Ahojte maminky,
chtela jsem se zeptat jak resite, kdyz Vam napriklad nekdo poskrabe auto zaparkovane u supermarketu, pripadne kdyz se nehoda stane Vam? Ujizdite jakonebo 99% Cechu 😀 nebo radne cekate 🙂
Dekuji
Ujet se asi moc nevyplácí..dneska už jsou všude kamery a když to dotyčný bude chtít řešit, má spz a následně viníka snadno:D
@terka2018 nedávno jsem viděla řidiče, který mi poskrabal a promáčkl dveře. Normálně by ujel, kdybych na něj nezačala ječet. Bože jak ten mě naštval. Ječela jsem dlouho a vydupala si sepsání protokolu.
Nikdo ti tady nenapise ze by ujel i kdyby ujel😉
Mě by svědomí velelo zůstat
Jen jsme jednomu cloveku promackli kouli spz a manzel hned nechaval za steracem listecek s omluvou a kontaktem. Ridic se neozval, asi to povazoval za vyresene.
Hanba by me fackovala, kdybychom nekomu poskodili auto, vedeli bychom to a meli ujet.
Jo, uz nekolikrat jsem promackla nekomu dvere a ujela jsem....to vis, ze ti to tady nikdo takhle nenapise. 😂
Tak ujet od toho je přestupek, to bych nedělala. Bohužel minulý týden se nám přesně toto stalo, dost nám někdo poškrábal a pomačkal auto a ujel, takže volám PČR a vyžádám si záznam z kamery obchoďáku.
ja bych asi mela strach nechat za steracem listek a odjet. Co kdyz ho nekdo vezme nebo zacne prset a text nebude k precteni? Jako jasne, urcite jsou situace, kdy se tezko hleda jine reseni, ale treba u obchodu bych aspon chvili nejprve pockala.
@terka2018 Lidi, tady se lže i v anonymních diskuzích 🙂. Všichni jsou tak féroví 🙂. Asi bydlím v nesprávném městě. Naše auto týden nové někdo schválně poškrábal klíčem, každá polovina auta pěkně obě strany ať si vzájemně nezávidí. Pak promáčknuté a zlomené dveře (někdo zřejmě nacouval větším SUV nebo dodávkou), oprava a lakování tisíce. Ten samý měsíc brzo ráno rozbité čelní sklo (zřejmě někdo hodil kámen, mobil nebo podobný předmět). Protokoly sepsané, bylo mi jasné že PČR nikoho nenajde, svědkové tvrdili, že nic neviděli, kamery v okolí nebyly a ty dvě poslední "nehody" se staly pod oknem. A to není žádné luxusní auto, co by někomu leželo v žaludku, že si to někdo může dovolit a jiný ne.
Me takhle pred 14 dny nejaky cip navalil na parkovisti u Globu v Olomoucu zadni naraznik tak ze z casti odpadl a visel na zem, je promackly odreny a popraskany 😠😠😠😠 musi se vymenit dostat se mi pod ruky by cucel. Ani blbe sorry nezanechal.
Na autech mame uz tolik skrabancu a tukancu a jeste se k tomu nikdo neprihlasil. Naposled jsem dojela z nakupu a cara vzadu na narazniku, asi mi ho nekdo vzal pri couvani. Nedavno i zabodly vrut v kole. A to jezdim starou octavkou, jeste mame jako rezervu starou fabii...
Jsou dvě možnosti. Necháš za stěračem lístek ze slušnosti. Správně podle zákona bys ale měla zavolat Policii :( protože se jedná fakticky o dopravní nehodu a když není přítomen poškozený, pak to má řešit Policie. Dobře sepsané to mají třeba na Pojištění Přehledně
Ahoj. Chtěla bych se zeptat. Něco podobného jsme řešili s kamarádkou, která couvala a omylem se opřela o auto u sousedů (myslela si, že tam má dost místa a auto měla v takovém mrtvém bodě a najednou ťukla). Nejdříve šok jako blázen a chtěla ujet, ale nakonec se kousla a nechala tam lísteček, že se omylem opřela o auto, ale byl tam jen malý škrábanec na tom autě a ona na svém taky měla jen škrábanec na zadním blatníku.
Bylo to brzy ráno a nikdo nikde nebyl a nechtěla tahat sousedy z postele a pospíchala do práce, tak tam nechala lísteček, ale ještě se jí nikdo neozval a jsou to tak dva dny.
Co se má dělat dál? Někdo nějakou radu?
sice se nevyznám úplně v pojišťovnách, ale více se vyznám v autoservisech, takže bych chtěla dát odkaz na autoservis, kde mi vždy skvěle pomohli https://www.united-6.cz/kosmeticky-autoservis-aneb-jake-sluzby-nabizime/ věřím, že pomůžou i Vám. Hodně štěstí!
Já jednou ujela, nevšimla jsem si že jsem se o to auto opřela a doma jsem zjistila že jo, tak jsem jela zpět, auto tam už nebylo tak jsem volala na policii a poslali mě do háje, že to nikdo nehlásil a oni určitě nikoho hledat nebudou, že kontrolují roušky (začátek pandemie). Jednou jsem zase najela na auto, ale v rychlosti mínus pět, tak jsem tam stála jak ocas, neměla jsem u sebe tužku a papír a když přišla majitelka začala řvát že jsem jí zničila auto (fakt tam nebylo nic), volala se policie a ona se rozhodla že jí zaplatím protilehlý rozšvihaný nárazník, k mému štěstí tam byla stavba a přihlásilo se mnoho svědků v můj prospěch, takže z toho nic nebylo...
Neodjíždím, bojím se že na mě vydají celostátní pátrání (jsem měšuge v tomto směru :D ), ale pokud už se stane, tak nafotím chvíli čekám a když nic, tak nechám lístek a jedu...
@terka2018 když bych to odřela ja, asi necham listek s kontaktem a omluvou za steracem nafotim a jedu. Kdyby někdo odřel mě, zkusim asi informace, zda maji kamery na parkovištich a podle škody asi jednat dal.