Ptám se na vaše zkušenosti... jak to vypadalo po rozchodu po dlouholetém vztahu se styky s vašimi společnými přáteli? Nebo dokonce s těmi, kteří byli původně přáteli vašeho bývalého partnera?
Jak to v reálu může vypadat? Neumím si představit situaci, že čistě teoreticky pojedu s chlapem někam, kam třeba 12 let předtím jezdil s jeho tehdejší partnerkou....
Rozumíte nač se ptám?
My se rozešli po 10letech, společní přátelé nás nějakou dobu zvali na akce vždy jen jednoho. Stejně bychom oba nesli, pokud šel ten druhy. Po čase se to uklidnilo. Vídáme se dal. (vlastne se i ty pratele malicko „rozdelili„) S bývalým se vidime v omezené míře...ale asi po 5letech už jsme byli schopni byt na společně akci. Já už mám 10let jiný vztah a mého může přijali všichni bez problémů. Bývalý je víceméně sam, bohužel....už bych mu přála, aby někoho našel.
Byla jsem přibrána do skupiny lidí mého tehdejšího přítele. Byli jsme spolu dlouho, ale bez dětí. Po rozchodu jsme se v partě vídali dál a dnes je jeho současná žena moje dobrá kamarádka a jezdíme společně na dovolenou 😊 a parta drží stále.
A proč ne? Je to hlavně o tobě. Ale co vím tak stávající partnerka mého ex zase má problém s jeho přáteli a oni s ní 😃😃😃 hele to je bud si sednete nebo be, nic vtom nehledej
V čem by měl být problém? Vše je o lidech . Z ex mého muže se stala časem kamarádka jelikož máme právě spoustu společných přátel a jezdíme na stejné akce .
Ja som žiadnu zmenu nepostrehla rozišla som sa len s ex nie všetkými spoločnými známymi 😂
U nás časem vyplynulo, že jsme si kamarády "rozdělili ". Ne záměrně, ale pomohlo tomu i že ex se odstěhoval 100km jinam, kde někteří kamarádi také žili. První roky po rozchodu jsme se na společných akcích i potkávali.
Z pozice té nové... ne nevadilo by mi, že tam jezdil roky s někým jiným - no a. Teď tam jede se mnou.
Rozdělilo se to dle sympatií 😂někde jsem vyhrála já .. někde na půl 😂 nevadilo by mě to, ze me bere mezi kamarády, kam bral předchozí přítelkyni.. nepocitala bych s tím ze jsem jeho první 😂a já bych si kvůli tomu nové kamarády nehledala, abych začala chodit za jinyma lidma než s bývalým přítelem … spis je fajn ze te vezme mezi kamarády - bere to vážně.. nelíbilo by se me kdyby me před kamarády schovával 😂by se me naopak dotklo
Ja situaci znam z pohledu tech pratel. Jedni nasi dobri kamaradi, s nimiz jsme podnikali kdejake silenosti a slavili nekolik silvestru, se rozesli asi po 12 letech vztahu. Nesli jsme to skoro stejne spatne jako oni. Chvili jsme se jeste na stridacku bavili s obema, ale ona se casem nejak odstrihla. Asi nas zaskatulkovala jako "kamarady byvaleho" a moc nekomunikuje. Jako ze kdyz ji treba napisem k narozeninam, tak podekuje, ale vic ani nezbleptne. Naproti tomu o to vic jsme se sblizilo s nim, sdilel s nama trable nasledkych vztahu, v praci a tak. Ted si nasel novou holku a nadsene nam ji predstavoval,.protoze mame radu spolecnych zajmu a tak snad casem s nima zase zacnem neco podnikat (ale mozna to bude chvili trvat, my mame 2 male deti a oni se ted o miminko pokousi). Ale jako nemame problem s tim, ze "jeho nova" a "jeho stara" nekdy se o behvale treba i bavime, ale nemyslim ze by z toho ta "nova" musela byt nejak rozpacita.
Pochopila jsem správně, že tě chce vzít mezi původně její přátele, do míst kam brala ona jeho? Pokud byl rozchod přátelský, tak by její přátele neměli mít problém tě přijmout, pokud byl rozchod bouřlivý, hned tak bych mezi ně nešla. Ex od známého třeba ze společné party úplně vyřadili, protože se zachovala jak s...
@syslounek ano, pochopilas to správně.
@amenophus my jsme se rozešli po dvanácti letech, a jelikož parta tvořila z větší části jeho bratry a bratrance se sestrenicema, tak jsem se odstrihla já a asi úplně zbytečně..ale tehdy mě kontakt s nima dost drtil a mela jsem pocit, že by to vypadalo, že dolejzam..ne za nima, ale za ním.. I když jsme se potkávali bez něj, zvali mě na návštěvy a tak..
S bývalým vycházíme dobře (i kvůli dceři a taky proč si dělat problémy). S původně jeho kamarády se někdy bavím, dokonce nám byli s mužem na svatbě. Ale je fakt že na jeho rodinnou oslavu narozenin dcery nás i s mužem na chvilku přizval když jsme tam malou vezli, ať si dáme dort a tak. A já se ho zas ptala jestli když se stavuje pro pro věci, jestli si dá kafe když je zima.
Ale taky vím, že jsme zrovna na tu svatbu řešili koho z kamarádů co se rozešli pozvat, když měli problém se spolu potkat bez silných emocí a my je tam chtěli oba.
Zalezi jak spolu kdo vychází, a tak. Přijde mi, že většina přátel je s tím pak v pohodě.
Byla jsem v pozici "té nové" a proběhlo to úplně v pohodě, nikdo neřešil bývalou partnerku. Jen jeden kamarád v opilosti měl narazku, že mám menší prsa než bývalá😇 Je to už několik let a jsou to teď i moji kamarádi.