Zdravím, máme s přítelem vztah už skoro rok a vím že je to vážně láska a ne jen něco co rychle omrzí. Je mi 15 a příteli 24, vím že někoho to může vystrašit, takže přemýšlím už nějakou dobu, jak to mamce říct. Vím že bych to říkat nemusela ale nebydlíme úplně blízko k sobě takže bych někdy ráda aby mě k němu pouštěla bez toho abych si musela vymýšlet, nebo ho naopak pouštět sem. Jen se vážně bojím, že zareaguje špatně a bude na něj mít špatný pohled a pak už mě nebude pouštět nikam. Mám ho vážně ráda a chci s ním trávit nejvíce času jak to jde. On mi říkal že nemá problém se seznánením, jen mám velký strach.
Už by to měly rozvolnit, aby se ty nebohe "deti" vrátily do škol a přišly na jiné (nejlépe studijní) myšlenky. 🙏 Pokud to není troll, tak potěš.
@ivaze Tak všichni si v 15 asi myslí že je ta láska fakt největší, pravá...☺
@klokanka31 joo v 15 jsem taky myslela, že to bude na celý život.. No doufejme, že malá bude po mě a nebude se chtít mic vázat v pubertě 🙂))
@klokanka31 Tak může být, už jsem za tu pravou a jedinou lásku z 15 skoro šest let vdaná. I když to samozřejmě nebývá úplně běžné.. 😀
@sofff „Mami, tati, mám přítele. Trochu se bojím, že se vám nebude líbit, že je o devět let starší. Mám ho ráda, moc by pro mě znamenalo, kdybyste ho přijali v pohodě.“
Zase se těm rodičům nediv. Jestli za mnou jedna z našich holek v 15 přijde, že má už rok čtyřiadvacetiletého kluka, tak budu všechno možné, jen ne nadšená...
Promiň, ale v 15 víš prd, co je láska a vztah ma celý život. Já byla takhle naivní v 19 a to byl stejně starý jako já. Kdyby ti bylo 20, tak by ten devítiletý rozdíl nebil tolik do očí a přeci jen bys byla už plnoletá. Takhle ti sotva schne povinná občanka a končíš základku. Jako matka (a že bych jí být věkově mohla) bych ti v tom vztahu nebránila, čumák si musíš nabít sama, ale nepřála bych si, abys u něj přespávala. Na to jsi příliš mladá a "hloupá".
@klokanka31 a o čem to pak je když si to člověk nemyslí? 😃
@sofff O naivitě, zamilovanosti, růžových brýlích. Pořád jsi napůl dítě, i když teď to třeba slyšet nechceš a budeš se za svou lásku prát. Jenže za pár let to pochopíš. Ten tvůj bude chtít např. do 2-3 let rodinu, ale ty budeš pořád příliš mladá a nejspíš studující, navíc poznáš nové lidi a tohle vyprchá. A až budeš mít jednou vlastní děti a třeba i tu dceru, tak sama uznáš, že tohle bys pro ni nechtěla. 1. lásku ano, ale s vrstevníkem.
@sofff a ja bych to zrovna nezlehcovala ani neshazovala.. holt nekdo muze potkat zivotni lasku v 15 - ti, nekdo ve 30- ti a nekdo treba nikdy..
Rodicum to podej zlehka, ze mas uz rok kamarada, pritele, ze se mate radi. Kazdopadne bych hned nestartovala s prespavanim😉, nech tomu cas. Seznam je, ale nemusi to byt ihned.. davkuj to postupne. Pokud spolu budete chtit byt tak pravdepodobne, vzdy si najdete cestu, ze budete..dej pozor at pokud mozno neotehotnis, studuj, dobre se uc a to rodice taky obmekci, kdyz uvidi, ze se snazis a nemas v hlave jen kluka.. co bude casem bude, ale nech jim cas to zpracovat😉.
