Jak píšete majiteli? Pane majiteli nebo jménem?

23. led 2022

Holky ahoj, když píšete majitelům píšete “Dobrý den pane Majiteli nebo jménem? Já mám majitele Jecha a opravdu nevím jak mu psat zda pane Jech nebo Jechu? Přijde mi oboji dost divny 😁 a majiteli zase nevím, jak vy?

Děkuji

kakamila12
23. led 2022

Vážený pane Jechu, ....

mateees
Autor odpověď smazal
Zobraz
kakba
23. led 2022

Vzdy sklonovat, takze Jechu. Pane majiteli je hrozny.

mateees
23. led 2022

jménem. Pokud se jmenuje Jech- pane Jechu. Pokud se jmenuje Jecha tak pane Jecho.

cikitkapb
23. led 2022

Určitě bych nepsala majitele s velkým m, páč se tak nejmenuje. Normálně bych napsala: „Dobrý den, pane Jechu, …“ (pokud se jmenuje Jech) nebo „Dobrý den, pane Jecho, …“ (pokud se jmenuje Jecha).

marimanta
23. led 2022

A jak oslovuje on vás? Paní nájemnice?
Ne, nedovedu si představit, že bychom nájemníky oslovovali takto místo pane Vomáčko a paní Okurková. A naopak.

ireniq
23. led 2022

Nebo pokud vis, ze ma nejaky titul, muzes napsat Pane inzenyre, Pane doktore...

lenickakl
23. led 2022

Ty radši nepiš...

autor
23. led 2022

@ireniq Super, to má taky😁 děkuji moc 🥰

autor
23. led 2022

@lenickakl Ty radši zalez 🙂

jane46
23. led 2022

On se tak jmenuje, jemu to divne neprijde... To uz vic majiteli s velkym M 😉

zelenaesmolda
23. led 2022

Oslovila bych ho prijmenim,Majiteli s velkym M rozhodne ne,pokud se teda nejmenuje Majitel :D

autor
23. led 2022

@zelenaesmolda A já furt premyslela o jakem M mluvíte 😀 prekliklo mi To jablko, kdo ho má tak ví , ze to dela po slovech😀😩 velké m bych Nenapsala 🤣

zelenaesmolda
23. led 2022

Taky mi to dela takze vim :D

autor
23. led 2022

@zelenaesmolda Je to hruza.. nebo ty opravy… já chtěla napsat příteli, protože se ptal co dělám a místo “jedu v autě - sex v autě” bylo to hodně těžký vysvětlování 🙄🤣🤣🤣

zelenaesmolda
23. led 2022

😀😀

marge_s
23. led 2022

🤣🤣🤣