Dobrý den všem, mám otázku - jak nejlépe odstranit vodní kámen z vodovodních baterií??? Máme vodu ze studně, nános je opravdu silný, zelený a to uklízím docela často. Ničím to nejde - fixinela nebo ocet na to nemají vůbec žádný vliv ☹ ani cif či něco podobného. Nemáte nějaký opravdu zaručený recept jak se vodního kamene zbavit??? Jsem trochu zoufalá, vypadá to jak kdybych nikdy neuklízela ☹ předem moooooc děkuji za všechny rady a návrhy. Hezký den 🙂
Máme neskutočne tvrdú vodu, takže nános vodného kameňa mám na batériách už po troch dňoch od posledného úklidu. Používam preto kombináciu - jar - ocot - voda do rozprašovača (pomer 1:1:1) a musím teda povedať, že super. Na prvý krát som to nastriekala, nechala 15 minút posobiť a potom vydrhla starou zubnou kefkou. Zase nastriekala roztok, zas nechala chvíľu posobiť a vydrhla a tak ešte niekoľko krát, kým som odstránila celý nános. Ten letitý kameň sa fakt odstraňuje blbo. Po tom, čo som začala batérie s týmto roztokom umývať pravidelne (tak čo tri dni), už to ide všetko dolu krásne hneď. Kupované prípravky na vodný kameň sa mi vobec neosvedčili :/
Za mna Pulirapid....to je vazne sila, tie vychytenejsie znacky sa nan nechytaju....a to mame supertvrdu vodu z Moravskeho krasu 😉
Já to vezmu vždy gelem na záchod. Ať mám bref, savo nebo něco jiného... Přijde mi, že to vyžere vždy všechno...
Já používám Pulirapid a hned čisto,fakt je dobrý.
Kyselina citronová. Co jde, tak ponořit do roztoku a nechat třeba přes noc. Baterie, okraje vany apod. - udělat kašičku z kyseliny citronové a vody, nanést kartáčem, nechat působit, občas překartáčovat, aby se uvolněná vrstva kamene odloupla a kyselinová kašička mohla působit i na hlubší vrstvy nánosu.
Já používám BREF POWER - Odstraňovač vodního kamene. Z té široké škály přípravků co jsem na vodní kámen vyzkoušela se mi osvědčil nejvíc. Je v takové červené nádobce s rozprašovačem a běžně stojí kolem stovky, v akcích se dá sehnat i levněji.