Jak pečujete o vztah s manželem/partnerem?

kazy
16. čer 2017

Co dělat a čemu se vyhnout, aby bylo v manželství i partnerství pořád fajn? Jsou věci, které neovlivníme, ale pišme o to, co ovlivnit můžeme...je něco, co potěší skoro každého muže? Něco, co udělá skoro každému radost? Spokojený vztah je otázka kompromisů a někdy také dřina...jak pečovat o vztah v návalu každodenních povinností, aby se z něj nestala rutina a z partnerů pouze rodiče? Jak o svůj vztah a o svého partnera pečujete Vy? děkuji za odpovědi.

caboonek
16. čer 2017

Správně napsáno - jak pečujete👍 To je právě ta věc, která je opomíjená a spousta lidí to bere jako samozřejmost. Pro mě je nejdůležitější KOMUNIKACE. Od té se odvíjí všechno ostatní. Samozřejmě se snažím, aby doma byla pohoda a muž se vracel za námi rád. Moc ho neúkoluju, víceméně mi stačí takové to rodinné teplo a jeho pevné rameno, které mě vezme kolem ramen, když najednou nevím, kudy kam. Myslím si, že nikde to není ideální, všude je něco, třeba nějaká problémová osoba, soused, co umí narušit harmonii a klid. Ale důležité je umět se podpořit, ustoupit a udělat kompromis, někdy uznat svou chybu. Pak to funguje. My máme ještě děti malinké, tak se to točí hodně kolem dětí, ale snažíme se aspoň jednou za měsíc být spolu, vyrazit si, oddychnout si od raubířů a být na chvíli jen MY DVA.

orchidis
16. čer 2017

@kazy Píšeš článek? Já nevím... toto je individuální věc, myslím, že je lepší, když to probereš s kamarádkami svého věku, regionu a založení - tedy pokud tě opravdu zajímají různé tipy, jak zlepšit kvalitu vašeho vztahu. Jestli to má být zase článek někam na novinky nebo do Katky si Marianne, tak to zadarmo nepíšu 😀.

terezapetrova
16. čer 2017

@kazy ja naopak ne jak uživatelka nademnou musím říct, ze po dlouhé době myslím fajn a užitečné téma.. Tleskam 👏😃

veronika861
16. čer 2017

v nasem vztahu je dulezita komunikace.kdyz vazne hned prijit na potize,ovsem spokojenej chlap je chlap napapanej a vecer rozmazlovanej .u nas plati dobre jidlo pokec a nejakej dobrej film.obcas prochazka.ale hlavne si uzivame kazde chvilky spolu.jen my dva.bere me sebou i na sluzebny cesty aby prej nezustavala doma sama

sarkar
16. čer 2017

Podle mě je důležitá (kromě komunikace) i tolerance. Takže neřeším (resp. nemluvím o tom před ním a nevyčítám mu to) takové ty kraviny, jakože ho nenapadne vzít pytel s odpadky válející se v chodbě do popelnice, když jde kolem...nebo že zimní boty má už tři měsíce demonstrativně postavené hned vedle ložnice, aby si je laskavě uklidil na půdu, když je teď nepotřebuje a stejně mu to vůbec nedochází (no...včera jsem je radši uklidila já...už jsem to nevydržela 😀), hodně je důležitá úcta a respekt...někdy se nestačím divit, jak některé kamarádky mluví na své partnery přede mnou, to bych si nikdy nedovolila 😲

syrinxka
16. čer 2017

Co se týká nás, tak my se s partnerem snažíme brát spoustu věcí s humorem (ne vždycky to jde), jsme taky hodně na jídlo takže si kupujeme jako pozornost pořád po letech čokoládu, oplatek apd. prostě jen tak. Společné obědy máme pouze o víkendech tak to se snažím vždycky uvařit to co má chlap rád. A jinak vím, že si rád odpočine tak občas beru malou na celý den pryč aby se mohl pořádně vyspat a odpočinout když je skoro pořád v práci. Co nám chybí je společný čas bez dcerky, tak na tom bychom chtěli zapracovat. A souhlasím s caboonek, že komunikace je opravdu velmi důležitá. Bez ní by to nešlo.

