Jak rozjíst pejska?

20. kvě 2024

Ahoj, prosím, určitě je tady spousta milovníků zvířecích kamarádů, potřebovala bych poradit. Máme teď nemocného pejska (čivava) se žlučníkem, tak by měl mít i dietu. Doteď jedl vařené krůtí maso, jenže poté, co jsem mu do toho přimíchala léky, už to od rána odmítá (právě odmítá i to samotné maso bez léků)... Co můžu dělat, aby zase začal jíst?? Jako asi mu není nejlíp (kvůli žlučníku i kvůli množství léků, co teď má), ale jist by trochu měl, je maličký. Místo vody jsem mu před chvílí dala do misky vývar (ťuk, ťuk, alespoň že vodu pije), tak snad nebude odmítat teď ten vývar jako pití... Říkám si, že když je člověku blbě, tak taky pár dní nejí, ale nevím, jak u takhle malého psíka... Mám ho nutit, nebo čekat??

martt
20. kvě 2024

Pokud by odmítal i zítra řešila bych třeba po telefonu s veterinářem. My máme fenku -střední plemeno. Měla zánět slinivky 2dny nežrala jen pila pak se pomalu začala rozjídat. Měli jsme speciální granule od veterináře na tyhle problémy.
Hlavně teď jídlo zkoušet dávat po troškách víckrát za den, aby se pak nepřejedl a nebylo mu více zle.

exbordelar
20. kvě 2024

To je asi regulerni dotaz na tveho veterinare - jak postupovat. Protoze to, ze pes prestal zrat, byva znamka zhorseni stavu. Urcite mu zitra zavolej a prober to. Jinak leky idealne davat hluboko do chrtanu, zavrit tlamu a nechat spolkount.

kubesovaadelka
20. kvě 2024

Poradila bych se s veterinářem. Přímo se žlučníkem nemám zkušenost, ale po druhé mrtvici našemu labradorovi též nebylo nejlíp, naštěstí všechny léky jsme mu podávali kanilou(výhra a zkusila bych se poradit s veterinářkou i o tomhle, zda léky nejdou podávat nitrožilně) . Pejska jsme rozjidali první den vývarem, druhý den vývar s masem a postupně jsem přidávala rýži, mrkev, sem tam zamíchala granule ale furt to muselo vonět po tom vývaru a být to namočené v něm. Až byl z nejhoršího venku, ubírala jsem vývaru a vrátil se pomalinku k normální stravě. Pokud nechce holé maso, zkusila bych dát do toho vývaru 🤷 nebo rozmixovat s vývarem? Důležité je do něj dostat živiny, ať už mixovanou či jinou formou

autor
21. kvě 2024

Veterinář to ví, ale nijak to včera nekomentoval, zeptám se dnes znovu na postup, co dělat ... 😢

fyii
21. kvě 2024

@martt ))