Holky ahoj, když píšete majitelům píšete “Dobrý den pane Majiteli nebo jménem? Já mám majitele Jecha a opravdu nevím jak mu psat zda pane Jech nebo Jechu? Přijde mi oboji dost divny 😁 a majiteli zase nevím, jak vy?
Děkuji
Vzdy sklonovat, takze Jechu. Pane majiteli je hrozny.
jménem. Pokud se jmenuje Jech- pane Jechu. Pokud se jmenuje Jecha tak pane Jecho.
Určitě bych nepsala majitele s velkým m, páč se tak nejmenuje. Normálně bych napsala: „Dobrý den, pane Jechu, …“ (pokud se jmenuje Jech) nebo „Dobrý den, pane Jecho, …“ (pokud se jmenuje Jecha).
A jak oslovuje on vás? Paní nájemnice?
Ne, nedovedu si představit, že bychom nájemníky oslovovali takto místo pane Vomáčko a paní Okurková. A naopak.
Nebo pokud vis, ze ma nejaky titul, muzes napsat Pane inzenyre, Pane doktore...
Ty radši nepiš...
@ireniq Super, to má taky😁 děkuji moc 🥰
@lenickakl Ty radši zalez 🙂
On se tak jmenuje, jemu to divne neprijde... To uz vic majiteli s velkym M 😉
Oslovila bych ho prijmenim,Majiteli s velkym M rozhodne ne,pokud se teda nejmenuje Majitel :D
@zelenaesmolda A já furt premyslela o jakem M mluvíte 😀 prekliklo mi To jablko, kdo ho má tak ví , ze to dela po slovech😀😩 velké m bych Nenapsala 🤣
Taky mi to dela takze vim :D
@zelenaesmolda Je to hruza.. nebo ty opravy… já chtěla napsat příteli, protože se ptal co dělám a místo “jedu v autě - sex v autě” bylo to hodně těžký vysvětlování 🙄🤣🤣🤣
😀😀
🤣🤣🤣
Vážený pane Jechu, ....