@mimi1004 no to je snad zbytečný a drsný komentář ne? V 15ti je každý zamilovaný a přijde mi to i docela pěkné. Je to taková čistá láska. Člověk si sebou ještě nenese všechna ta zranění, která v předchozích vztazích utrpěl a která se prolínají i do budoucích vztahů. Zároveň ho nebrzdí žádné zábrany ve formě tohle už jsem udělala a nabila jsem si asi a jdou do toho naplno. Náhodou já jim tuhle neposkvrněnou lásku docela závidím. I když to, že má slečna v 15 ti dospělého přítele, by teda vyděsilo nejspíš každého rodiče.
@sofff jak už je zde psáno, dávkuj to rodičům postupně. Nejdřív je seznam se situací, pak časem s ním (nejspíš ho budou sami chtít poznat) a pak až si to trošku sedne zkus navrhnout to přespání, třeba nejdřív on u vás. Je ti teprve 15 a nevím jak jsou tvoji rodiče benevolentní, ale jsi pořád celkem mladá na takové přespávání kort jestli on bydlí někde daleko.
No,me dcera rict,ze v 15 chodi s 24 letym tak ji zamknu doma a pohlidam si,aby ten vztah nepokracoval protoze chlap,ktereho ve 24 letech pritahuje 15 leta holka neni psychicky v poradku.
@zelenaesmolda muz by vzal brokovnici😂
To jsou zase kecy tady. To, že vy jste byly v 15 letech nějaké, neznamená, že je taková každá holka. Já v 15 letech poznala svého manžela. Jsem ráda, že mně rodiče nezkoušeli vztah zničit, pochybuji, že bych pak ještě nešla někoho lepšího.
Taky mi příjde zvláštní, že by se klukovi, kterému je 24let líbila 15 holka, tam to zavání uchylkou.
Taky jsem v 16 randila s 24 letým klukem.. Určitě jsem vypadala na víc.. Ale duševně jsem starší fakt nebyla, takže to nemělo dlouhýho trvání. Každý čekal od vztahu něco jinýho.. Já zamilovaný pohledy, procházky, SMS. No a on už holt víc.. Naši o tom věděli. Ale od té doby jsem měla mnohem přísnější vycházky..
@madbetka Já na lásku věřila jen v pubertě. Dnes v 32 letech jsem si jistá, že pravá mega láska jak z filmů neexistuje. A to jsem šťastně vdaná...
@sofff Člověk se pak nehroutí když zjistíš že ten tvůj není mega láska ale obyčejný tuctový chlap. Já v tomhle jsem nad věcí a na lásku nevěřím. Moje bývalá švagrová se dostala z rozchodu do psychiatrické léčebny, protože strašně věřila...
@zelenaesmolda no,některé 15leté jsou na tom občas mentálně i fyzicky lépe,než 20leté 🤔😁 takže tam to nemusí být úplně o věku. Když mi bylo 16let, táhlo mě to spíš ke klukům,co byli tak o 6let starší(někdy i starší)páč vrstevníci byli "debílci " a nakonec ve 22 jsem to dala dohromady s o rok a půl starším a jsme spolu skoro 11let...
@sweet81 ve 24letech může být sám ještě dozravajici pubertak. Ale co takovej Bohus Matus,ten je o 30let starší a s tou holkou začal táhnout v jejích 15letech a je fakt, že holčina vypadá tak na 25. Ale pokud holka v 15letech vypadá jako žena (a že některé mají větší prsa jak já v těhotenství), tak nelze mluvit o uchylce...
@amazonkajanik Ale tady vůbec nejde o fyzickou vyspělost, rozdíl mezi 24 a 15 je hlavně v mentální vyspělosti. Mám doma 15-leté dítě, vím, o čem mluvím. A srovnávat se zrovna s panem Matušem určitě 90% populace fakt nechce.
