Jak se přestat poutat vždy na jednu osobu?

22. črc 2021

Ahoj, jsem ze sebe už zoufalá. Dost často se mi stává, že se strašně upoutám na jednu osobu. Měla jsem to takto když jsem začala chodit se svým nynějším manželem. Po nějakém čase (ne úplně krátkém) mě to přešlo. Měla jsem děsný strach, že odejde s jinou nebo že prostě odejde, protože pro něj nejsem dost dobrá. Když už jsem se přes tohle přenesla, najednou se mi to začalo stávat u kamarádek. Vždy jsem měla nějakou, která mi byla blíž než ostatní a já se samozřejmě upoutala k ní. Chtěla jsem být s ní. Žárlila jsem na ni, když byla venku s jinou kámoškou. Pak jsem dlouho měla klid řešila jsem hlavně svou rodinu, své děti. Ale před cca půl rokem jsem se seznámila s novou kamarádkou a ke to tu znovu. Samozřejmě vím, že je naprosto normální, že člověk má více přátel, že není dobře bavit se jen s jedním člověk. Ale já takové ty myšlenky, že je dotyčný někde s někým jiným, je mu třeba s někým jiným lépe nemůžu nějak vytěsnat z hlavy 😔 připadám si už opravdu jak blázen. Já jsem byla teda už odmala taková, ale nečekala jsem, že se tohle přenese i do dospělosti. Jak tohle změnit?

veronikacv
22. črc 2021

Je skvělé, že si uvědomujete problém a že je již od dětství. Něco se tam stalo a nevěříte si... Musíte se naučit mít ráda sama sebe.
Začala bych určitě vyhledáním vhodného psychologa. Není na tom nic špatného, a myslím, že už to není ani tabu a velmi se vám uleví.
Sebedůvěra se velmi složitě buduje, pokud v dětství nastal nějaký zlom. Sama jsem s tím bojovala.
Přeji hodně sil 😊🍀