Jak na hluk a smrad od sousedů?

ahojcau
26. únor 2019

Ahoj už jsem zoufalá a vraždila bych !!!! Ne nejsem psychopat ale brzo z tohodle budu...
Bydlime v rodinnem dome..a mame sousedy absolutni kreteny..prvni vec coz je dost otravne je ze kdykoliv si chcete vyvetrat otevrenim okna..musim je okamzite zavrit protoze jim ze z komina vali smradlavy dym..at je hezky nebo hnusne at je leto nebo zima..kotel maji na uhli ale topi drevem takze o to vic to huli..protoze pan soused ma tezkou uchylku na drevo a barak si obestavuje drevem takze topi jen drevem..ma ho nekde zadarmo nebo za dobre penize..kotel na drevo odmita koupit a stim souvisi dalsi vec at je pondeli nebo nedele at je rabo nebo treba zrpvna ted..si pred barakem coz je vlastne jakoby i u nas pred barakem reze motorovkou t lo svoje zasrany drevo mame stare okna takze je to jako kdyby mi rezal v obyvaku..jenze tu bydlime s babickou a ta i kdyz ji to taky vytaci odmita abyh na ne vybehla a rekla jim svoje ..protoze se bavi s maminkou souseda ale me uz to vazne nebavi muzete mi skusit poradit co s tim nez jim zapalim barak ? :D :D odstehovat ano to chcem ale nejsme milionari

martkaa
26. únor 2019

pokud se jim valí smradlavý dým tak to nahlásit na obecním úřadě.Dnes je to dost hlídané...

makronka222
26. únor 2019

To reze od rana do vecera, ze to tak vadi? Jako kdyz je to ve dne tak s tim nic neudelas, to by on mohl na tebe chodit zalovat, ze sekate travu nebo vam vriskaji deti na zahrade, kokrha kohout... Spis si kupte plastaky a slusne za nim zajdi ohledne toho smradu.

kittyy17
26. únor 2019

Bydlíme v paneláku, a taky nemůžeme vyvětrat. Na balkoně ve vedlejším vchodě o dvě patra níž nonstop kouří, za každého počasí...
Ohledně hluku, zkusila bych se nejdřív rozumně domluvit, třeba že po obědě od do mi dítě spí...

sudylichozrout
26. únor 2019

@makronka222 Do stareho domu plastova okna? Do par let bude takovy dum mokry a plesnivy od pudy az po sklep. Plastova okna patri maximalne do panelu, nebo do nove stavenych domu, jejichz konstrukce s tim pocita.

ariadna12
26. únor 2019

Pokusit se domluvit, opakovane stiznosti na urady (hluk, zapach a toxicky kour), tzv. sousedska zaloba. V tomhle poradi. Ovsem ne kazdy chce jit se sousedem do valky, u rodicu na vsi to jedna rodina po neuspechu s domluvou resila, ze se radsi odstehovali (jejich sousedi meli komin tak, ze jim to valilo kour primo do oken)

sirka1
27. únor 2019

@sudylichozrout Vidíš, a nám plastová okna do starému domu konečně odstranila plíseň. Stará okna byla hrozná, v zimě pořád mokrá, že to teklo až po parapetu, měli jsme plesnivé rohy v místnostech. Teď je klid.
K dotazu zakladatelky - nešlo by prostě za sousedem zajít kvůli hluku, aby prostě řezal v rozumnější dobu. S tím smradem neporadím, taky máme v sousedství jednoho odborníka. Ten snad pálí i plasty.

eloise02
27. únor 2019

@sudylichozrout Taky nesouhlasím, rodiče mají starý barák, plastová okna dávali před pár lety a dům mají naprosto suchý. To spíš s občasnou vlhkostí máme problém my v novostavbě.

j.a.n.i
28. únor 2019

No, hlavne pokud fakt topi pouze drevem, tak to neni zadny toxicky kour a nikdo s tim nic delat nebude.

kaja2016
25. bře 2019

@ahojcau Ja nechapu, my take.topime drevem a nic nesmrdi. Naopak citim, kdyz nekdo ze sousednich chat topi briketama. To je smrad. Ale.mozna nejsem uplne svetaznala, rada se poucim🙂 Kazdopadne motorovka 24/7 je na palici. Nemate v obci nejaka pravidla? Nekdy to byva. A sla bych do domluvy, mam male deti a tak. Do valky urcite ne, pravidla na hluk sice jsou, jednou jsem to taky resila ( v byte) a nedomuzes se niceho, akorat si pokazis vztahy, coz je dalsi toxicka naloz.-)