@zuzkasim o to tu jde taky,dyť jsem psala,že mladík může být dozravajici pubertak. Když si vzpomenu na dobu,kdy mi bylo 16-18let a na kluky kolem těch 24, tak jsem byla rozumnější. To že byli plnoleti a chodili do práce,jim zrovna rozum nezaručilo!
@sofff tak hele mě bylo 15 a mému příteli 22 dnes je mi 25 a manželovi 32
Jsme spolu dodnes máme krásnou dceru a čekáme chlapečka
Vzali jsme se když mi bylo 21
A tehdy jsem se to taky bála říct doma jelikož moji rodiče jsou ,,stara škola,,
Ale v pohodě dnes na nej nedají dopustit
Myslím si, ze se nemusíš bát to doma říct
A nevidim důvod proč by kluk nemohl na sex počkat
My jsme spolu byli půl roku a až teprve po půl roce vztahu jsme měli první sex
Nevidím v tom žádný problém když je chlap jen trochu rozumný
Já se v patnácti dala dohromady s "klukem" kterému bylo 25, protože mám s tátou velmi dobrý vztah, využila jsem první příležitosti která se namanula a seznámila je, chudák táta malém ho kleplo, spíš ze strachu že udělám nějakou koninu, abych mohla odejít z domu. Už spolu táhneme osmnáctý rok, máme tři děti a jsme v pohodě. Takže pokud máš s rodiči dobrý vztah, není čeho se bát, v šoku asi budou, to ne že ne, ale pokud nejsi tele, on vůl tak není moc co řešit ne? 🤔
Vůbec nechápu ty komentáře, mně bylo 15, manželovi 22 když jsme se seznámili, to už fakt není takový rozdíl. Normálně chodil do práce, já do školy, odpoledne většinou obden chodili nekam spolu. A já od 15 letech snila o svatbě a dětech. 😀 Normálně jsem dodělala gympl, šla na vejšku, ve 22 letech se k němu nastěhovala. Potom jsme začali stavět dům, v 25 letech byla svatba, v 28 letech (manžel 35) první dítě. A troufám si říct, že to je láska jako z románu, pořád se milujeme, baví nás to spolu, jsme stejného naturelu, baví nás dělat všechno spolu,máme 2 krásné šikovné děti, holčičku a kluka, dům který manžel postavil, na manžela je spolehnutí, je to fajn chlap na život, pohodář, hodný a pracovitý chlap, sportovec, pomůže mi se vším a já jemu, nemá s ničím problém. Prostě moje životní štěstí. A troufám si říct, že to má stejně, aspon se tak chová a vyjadřuje. 😀 Ale taky je to o tom nikam nespěchat, člověk si nemusí v 17 spíchnout dítě je to o toleranci a lásce, pokud to je opravdu pravá láska a ty lidi si sednou maximálně, tak to vydrží. Jak to vzali naši to si moc nepamatuji, žádné drama se nekonalo, nic jsem nevyváděla, večer byla doma, dobře se učila, takže mohli být v klidu.
@klokanka31 Chtěla jsem tím říct, že i první naivní puberťácká zamilovanost může přerůst ve vážný vztah a vydržet. Mně bylo 15, manželovi 16, takže telata jsme byli oba. Velký věkový rozdíl si neumím představit, ale záleží, jaký ten kluk je - pokud je rozumný, může to být i výhoda. Brali jsme se po šesti letech chození, máme tři děti a láska to pořád je.
Z pohledu rodiče bych nadšená opravdu nebyla, protože bych měla o tu holku strach. Ale ani by mě nenapadlo jí to rozmlouvat nebo jí v tom snad bránit.
@sofff upřímně mě jako rodiče by asi nejvíc vyplašilo to, že je ti 15 a už chodíš rok s dospělým mužem. Nechce se mi věřit, že by rok chodil s holkou a neměl sex, dokud nebude moci.
Nejdřív by sis měla promluvit s rodiči, seznámit je se situací a podle jejich reakce bych pak plánovala nebo případňě neplánovala osobní setkání.