Jak přestat kojit, poraďte

fyii
28. zář 2017

Ahoj. Jsem znovu tehotna a mam 13 mesicniho prcka. Ma 8 zubu. Doktor mi na kontrole rekl, ze bych ho mela prestat kojit kvuli zdravotnimu stavu.Kojim ho jen z vecera nez usne a pak v noci nebo nad ranem jak se vzbudi. Nekdy kdyz knoura mu dam caj, nekdy to zabere a spi dal nekdy ne a chce prso.. nechci to udelat nejak nasilne, ale nevim jak to pozvolna skoncit. Poradite?

robin92
28. zář 2017

@fyii Kamaradka resila jak ukoncit kojeni, kdyz ji mala silene kousala u toho a po ruznych zpusobech ukoncovani ji dala na par dni na hlidani k babicce a potom byla v pohode, rekla ji ze ma bebi a pak uz byla v pohode. Male byli ale uz dva roky, tak to vice pochopila.

izz76
30. zář 2017

@fyii Pokud se ve 13m koji jen 2xdeně,tak se určitě v blízké době odstaví sám. Dvě kojení deně ,snad nemůžou mít vliv na zdravotní stav.

sahrazad1
5. říj 2017

@fyii ahoj, tak já druhorozenou dceru kojila dva a půl roku. Ona sama by se kojila klidně dál, ale já už musela do práce. Nejprve jsem zkoušela bradavky mazat sádlem, nic , pak pepř, taky nic, i česnek a chilli nezabraly. Nakonec pomohlo si pevně prsa stáhnout obvazem, a říct ji, že mléko už nemám. Dva dny jsme obě brečely, já bolestí, ona steskem po kojení, pak se ale vše srovnalo, a,bylo to ok.