jade85
16. čer 2017

Sex, jídlo a pohoda 🙂 Ad 1 - být se fit, pečovat o sebe a tím udržovat jiskru a oboustranný zájem a radost ze sexu, Ad 2 - aspoň občas uvařit něco fantastického, Ad 3 - nebuzerovat, chválit, podporovat, hledat kompromisy. Pokud tohle dodržují oba, mělo by to fungovat 🙂

malinkaelinka
17. čer 2017

S manželem si vzájemně dopravame volnost, nedusime se, což je věc, která stála u obou za koncem našich vztahů... já se pro něj snažím být stále atraktivní, ráda ho potěším dobrým jídlem i nečekaným sexem 🙂 momentálně spolu stavíme dům a i přes tu dřinu a starosti se snažíme si dělat příjemné chvilky - procházky, večeře apod.

nevesta2708
17. čer 2017

Krásné téma!!! Tady si pořád někdo stěžuje na partnery, tak konečně i něco pozitivního 🙂 U nás doma je klid protože všechno bereme s humorem. Sebemenší, sebevětší problém se vyřeší s dávkou vtipu, pochopení... Rádi chodíme na procházky a objevujeme nové místa, kde jsme ještě nebyli. Komentujeme lidi na ulici (když je co komentovat😅), oba milujeme auta, tak slintáme nad projíždějícími motorovými krasavci a celkově si vážíme jeden druhého. Samozřejmě, že se někdy rafneme, ale za 5 minut je klid a NIKDY NECHODÍME SPÁT ROZHÁDANÍ!! Jinak stačí dělat takové maličkosti jako je koupit mu nanuk nebo jogurt, který má rád...Zeptat se ho, co by chtěl na oběd (jistota spokojenosti😀) a nedělat si naschvály!!! Když něco potřebuji doma udělat (i to, co zvládnu sama), tak ho o to požádám aby se cítil, že si bez něj nevím rady (to mají rádi :D v těchto případech) a pak ho vždy pochválím!!!! Chlapi jsou vesměs jako děti... rádi si hrají, potřebují pohladit, dobře se najíst, dostatek pozornosti..... a když najdete toho pravého, tak je to všechno o dost jednodušší...❤

elinkal
17. čer 2017

Super tema! Ja verim na to, ze co do vztahu clovek da, to se mu i vrati a tudiz se k partnerovi chovam tak jak chci, sby se choval on ke me.
Hadame se velmi malo a kdyz uz tak sprosta slova a zvyseny hlas u nas v domacnosti neexistuje.
Partnera casto podporuju v jeho koniccich, i kdyz bych kolikrat po celem dnu s malym byla rada, kdyby po praci spise zustal s nami doma, tak pokud si chce jit zacvicit nebo zabehat, naprosto to chapu. Stejne tak, pokud si chce vyrazit s kamarady. Chci aby se citil co nejsvobodneji. Hodne casto nam domlouvam hlidani, treba alespon na dve hodinky abysme si sami zasli na kavu.
Zajimam se o jeho starosti, na co myslis, co se deje v praci...
A taky se snazim dodrzovat co rikala prababicka, no je to, ehm, trosku "kosilate" ale...
Chlap ma mit prazdne koule a plny zaludek ☝🏾😊🙊

coccinella
18. čer 2017

@elinkal Takt to je husta babicka, to mne pobavilo 😂 Ale je to rozhodne pravda.. 😎

coccinella
18. čer 2017

Mne se na toto tema moc libi knizka: LASKA A UCTA jejimz autorem je Dr. Emerson Eggerichs - opravdu doporucuji precist, stejne jako 5 JAZYKU LASKY od Garyho Chapmana. To jsou u mne top knizky v teto oblasti.

laurett
22. čer 2017

@coccinella ano, 5jazyků je super že🙂 tu první neznám, kouknu, díky za tip😉

laurett
22. čer 2017

Ano, skvělé téma!
Já jsem asi úplně jiná tady, možná ostuda?, mě manžel pomáhá hodně, máme to tak rozdělené.. takže klidu mu moc nedopřávám zatím.. děti máme ještě malé, tak nás dost zaměstnávají. Takže můj manžel by ze všeho nejvíce ocenil dobře se vyspat a hezkou masáž😝 Komunikace je určitě základ, ale ta nám jde. Na čem ale chceme zapracovat je společný čas bez dětí nebo nějaký oddech, koníček samostatně 😉