Potřebovala bych poradit, z čeho a jak jste dělaly sádrové obtisky nožiček a ručiček svých prcků?
moc díky za rady 🙂
Mě by to také moc zajímalo. My jsme zatím dělaly jen otisky barvičkama ☹ . Taky jsem nedávno viděl v nějakém katalogu rámeček na fotku a vedle toho byla v druhém rámečku hmota do které se dělali obtisky, ale už si bohužel nevzpomenu jakej katalog to byl. 😲
ten ramecek jsme taky videla ...ale my jsme ztim jen delali obtisk do denicku detatka temperkou..
to já jsem taky dělala barvičkou obtisk,ale tohle mi připadá hrozně pěkný.
Bublinko, vzpomínej.... 🙂 sím,sím
zkuste nějaké výtvarné potřeby, existuje spousta různých "hmot", něco jako modelýna nebo tak, určitě vám něco poradí!
holky bylo to v katalogu popron, ale už ho tam v nabídce neají 😠 Koukněte na jejich web stránky jestli se ned´ívám špatně, ale v tištěném katalogu fakt není
Já jsem to viděla v albíčku Bihan, obdivuju ji jak je šikovná a nápaditá. Doufám, že nám prozradí to tajemství jak na to. Je to vážně strašně krásný 🙂
já jsem to taky viděla v jejím albíčku, hledala jserm na netu,ale nic jsem nenašla...
Komet, já taky hledala a nenašla...
dá se to rovnou koupit,třeba tady,aspoň doufám že myslíte tohle,určitě je to i pěknej dárek.... 😉
http://www.ajuty.cz/shop/baby-art--deluxe.detai...
Lendy1, díky, ale tam je to jen o barvičkách, mě by moc zajímalo právě tohle.
Adris69, já jsem taky jediný našla tohle, ale myslím, že to musí jít ještě nějak jinak. 😉
adris69 jukla jsem na stránky co jsi napsala a jsou tam fak moc věcičky. V tom popronu byl jen ten rámeček, ale tohle je o moc lepší. Dík za tip. 😉
všude většinou nabízí stejnou firmu,akorát za jiný prachy,jsem to viděla i u Anna§Viktorie a skoro za jednou tolik,jinak pak jen to co měl ten Popron 😝
jo a nevím jestli to tam píšou,ta hmota dost dlouho tuhne,takže se nemusíte bát,že se to nepovede a prachy v čudu 😀 😅 😀
adris69, a ty to máš? zkoušela jsi to? já se právě bojím, že to zaplatím, pak to zkazím a bude po hehe... 😒
Ahoj holky, hmotu na obtisky nožiček a ručiček mají v Puntanele, ale poměrně dost drahou, ale rychle tuhne a výsledek je téměř zaručen, to by člověk musel být velký nešika, aby mu to s tímhle nevyšlo. Myslím, že se jedná o krásný dárek třeba pro tatínky k narození mimi 🙂 , mají tam i sádrové odlitky, které se omotávají okolo bříška, když je mimi ještě uvnitř, aby jednou vidělo, v jakém domečku spinkalo než se mu začalo chtít ven. Cena je od 650,-- víš, dle druhu.
kometka5:já to právě dala jako dárek a byla jsem u toho,když to dělali,tak vím,že se jim to hned nezdálo,tak se to dá předělat víckrát,když to netuhne tak rychle,škoda že jsem to neobjevila dřív,taky bych ráda tu nejmenší vzpomínku,tak plánuju aspoň k prvním narozkám... 😉 😀 😉
Komet, dík za tému, nadávam si, že som to neurobila skôr, mohla som sa vyvarovať všetkých tých IP 😅
Snáď ma admini nezrušia ako reklamu: my sme to robili z tohoto kitu, ktorý na Slovensku nedostať http://www.creavea.com/kit-happy-art-empreintes...
ale BAby art je presne o tom istom 😉
V kite je toho akurát na dva odtlačky cca dieťaťa (povedala by som) do 2-3 mesiacov, potom môžete skúsiť urobiť síce dva odtlačky (tej modelovacej hmoty je tam dosť), ale asi bude chýbať sadra...
