Jak odstranit čokoládu z bílé mikiny?

zuzaaaaa
3. kvě 2017

Ahoj holky, nemáte někdo radu jak odstranit čokoládu z bílé mikiny? 😀 Díky

yerry
3. kvě 2017

Já se vetřu, taky mne to zajímá.... Ja totiž většinou vemu žlučové mýdlo a pokud je skvrna čerstvá rak to většímu jde, ale ráda bych znala jiná tajemství 😉

zuzaaaaa
autor
3. kvě 2017

já to právě nechala a ted jsem vyndala mikču z pračky a je tam a navíc je to mikina mého muže 😀

yerry
3. kvě 2017

@zuzaaaaa no tak zapranou skvrnu už asi dolů nedáš 😥

margot80
3. kvě 2017

Tak to nevím jestli to ještě dáte pryč když jste to zaprala. To budu taky sledovat jestli někdo něco poradí. Mamka dělala v prádelně a vždy říkala hlavně nezaprat. ☹

zuzaaaaa
autor
3. kvě 2017

@yerry
@margot80 sakra, no co se dá dělat 😀 pro příště budu vědět.

janablizka
3. kvě 2017

Nebojte se skvrn od čokolády a kakaa.

Vlažná voda a sůl
Opravdu jednoduchý postup jsme vyzkoušeli na nátělníček – skvrny jsme houbičkou přetřeli vlažnou vodou, ve které jsme předem rozmíchali několik lžiček kuchyňské soli. Už při prvním kontaktu s houbičkou je jasné, že všechny tři skvrny pomalu mizí. To nás povzbuzuje, na houbičku přitlačíme a zkoušíme to její hrubou i hladkou stranou. Vodu se solí necháme ještě několik minut působit a potom nátělníček na několik hodin namočíme do teplé vody s pracím práškem.

zuzaaaaa
autor
3. kvě 2017

@janablizka dekuji, vyzkousim. 🙂

verunka_korunka
30. lis 2019

@zuzaaaaa na bilou bych zkusila savo :D ale nenechat to tam dlouho, pak jsem mela na bilych kalhotech zlute fleky :D ale taky sly dolu, i kdyz tezce... (namaceni, nekolik prani...)

zelenaesmolda
30. lis 2019

nejlepsi na skvrny je klasicky tuhy jadrovy jelen 🙂