Jak posílat balíky přes Zásilkovnu

altice
25. zář 2019

Prosím už to tu asi bylo chci se zeptat jak poslat a co proto udělat abych mohla posílat balíky přes zasilkovnu děkuji předem za radu

lavita
25. zář 2019

Stáhni si aplikaci, přes ní to jde snadno

altice
autor
25. zář 2019

@lavita a jak pak zabalím balíček na ten napíšu moji adresu a prijemce a jdu na pobočku a co tam

nik1
25. zář 2019

Já nemám stáhnutou aplikaci. Posílám přes jejich webovky. Musíš se zaregistrovat. Zadáváš tam i číslo svého účtu, kam ti chodí přeplatky. A pak si najdeš formulář pro vytvoření nové zásilky. Píšeš tam jméno adresáta, jeho mail nebo telefon, adresu cílové Zásilkovny, hodnotu zásilky, a dobírku (což je vlastně poštovné). Já tam vždy uvádím hodnotu 80 kč. Tato částka se může každý měsíc měnit podle cen pohonných hmot, ale těch 80 kč je jistota. Kdyžtak ti třeba 2 kačky vrátí na účet. Když pak zásilku uložíš, vytiskneš si štítek s časovým kódem a ten nalepíš na balíček a takto to odneseš do Zásilkovny. Když si nebudeš vědět rady, zavolej na jejich infolinku, poradí ti. Snad to dává smysl.

katka0093
25. zář 2019

Nedávno jsem posílala přes zásilkovnu, stáhla jsem si aplikaci, tam všechno vyplníš - jméno adresáta, telefonní číslo, e-mail a vybereš cílovou pobočku zásilkovny. Balíčky do velikosti tuším 50x40 jsou za 65,- , poštovné zaplatíš předem z účtu. Zásilka se zaeviduje do systému a pak už jen jdeš kamkoliv na pobočku zásilkovny a podáš balíček. Nemusíš vypisovat na balíček adresy, jen jim řekneš kód, který se ti po zaplacení zobrazí a to je vše. Oni si to tam vytisknou a na balíček nalepí. Jednoduché a rychlé, za mě super.

prejeta_zaba
25. zář 2019

@altice Ne, stáhneš si aplikaci, tam vypíšeš všechno potřebné, je to naprosto intuitivní, navede tě to řádek po řádku. Zaplatíš přes internetové bankovnictví 65 Kč. Vyhodí ti to kód zásilky, ten si zapiš (případně jde v aplikaci dohledat pod "moje zásilky"). Zabalíš balíček. To vše doma. Na pobočku doneseš balíček, sdělíš jim ten kód. Toť vše, žádné adresy, popisky, nic. Oni si to polepí svým štítkem. Jestli něco z toho nevlastníš - aplikaci nebo mobilní bankovnictví, tak asi postup podle
@nik1, s tím zkušenosti nemám. 🤷

anehap
25. zář 2019

@altice dělám to úplně stejně jako @prejeta_zaba, je to jednoduché a rychlé😉

makronka222
25. zář 2019

Aplikaci. Je to tam popsany jak pro opice

altice
autor
26. zář 2019

Tak aplikaci mám stáhlou a vyplněnou tak tet už jen ten balík a můžu to zabalit do igelitu nebo do krabice jinak děkuji snad se mi to vydaří

nik1
26. zář 2019

Já právě nemám to mobilní bankovnictví. Přes Zásilkovnu posílám věcí, které nabízíme na bazárku, takže si nechám na účet zaplatit za zboží a maminka si pri vyzvednutí balíčku doplatí dobírku. Já Zásilkovně nic neplatím. Ale ta aplikace zní dobře.

nik1
26. zář 2019

@altice Já vždycky do krabice.

anehap
26. zář 2019

@altice v krabici to u zásilkovny být nemusí😉

altice
autor
26. zář 2019

Děkuji

anetahozakova1
28. zář 2019

@nik1 nebo přijde SMS s kódem který se nadiktuje obsluze a štítek vyjedou oni ;) Alespon tak to je u nás (máme s mamkou obchůdek a tam zásilkovnu provozujeme takže mám bohaté zkušenosti 😂 ) Ale jinak přesně tak jak to píšeš ty 🙂 Vysvětlila jsi to lépe než kolikrát já když za námi někdo přijde že chce přes náš poslat balík :D

altice
autor
30. zář 2019

@anetahozakova1 holky paní mi napsala nějaký identifikátor 645 to je co dekuji

anetahozakova1
30. zář 2019

@altice No většinou jak je číslo zásilky tak jako identifikátor pro nás jako obsluhu bývají poslední tři čísla z čísla zásilky jestli rozumíš 🙂 Ale myslím si že tobě to je k ničemu...?

