Jak na sušičku?

1kacaba1
7. led 2015

Mám dotaz na všechny, kdo používají sušičku: Jsme v praxi se sušičkou úplný začátečník. V návodu jsem si přečetla, že se má prádlo obracet naruby a že se mají po každém sušení čistit všechny filtry. Děláte to tak? A dbáte na to, co se smí a nesmí sušit v sušičce, nebo to moc neřešíte? Nemáte na třídění prádla nějaká jednoduchá pravidla? Děkuji!

sardelka15
7. led 2015

Tak za sebe ti můžu říct, že když vytahuju prádlo z pračky, tak ho roztřepu a pak dám do sušičky. Naruby převracím pouze trička s obrázky nebo nápisy a některé druhy džínů. Prachovy filtr v bubnu čistím po každém sušení, ten hlavní, až když mi na displeji svítí kontrolka. Tak snad ti to pomůže.

jitavrtule
7. led 2015

@1kacaba1 sušičku jsme měli doma u našich, letos nás čeká konečně pořízení vlastní. Těším se velice 🙂
z mé skromné praxe:
- prádlo neobracím, ani do sušičky, ani do pračky
- po každém sušení vyleju vody z kondenzační nádrže a vyčistím stejně jako sardelka filtr v bubnu, jsou tam koudele chloupků z prádla.
- ohledně co se smí a co ne - nesmí se většina funkčních a jemných materiálů, takže většina umělotin - skoro žádné sportovní oblečení, podprsenky, spodní prádlo s lycrou, krajky.. bohužel dneska už i na spoustě bavlněných věc je symbol "nesušit" - třeba obyč pánské košile z HM a některá trička nebo džíny s trochou elastanu. U těch to většinou ignoruju a suším je v sušičce výrobci navzdory. Maximálně se po sušení trochu zkrabatí, ale jde to normálně vyžehlit. Beru to tak, že u košile za tři stovky to případné zdrcnutí klidně risknu.

sisinka74
8. led 2015

neprevracim a pradlo davam z pracky do susicky tak, jak jak jsem ho v bubnu nasla. Susim vsechno, cistim po kazdem suseni

1kacaba1
autor
8. led 2015

Díky moc všem za rady 🙂

alneka
9. led 2015

@1kacaba1 jen ještě doplním, že co se smí a nesmí dost závisí na programovém vybavení sušičky. Já mám takovou, co má program na funkční prádlo i např. na kašmír. Vyzkoušeno, kašmír přežil a je jak nový 🙂