Ahoj už jsem zoufalá a vraždila bych !!!! Ne nejsem psychopat ale brzo z tohodle budu...
Bydlime v rodinnem dome..a mame sousedy absolutni kreteny..prvni vec coz je dost otravne je ze kdykoliv si chcete vyvetrat otevrenim okna..musim je okamzite zavrit protoze jim ze z komina vali smradlavy dym..at je hezky nebo hnusne at je leto nebo zima..kotel maji na uhli ale topi drevem takze o to vic to huli..protoze pan soused ma tezkou uchylku na drevo a barak si obestavuje drevem takze topi jen drevem..ma ho nekde zadarmo nebo za dobre penize..kotel na drevo odmita koupit a stim souvisi dalsi vec at je pondeli nebo nedele at je rabo nebo treba zrpvna ted..si pred barakem coz je vlastne jakoby i u nas pred barakem reze motorovkou t lo svoje zasrany drevo mame stare okna takze je to jako kdyby mi rezal v obyvaku..jenze tu bydlime s babickou a ta i kdyz ji to taky vytaci odmita abyh na ne vybehla a rekla jim svoje ..protoze se bavi s maminkou souseda ale me uz to vazne nebavi muzete mi skusit poradit co s tim nez jim zapalim barak ? :D :D odstehovat ano to chcem ale nejsme milionari
To reze od rana do vecera, ze to tak vadi? Jako kdyz je to ve dne tak s tim nic neudelas, to by on mohl na tebe chodit zalovat, ze sekate travu nebo vam vriskaji deti na zahrade, kokrha kohout... Spis si kupte plastaky a slusne za nim zajdi ohledne toho smradu.
Bydlíme v paneláku, a taky nemůžeme vyvětrat. Na balkoně ve vedlejším vchodě o dvě patra níž nonstop kouří, za každého počasí...
Ohledně hluku, zkusila bych se nejdřív rozumně domluvit, třeba že po obědě od do mi dítě spí...
@makronka222 Do stareho domu plastova okna? Do par let bude takovy dum mokry a plesnivy od pudy az po sklep. Plastova okna patri maximalne do panelu, nebo do nove stavenych domu, jejichz konstrukce s tim pocita.
Pokusit se domluvit, opakovane stiznosti na urady (hluk, zapach a toxicky kour), tzv. sousedska zaloba. V tomhle poradi. Ovsem ne kazdy chce jit se sousedem do valky, u rodicu na vsi to jedna rodina po neuspechu s domluvou resila, ze se radsi odstehovali (jejich sousedi meli komin tak, ze jim to valilo kour primo do oken)
@sudylichozrout Vidíš, a nám plastová okna do starému domu konečně odstranila plíseň. Stará okna byla hrozná, v zimě pořád mokrá, že to teklo až po parapetu, měli jsme plesnivé rohy v místnostech. Teď je klid.
K dotazu zakladatelky - nešlo by prostě za sousedem zajít kvůli hluku, aby prostě řezal v rozumnější dobu. S tím smradem neporadím, taky máme v sousedství jednoho odborníka. Ten snad pálí i plasty.
@sudylichozrout Taky nesouhlasím, rodiče mají starý barák, plastová okna dávali před pár lety a dům mají naprosto suchý. To spíš s občasnou vlhkostí máme problém my v novostavbě.
No, hlavne pokud fakt topi pouze drevem, tak to neni zadny toxicky kour a nikdo s tim nic delat nebude.
@ahojcau Ja nechapu, my take.topime drevem a nic nesmrdi. Naopak citim, kdyz nekdo ze sousednich chat topi briketama. To je smrad. Ale.mozna nejsem uplne svetaznala, rada se poucim🙂 Kazdopadne motorovka 24/7 je na palici. Nemate v obci nejaka pravidla? Nekdy to byva. A sla bych do domluvy, mam male deti a tak. Do valky urcite ne, pravidla na hluk sice jsou, jednou jsem to taky resila ( v byte) a nedomuzes se niceho, akorat si pokazis vztahy, coz je dalsi toxicka naloz.-)
pokud se jim valí smradlavý dým tak to nahlásit na obecním úřadě.Dnes je to dost hlídané...