altice
autor
30. zář 2019

@anetahozakova1 a to číslo mám říct jak balíček budu posílat nebo to mi přijde jiné jsem s toho jelen ale nechci nic podcenit

vodaevian
9. říj 2019

Je to super a všem, kdo jí ještě nepoužívají, tak vřele vřele doporučuji!! 😍

altice
autor
9. říj 2019

@vodaevian jo je hlavně vše z domova a ta cena je super než pošta

vodaevian
9. říj 2019

@altice jj, naprostá bomba. Někdy jsem špatně odhadl poštovné a některé maminky měly bohužel problém mi to pak doplatit, takhle je cena jednotná do 3kg a člověk nemusí nic hlídat! 😉👍👍

pavla50
4. led 2020

Prosím když se chci zaregistrovat v zásilkovně potřebuji pouze mobilní aplikaci?A když ji nemám dá se zaregistrovat i přes internet?Děkuji za radu.Nikde jsem nic nenašla tak se ptám zde.

nik1
4. led 2020

@pavla50 dá se to i přes internet, ale možná je to přes aplikaci lepší.

janikiki
25. bře 2020

A jak postupovat, když mám poslat balíček na dobírku?? Přes Zásilkovnu. Děkuji

luciinka123
16. srp 2020

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Chci poprvé poslat balíček přes zásilkovnu, ale v parametrech je maximální váha 5 kg v aplikaci, ale balíček mi váží 8,3 kg. Mohu to poslat přes apku nebo musím vypisovat doma lístečky na krabici. Případně jakou adresu mám zadat u sebe. Jako jestli tam kde bydlím, nebo tu která je na zásilkovnu kde to budu posílat. Děkuji

michelleponky
7. říj 2020

Já se omlouvám, asi sem úplně blbá, ale budu posílat poprvé balíček, ale není mi jasné jak je to s penězma?

vodaevian
8. říj 2020

@michelleponky Dobrý den, nejprve je potřeba si stáhnout aplikaci,, Zásilkovna mezi námi ". 2. Vyplnit a zadat svoje osobní údaje - jméno, příjmení a telef. číslo. Aplikace se tím pádem spáruje s Vaším telefonem. 3. Potvrdit heslo, ktere Vám přijde v SMS. 4. Poté zbývá nalézt ikonku pro odeslání balíku, která je vpravo dole společně i s jinými ikonami. 5. Dále Váš bude aplikace už sama navigovat.. Co se týče platby, tak je potřeba ve finále zadat číslo Vaší karty, apod. A touto formou si zaplatíte službu Zásilkovny. Jakmile platbu potvrdíte, tak Vám ji automaticky strhnou z účtu a zobrazí se Vám i kód, který je potřeba nahlásit na podacím místě až půjdete balík odeslat.

blolyna
26. říj 2020

@anetahozakova1 můžu se prosím poradit jestli když chci poslat zásilku přes zásilkovnu na dobírku jestli do dobírkou části mám dát pouze částku za kterou věc prodávám a nebo jestli tam mám napsat částku +poštovné a počátek +19kc za dobírku? Děkuji moc za jakoukoliv odpověď či radu

vodaevian
27. říj 2020

@blolyna Dobrý den, ještě jsem to nikdy na dobírku přes Zásilkovnu neposílala ale řekla bych, že těch 19,- je poplatek za dobírku, který zaplatíte Vy, proto bych ho přičetla k té částce za kterou prodáváte zboží.. 🤔

blolyna
27. říj 2020

@vodaevian akorát já nevím jestli tam má přijít i to poštovné k té částce

vodaevian
27. říj 2020

@blolyna Ano, určitě! Protože náklady za dopravu i dobírku platíte přes aplikaci Zásilkovny, která se spojí s Vaší bankou a strhne Vám tím pádem peníze za jejich službu přepravy.

valenas
22. led 2021

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda lze poslat balíček přes zasilkovnu a zařídit tyto věci kolem toho tam, abych to nemusela dělat přes internet nebo aplikaci.