme život. Jí říkám, že mám rande, ale kdyby to nevyšlo, tak jestli nemá nějakého kamaráda, který je ve stavu hledání. (Říkala jsem si, že zkusit se má všechno. 🙂 ) Kamarádka měla kamaráda, s kterým by mi domluvila schůzku, ale na tu už nikdy nedošlo.
Kamarádka se seznámila přes Badoo, jiná kamarádka zkoušela štěstí na Tinderu, byl z toho kratší vztah, nakonec našla partnera v práci. Kamarád jednou v kavárně dostal lísteček s telefonním číslem od ženy a říkala, že kdyby to neudělala, tak toho bude litovat do konce života. Byli spolu přes 2 roky. Mně nikdy moc nešlo seznámit se v baru, na diskotéce.
@rosalindamelinda Já v době hledání partnera řešit, ještě ovariální rezervu, tak si radši rovnou hodím mašli. Tohle by mě akorát mega vynervovalo.
Možná si více pomyslí, že seznamky prostě nejsou dobrý způsob jak si najít partnera, ale moje sestra si takhle našla milujícího manžela, takže si myslím, že to není úplně nejhorší. 🙂
@markcecj Byla jsem po rozchodu a o chlapech nechtěla slyšet další 3 roky. Pak jsem se dala na seznamku. No, 2 roky tragédie, schůzka proběhla 1 (nespočet úchyláků, co si myslelo, že si sednu na prdel z jejich nahých fotek a schůzka byla s oplzlým gamblerem) a zařekla jsem se, že tohle není nic pro mě a zvažovala jsem edarling. Nakonec jsem zaktualizovala inzerát a na ten mi odpověděl chlap, že inzerát mu ukázal kolega se slovy "ženská pro tebe". S manželem jsme spolu 5,5 roku, jasně jsme si stanovili, co chceme od vztahu. On byl 10let sám, já 5 let a šli jsme oba na schůzku s tím, že pokud to nevyjde, radši budem sami. No, sami jsme nezůstali. Ale je potřeba slevit z nároků a občas neřešit malichernosti. A ve tvém věku (taky mi je 36), člověk musí už dost polevit a čekat, že málokterý už bude např.bezdětný.
Taky hlasuju pro placenou seznamku, i tak je to hledani jehly kupky sena, ale za celou dobu jsem nedostala jedinou fotku nadobicka a nepotkala zadnyho vylozenyho uchylaka. Spis mraky starych mladencu, co zili s rodici na statku a ocekavali, ze se tam k nim pristehuju... nakonec jsme se nasli s nynejsim manzelem a uz jsme spolu pres 10 let. Dite se podarilo asi po pul roce snazeni v mych 38, takze pohoda, sourozenec už ne, ale i tak jsem spokojena 🙂
Holky, jaké seznamky berete jako seriózní? Krom eDarling. 🫣 Tinder a Badoo vyřazuju.
Asi na seznamce. Videla jsem ted nejakou statistiku kde se lide seznamuji dnes a kde se seznamovali driv a v dnesni dobe vede drtive internet. Ale jako bude to orisek, me se treba proste nikdo nelibi ☹ jsem na hubene blondaky a to tady snad neexistuje.
@barumrallyebum Jsem na vysoké, štíhlé, černovlasé, naprosto mě odpuzují zrzaví. U partnera jsem si na prvním shledání byla naprosto jistá, že můžu být v klidu, dlouhé kudrnaté vlasy, které si rozčesává, takže to má jak afro, navíc lehce do zrzava. Trochu při těle, jen o trošku větší jak já. Ale povahu bych lepší nenašla, je to skvělá osobnost, má nádherný úsměv a na vzhled jsem si zvykla (aspoň vlasy ho prosím, ať nerozčesává🙂 ). Ale my se nesetkávali za účelem hledání protějšku, já měla v plánu si nejdříve dát do pořádku osobní život sama a pak třeba někdy někoho hledat... Jo a já se mu na první pohled taky vůbec nelíbila. Chtěla jsem tím jen říct, že ten vzhled je v podstatě relativní, ale chápu, že na seznamce nebo prvním setkání za účelem "rande" to o vzhledu je.
Seriózní seznamky a aplikace. Dneška už to vidím jako nejběžnější a nejlepší možnost. Samozřejmě tě nechci strašit, ale 36 je opravdu dost. Pokud chceš mít v budoucnu děti, zašla bych si aspoň na test na hormon AMH-ovariální rezerva. Pokud ti vyjde dobře, tak v pohodě a máš dost času. Ale pokud ti vyjde nízká hodnota, doporučuji social freezing, zamrazení vajíček. Než se s chlapem seznámíš, vdáš a budete plánovat děti, to můžou být celé další 2 roky (nebo víc). Měla bys aspoň schovaná svoje vajíčka v dobré kvalitě z doby, kdy ti bylo 36. Myslím to každopádně dobře a je to na tobě. Ať se daří!