Jak je to s občerstvením na školních akcích, nevíte?

slecnami
26. únor 2024

Ahoj,
ptám se spíš tak teoreticky a kdyby tady někdo dělal přímo na hygieně a věděl víc, budu ráda. Blíží se velikonoční jarmark u nás na škole. Vždy mohli třeba učitelé něco nachystat (samozřejmě dobrovolně) a kdo z rodičů/dětí přišel, mohl si nabídnout.
Letos je to prý od hygieny zakázané, víc info nemám. Jak to tedy je?? Jako chápu, že by bylo zakázané třeba takové to nošení domácích buchet dětem do školky, nebo tak, s tím rozhodně souzním...ale to je opravdu zákaz na to, přinést něco domácího na odpolední, dobrovolnou akci, zvlášť, když tam budou děti s rodiči...?? Jen mě to zajímá (na akci se nechystám, ale překvapilo mě to😃)

maxulekapcule
26. únor 2024

@slecnami o tom jsem nic neslyšela, a zatím jsme žádnou školní akci neměli letos, jinak na každé akci přímo požadují, aby rodiče napekli. Co se týče buchet do školky, přišlo by mi to milejší jak ty kvanta kokin co si prcek každý týden ze školky odnáší

slecnami
autor
27. únor 2024

@maxulekapcule Uff, jak jako "kvanta kokin"?? Já to myslela tak, že se do školky spíš nenosí nic, natož domácí... Takže ve školce dětem domů napakují sladkosti?? Díky za komentář 😊👍

nat
27. únor 2024

@slecnami U nas ve skole tedy od doby co je covid,tak se na akce nic nenosi,vybiraji se drobne a skola pak nakoupi a neco pripravi ve skole ,ve skolce to same,nesmi se pri narozeninach svatku nosit nic z domova pecene,deti nosi vzdy sacek a v tom je par bonbonku cokolada...

jannym
27. únor 2024

U nas podobne zakazy neplati ani pro skolku ani pro skolu…na skolni piknik deti nosi jidli z domu, na vanocni vecirek taky, na charitativni vanocni jarmark jsme s dcerou pekly pernicky…

budouci_maminka
27. únor 2024

Ted jsme meli masopust a normalne jsme veci meli napect a prinest..
To zas nekdo chce byt byrokraticky snazivec asi

lenerka1
27. únor 2024

U nás na karneval je občerstvení vítáno. Já mám teda raději, když děti dostanou něco domácího nebo ovoce než kupované sladkosti byť hygienicky jednotlivě balené, případně na slavnostech pytle brambůrků, pufovaných krekrů apod.

hanka_12345
27. únor 2024

@slecnami u náís treba ve skolce, jak ma furt nekdo narozky tak furt nachazim ve skrince takovy ty pidi pytliky haribo, taky nad tim dycky kroutim hlavou. Jaako jo jasne neni to kvantum, on to v podstate ani neji ale je totam furt snad kazdej tyden nebo dva...neco je asi z narozek a neco bokem? nevim ale furt jen nosim pytliky dom... nebude to asi vylozene jen narozky. Ja dycky kdyz ma narozky poslu pytlik mandarinek a tim koncim

kamino
27. únor 2024

@slecnami ne, u nas byl.zakaz domácího, ale kupovane balene sladkosti byly povolene 😦

maxulekapcule
27. únor 2024

@slecnami no dostávají z narozenin a tak, ale je jich málo, tak asi něco i od učitelek nebo v jídelně, protože fakt to je téměř denně nějaká sladkost

el13
28. únor 2024

nejjednodušší je říct, že to zakázala hygiena 😅
jde o to, že ve školce/škole, by měli z každé přinesené buchty schovat vzorek, kdyby se něco někomu stalo (průjem otrava apod.) a to jaksi není v kapacitě dané školky. Nejvíc tomu nahrál samozřejmě Covid. Takže chápu, že chtějí spíš balené výrobky než doma upečené. To co nachystají ve školce, je z hygienického pohledu v pořádku, protože splňují HACPP, což u donesené buchty nemají pod kontrolou. Spousta školek to má ošetřené i v řádu. Proto se k svátku a k narozeninám nosí pytlíky bonbonů.

michaela666
28. únor 2024

Řekla bych, že to bude prostě vnitřní nařízení, protože žádná hygiena tohle vyloženě nezakazuje. K nám do školky nosíme na akce doma připravené jídlo a v pohodě. Ptala jsem se na to přímo ředitelky i učitelky a nemají problém. Jen jsem se informovala jestli jsou ve třídě nějaké alergie nebo i tolerance, abych předešla smutným dětem, které by si nemohli vzít.

Dokonce když dělám na objednané akce ochutnávky jídla například na městských akcích, nikdy hygienu nikdo nezmiňoval. A tam by si to sakra pohlídali.