Ahoj holky! Mam problem sama se sebou🤦🏼♀️kdysi to bylo jeste horsi.
Proste mam pocit, ze se potrebuju s kazdym bavit. Kdyz nekde nejsem nebo chybim, furt nad tim premyslim, ze nebudu vedet co se stalo atd.. mam z toho uplne stres a nervy a vim, ze uplne zbytecne ale nemuzu si pomoct.
Ted se stala takova vec, ze jsem si nasla noveho pritele, jsem s nim strasne stastna a vim, ze uz spolu budem k synovi je zlaty a vse je super. Jsme spolu nyni rok. Jen rodina se s tim moc nezžívá a moje teta (je to spis kamaradka) nademnou jakoby zanevrela) uz mi nic nerika a nikam me nezve a s ni vlastne i dalsi kamosky… protoze vse to jsou hlavne jeji kamosky, ona je totiz sama a ma cas na skoro kazdodenni party. ted se citim strasne sama a je mi uzko. Syn ted mel nestovice a jsem s nim uz 10 dni doma a jsem z toho uplne na prasky, ze vidim ty fotky na soc. sitich, a mam pocit, ze se na me vyprdly a nikde me nechteji. Uplne odriznout je vsechny nemuzu. Jsou nejake akce, kde jdu treba s pritelem a ony tam jsou taky. Je mi fakt hrozne… kdyz to nejak resim nebo se citim dotcena, tak mne jeste poluvi, ze se svet netoci jen kolem mne a ze nemusim vedet vsechno. Ona totiz chodi casto i svagrova od meho pritele a je pekna rajda a ony se boji, ze to pritelovi reknu🤦🏼♀️.
Nevim proc musim byt takova drbna a mit z toho tak debilni pocit, ze potrebuju vse vedet. Jak se toho zbavit? Neresit ostatni a mit vse na haku? I to, co si mysli? Kazdemu se snazim zavdecit a lezu mu do zadku😩
Prosim, poradte, treba knizku nebo neco co s tim.
Anonym protoze se stydim za to, ze jsem idiot😂
Mela jsem to dost podobne. Jsem strasna drbna. Ne, ze bych potrebovala vsechno vedet, ale kdyz uz neco vim, musim to pustit dal. Nekoho tajemstvi hreje, ale me pali 😀 A narovinu - mnohokrat jsem se dostala do velkych potizi a prisla o par kamaradek, protoze jsem nedokazala udrzet jazyk za zuby, obzvlast kdyz se popijelo. Ted uz jsem starsi, klidnejsi a uz se opravdu snazim ovladat. Radu nemam, jde to s vekem, kdy jsem nejradsi s manzelem a netruchlim, kdyz nekde chybim🙂
Teta se možná necítí úplně komfortně, protože ty máš vztah a ona je single. Když je člověk single a touží po vztahu, tak může být pro něho těžké vidět čerstvě zamilovaný pár.
Můžeš si zkusit zají do knihkupectví a tam se podívat po knížkách z populární psychologie, osobního rozvoje a třeba tě něco osloví.
Mrkni na Barbora Englishová, Detoxikuj svůj život.
Já mám ráda Miluj Svůj život od Louisy L. Hay, Zrození Bohyně Válečnice, Cesta Bohyně Válečnice od H. Ash Amara. Tyhle knížky mám ráda já, ale nevím, jestli je to, co hledáš.
Často jsem viděla knížku Důmyslné umění jak mít všechno u prdele, ale nečetla jsem ji ještě.
Možná bych pátrala, proč potřebuješ tolik zážitků? Chceš se také chlubit, na soci. sítích, chceš si tím potvrdit svůj sociální status, něco kompenzovat, myslíš si, že se nedá žít naplněný život jinak než akcemi, cestováním, zážitky, co za tím je? (Nějaká nenaplněná potřeba z dětství, nízké sebevědomí...)
Pokud máš peníze, můžeš zkusit pár sezení s psychologem, kvalitním koučem.