Holky mám hroznou depku! Jak se vlastně človek dostane do styku s přírodou v dnešní době když bydlí na činžáku? Prosím nepište mi tu o procházkách parkem,toho už mám plné zuby, už to nezasytí moji duši, která prahne po přírodě.... Jak se možu uzemnit...co mám udělat pro to, abych zase cítila spojení s přírodou? Prosím poradte mi, peníze nejsou problem spís jde o nápad....potřebuju cítít přírodu..
dávno odzvonilo časům co jsem se probouzela ve stanu někde v kempu kousek od lesa...ted mám malé miminko,takže musím počkat nez vyroste abych zase šla pod stan.....strasne prosim o naky napad co teda ted ? jde to vubec nejakym zpusobem se zase spojit s přírodou?????? Za všechny návrhy a nápady budu hrozne vdecna díky! Gabriela
Napadá mě nejjednodušší způsob, koupit si hodně květin, zasej rajčata, papriky, ev. si pořiď nějaké nenáročné zvíře př. králík. Kdybys měla možnost pronajmout si chatku třeba v zahrádkářské kolonii, to by snad taky pomohlo.
Jestli máte doma balkón, můžeš si tam vytvořit aspoň takovou mini zahrádku, abys měla okolo sebe zelené. Jinak teď už je lepší počasí, tak vyrážet o víkendu na výlety. Kamarádka jezdí v létě s partou dalších rodičů do takové chatky-srubu u lesa, mají to skoro jako pod širákem a děti se ještě vyřádí. 😀 Myslím, že to jde i s mimčem, jen je třeba to trochu přizpůsobit. Jinak vím, že ty parky ti přírodu nenahradí, ale někde bývají i větší lesoparky, kde se člověk může dlouho procházet a cítit se opravdu jako v přírodě.
@selenit pokud peníze nejsou problém, tak asi nejlépe pomůže se odstěhovat do nějaké vesnice za město, kde pracujete.
My jsme o tomto přemýšleli taky, akorát s tím rozdílem, že já v přírodě žít nechci (jsem fakt těžkej alergik), ale mám jí ráda (mimo pylovou sezónu). Takže to asi budeme řešit koupí nějaké zahrádky...Když bude mimo sezónu, budu jezdit, když bude pylová sezóna, jezdit nebudu a hotovka🙂