Ahoj,
prosím o radu, asi jsem nějaká natvrdlá, ale asi neumím používat digitální teploměr. Vždycky jsem používala rychloběžku, ale ta se nám rozbila a tak zkouším digitální, který máme doma.
Když měřím dcerce teplotu v zadečku, tak za asi minutu teploměr zapípá a ukazuje určitou teplotu, ale když ho nevyndám, tak začne měřit dál - hodnota roste a pak zase zapípá.
Tak jsem z toho zmatená, mám se řídit podle toho prvního zapípání? Nebo nechat teploměr v zadečku dokud hodnota poroste?
Je to celkem aktuální, protože starší dcerka je nemocná, bere ATB, já jsem taky nakřáplá a mladší dcerka začíná být taky, kejchá a pokašlává. Teplotu má při prvním zapípání okolo 37,9 stupňů, když teploměr nechám v zadečku dál do druhého zapípání, tak má teplotu okolo 38,3 stupňů.
Tak nevím, jestli jí mám dát něco na horečku.
@hanule05 náš teploměr to taky dělá, tak jsem zkoumala proč a pak jsem našla v příbalovém letáku asi toto: teploměr zapípá při nejvyšší naměřené stabilní teplotě, přičemž za stabilní považuje teplotu, která se 4s nemění, ale při pokračování v měření může teplota dál stoupat, protože se jedná o maximální teploměr. Rozdíly jsou hlavně v podpaží, tam by se měla i dig. teploměrem měřit teplota asi 5 min., v konečníku 10-15 s, ale při měření bazální teploty kvůli přesnosti v konečníku 3 minuty, tak nechápu, proč normálně stačí tak málo a na bazální víc, když přesně to chci vědět vždycky, že, zvlášť u malých dětí. Asi si koupím obyč. rychloběžku 😉
Rychloběžka je nejlepší, ale bohužel už se nedá koupit ☹. Je zakázaná kvůli rtuti...
@mispulka22 Nevím jestli konkrétně rychloběžka, ale dělají se pořád "klasické" teploměry, jenom jako náplň není rtuť a hůř se shánějí, ale sehnat se dají. Taky s digitálem - hlavně u dospěláků pod paží, dost bojuju, u malého to zvládám v zadečku digitálem...
ivika18 děkuju,
ale řekni mi prosím tě, tak vyndat teploměr po prvním zapípání nebo nechat a čekat, jestli poroste dál?
Dost dobře nechápu co to znamená, když to je maximální teploměr?
@hanule05 My taky máme digitální a čekám ještě po zapípání, protože mám zkušenost, že ta teplota pak vyleze klidně ještě o půl stupně (plus mínus, jak kdy). Ale myslím, že jsem se s tím teploměrem docela napálila - v lékárně mi ho doporučili, že změří teplotu za 10 s (má to i napsaný na obalu)...nicméne v návodu unvitř už doporučují čekat několik minut, že to je pak přesnější. A to jsem si myslela, že Hartmann je solidní značka. Zlatý rychloběžky 🙂.
hanule05 taky nechápu pojem maximální teploměr 😒 . A jinak myslím, že je jedno, jestli ho necháš nebo vytáhneš a hned znovu, dělala jsem to tak i tak a asi je to stejný. Nejhorší je, že ten rozdíl toho prvního měření a po těch pár minutách dělá fakt dost, u nás to bylo i napoprvé 37,8 a nakonec 38,4, Jo a taky jsme kupovali už druhý digitální teploměr, protože jsem myslela, že měří špatně a ony tak asi měří všechny 😝 . Jinak máme ještě obyčejný teploměr a nejradši používám ten, ale menšímu prckovi digitál, to bych do zadečku tak dlouho nezvládla. To jsem nějak nepostřehla, že rtuťové zakázali 😕, my teda ten obyč. ještě máme rtuťový. Ale našla jsem podobný bezrtuťový http://www.lekarna.cz/teplomer-lekarsky-bezrtut...
Ahojky, Prosím o radu
Koupila jsem si digitální teploměr značky INFRARED THERMOMETER MULTIFUNCTIONAL.
A nevím jak se s tímto měří po každý když to zkouším tak mi to ukazuje to samou teplotu 36.6 jak u mne tak i u přátele tak i u miminka prosím o radu jak ho nastavit Děkuji 🙂
Můj teploměr nejdřív ukazuje naposledy naměřenou teplotu a pak začne růst teplota až po tu, která je právě aktuální 😵...