Dobrý večer, malý byl teď dva týdny nemocný, zítra pošupajdí do školky a já nevím, jak ho obléct když má být ráno okolo 5 stupňů a po obědě, kdy pro něho chodím okolo 15 stupňů? Zítra mají dorazit šusťákové kalhoty podšité bavlnou a chystám se mu koupit jarní boty. Dáváte už jarní bundičku? malý má softshellové kalhoty podšité flísem, tak mu pod ně ráno dám punčošky a po obědě místo softshellek asi jenom natáhnu tepláčky.
Dávám už tenisky, tenké punčocháče a silnější legíny, jarní čepici a nákrčník, tílko, tričko a mikinu, jarní bundu podšitou flísem, odpoledne sundám asi jen košilku. Podle počasí střídám i mikiny, bud jen lehká bavlněná nebo flísová.
@nonsense Tak ohledně toho, že je po nemoci, mě to zas tak zvláštní nepřijde, kromě toho si myslím, že není kam spěchat. Někde jsem četla názor jakéhosi lékaře, že na podzim by se mělo chodit co nejdéle spíš lehce oblečený a na jaře zase chodit co nejdéle v teplém, myslím, že to něco má do sebe...
@nonsense no asi tak 😀 začíná období "rodič v kratasich, dítě ve fusaku"
Já nevím no, občas si taky říkám, co ty děti nosily, když byl mráz. Možná byly pro jistotu doma... naše dítě je vždycky to nejmíň oblečeny na hřišti. Taky v 5 stupních nechodím ve dvou kalhotech, mikina a zimní bunde. Tak do toho nenarvu ani dítě. Letos byla zima, že já osobně jsem třeba ani nevytuhla zimní bundu. Trošku se to s tím teplým oblečením přehání si myslím.
@hezz17 zrovna já malého nebalím jak ostatní maminky 😊. Nevím kolik bude ráno stupňů, ale přijde mi, že flís na holé nožce není moc příjemný, navíc malej se všude vyválí. V úterý mu dám outdoorové šusťáčky podšité jenom bavlnou, z loňských vyrostl, nečekala jsem, že bude koncem února 20 stupňů.
Dávám jarní softshellky, triko, lehčí mikinu, jarní bundu, nákrčník, lehkou čepici, kotníkové nezateplené boty. Odpoledne má foukat, tak předpokládám, že si mikinu sundá a bude jenom v bundě...
Tílko, triko s dlouhým rukávem, mikina, šusťáky podšité bavlnou, tenká čepice, tenká prošívaná bunda, tenisky. Počítám, že odpoledne je učitelka nechá jen v mikině a bez čepice.
asi taky záleží, zda jde dítko do školky v Praze nebo někde, kde stále sníh je. Syn je teď třetí týden po nemoci, v sobotu dobral atb, tak do středy bude doma a ve čtvrtek už do školky. Mam taky problém. Dr. doporučila vycházky, tak ve čtvrtek byl celoročkách, džínech, ale pod nimi punčochy a zimní bundu se slabou mikčou. a myslim, že mu bylo dobře. Dost v Liberci foukalo. Dnes odpo na procházku a hřiště v Jabloni měl teplou bundu, přechodovou, možná i zimní a šusťáky podšité bavlnou, punčochy a zimní boty gumáky. A myslim též ok. já měla taky zimní boty a bundu. Jinak na zahradě školky maji stále fůru sněhu.
A oni nemaji suplik s teplejsimi vecmi na ven? Ze se obliknou podle pocasi? Nase tam ma vetsi, teply katata, ktery si hodi na svoje leginy, kdyz bude ted nejaky den zima, teplejsi mikcu kdyby nahodou... rano ma jarni bundu, tenci mikcu, triko s dl. rukavem a leginy. Jsou ji 3 a vi co si ma vzit na sebe. Bych to zas tak nedramatizovala.
Bydlíme skoro na horách a mládě nosí oteplováky a punčocháče,když bylo pod nulou nosil pod to ještě tepláky, nebo teplou kombinezu jen s punčochama. Do školky to máme kousek,když je odpo už teplejš jdeme dom jen v teplákách a punčochách.Jinak nosí košilku, trik dl. rukáv a mikinu. Na to bundu. Ale u nás je fakt ještě docela kosa. Jak píšou holky někdo bydlí v teplý oblasti a někdo vejš,kde je dýl sníh.
@makronka222 no naši maji sáčky a můžu mu tam dát výběr. Ale těžko říct, zda ho nechaji, ať si sám něco vezme nebo ho oblečou, je ve školce nejmladší. Na podzim mu taky dali hodně slabé tepláky, co měl do třídy. Venku už byla fakt kosa... 🙈
@mandala naprosto souhlasím. Kluci (5,7roku) na podzim byli dost dlouho v sofshell bundach, kotníkové boty. Zimní věci daleko později. Země byla vyhrata z léta a pocitova teplota výrazně vyšší při třeba 10st na teploměru než při 10stupnich na teploměru teď. Na jaře je země studená, vymrzla a i když už sem tam zimní bundu vystridame, dneska třeba šli oba v zimní bundě, protože studený vítr z teploměru pocitově ubere až 8stupnu.
Syn ještě do školky nosí punčocháče pod kalhoty protože když chodí na procházku dopoledne tak ještě takové teplo není a nevím kde a jak dlouho budou lítat. Bundu má celou zimu takovou tu "snowborďáckou". Nevím jaké bude počasí dál ale už mu dám nejspíš jen zateplené rifle nebo kalhoty. Jarní sluníčko je nejvíc zrádné, zem není vyhřátá takže zbytečně brzy oblečení neodhazuju.
Holky všem mnohokrát děkuji za odpovědi 😊
Musim rict ze stim oblekanim u ditete mam taky problem ma 18mesicni dite zacalo chodit nedavno takze venku jeste nechodilo.Ale stim oblekanim a to mame jeste vytazeny tensi fusak a do ni ji oblekam body dl.rukav,mikinu,strampliky,rifliky,cepicku tensi flis sitou na zakazku a bundicku ji davam ne uplne hrubou co nosila v mrazech ale je taky zimni neni tak hruba.Ono pocasi je jak na houpacce a pak si rikam kdyz nekoho vidim lehce obleceneho co bude nosit primo v obdobi nebo v lete to fakt asi pujde na ostro to tak vidim.A jeste kdyz je narazovy vitr jak treba je dnes tak stejne pocitova teplota klesa.
ja oblékám malému zimní bundu, punčocháče a na to kalhoty. Pokud bude teplo, má v záloze také jarní bundu
@luca_lucky LBC to samý
Dcera 18 mesicu. Zimni bundu uz nema dlouho. Rano leginy a teplaky, odpoledne jen tepláky. Na vrch body, tricko a jarni bunda. Kdyz fouka tal cepice. Zimni boty nema co slezl snih.