Modelovacia hmota sa volá alginát - tvrdne to cca 3 minúty - je lepšie, ak to budete robiť vo dvojici, aby jeden držal mimčo a druhý končatinu, pretože je to studené a aj keď deti spia, majú tendencie si ruku či nohu vytiahnúť. Altinát tvrdne postupne, ale je pomerne hustý.. my sme trošku čakali s rukou, aby bola hmota tak akurát a aby nám Sára zase nezovrela prsty do päste....
Takže potom vytiahnúť, naliať sadru (pozor na bublinky), rozlúpať modelovaciu hmotu, ja som trošku obrúsila odtlačky šmirgľom, aby to bolo ploché a lepšie držalo na podložke.
Nakoniec vyliať sadru do rámika, vložiť odtlačky, prípadne napísať meno....
No a toto všetko je samozrejme v návode ku kitu 😉
Ak sa však bojíte, dajú sa kúpiť aj kity s modelovacou hmotou, ktorá netvrdne - predpokladám, že je to ako tuhšia plastelína - nalejete do toho sadru a odtlačok je hotový, ale detaily nie sú presné...
Bihan, moc děkuji...
už chápu, proč si mi odpověděla tak zostra, když jsem nebyla první, kdo ti psal na IP. 🙂
Nakonec jsem koupila to od Baby Art, akorát tam není český návod, tak jsem to včera horko těžko překládala z angliny i z němčiny a postup je opravdu asi stejný.
Díky moc
KOmet kde si to koupila a za kolik?
koupila jsem to v super baby, vedle tesca a stálo to 600,-. Chystám se to udělat o víkendu, tak jsem na to zvědavá, jak to dopadne...
my jsme to od baby art dostali od bráchy z Prahy, tak nevím, kolik to stálo, ještě jsme to nepoužili, nožka by šla, ale ručičku ještě neudrží úplně otevřenou
749kč- je tu nějaká adresa CEDR group S.r.o. U pekařky Praha
Komet, ani 10-ta 😅
Ale to si robíš srandu, že tam nie je český návod? 😕 Asi by som im to otrepala o hlavu....
Skúste pozrieť na packa.sk, tam sa dá vybrať trošku lepšie, čo sa týka hmoty, ale myslím, že nemajú rámiky.
Máte prosím nběkterá zkušenost s touto sadou?http://www.koralkuvsvet.cz/
Ahoj jak jste to dělali aby tam dítě mělo v klidu tu nožičku? Já to dneska objednala tak jsme zvědavá kdy dorazí a ráda ybch to chtěla dát manželovi k narozeninám takže to budu muset nějak zvládnout sama 🙂 . mazali jste dětem nožičku olejíčkem aby t šlo pak dobře odlepit, mam nápad že malýho uspim v nosítku a pak zkusim udělat formu 😉 , s ručičkou asi bude problém protože tu nemá v klidu ani ve spánku a v nejhoršim to bude až moc originální, snad alespon nožička vyjde dobře 😉
@luci81 které myslíš?
my máme tyto http://www.koralkuvsvet.cz/detail.php?zbozi=123... a vůbec je nedoporučuju,sice otisk se jakžtakž udělal,ale když to tvrdlo tak se to celé zkroutilo a popraskalo takže na prd,tedka radši koupím obyč.sádru a udělám to znovu
@vvvecna díky za odpověď,sice jsem to sem psala už před rokem,ale nevadí 😉 Tak to je teda špatný,když se to pak zkroutí,za tu cenu-podle mě ne malou 😝 Já jsem to nakonec nekupovala.Koupila jsem temperku a udělala jen otisky na papír.Kdybys zkoušela tu obyč sádru,tak kdyžtak písni,celkem by mě zajímalo,jak to z ní půjde.
ahojky,taky by mě to moc zajímalo! Ozvěte se prosím kdo máte zkušenost!!!!