Jak ho uspat? Kecá, zpívá, nedá se zklidnit

mo_nes
11. dub 2018

Maminky, máte to některá taky? Od té doby, co jsme malému (teď 25měsíců), vzali dudel, je uspávaní peklo. A už ho nemá víc něž 2 měsíce. Nezavře pusu, kecá, zpívá, nedá se zklidnit. Trvá to víc než hodinu. Blbé je, že už spí v posteli, takže, i když ho tam necháme samotného, hned doběhne z a náma... Poradíte něco?

luj89
11. dub 2018

co satek, kocarek?

bayt
11. dub 2018

A jde o den ci noc?

kafr
11. dub 2018

A vzali jste ten dudlík nějak ritualně? U nás v rodině se "háže" do kamen, kde "shoří". Když už i kluci (synovci) tvrdili, že už jsou velcí, tak jsme je v tom podporovali s tím, že velcí kluci nespí s dudlíkem, to dělají jen mimina. Jednou ráno když se vzbudili, vzala je babička, vzala i dudlík, šli ke krbovkam (v ruce měla i zuchlany papír a nenápadně ho za dudl vyměnila) a před klukem ho hodila do ohně a koukali jak shořel. Takové rituální rozloučení.
Když jsem pak uspávala, tak jsem nejdřív zkoušela čtení pohádek, ale přesně jak píšeš, furt mlel pantem, tak jsem si s ním povídala a ještě motivovala, aby vyjmenovával všechno možné - to odpadl nejrychleji.

mo_nes
autor
11. dub 2018

@luj89 V kocarku uz davno nejezdi, ten uz je pri druheho a na datek uz je tez velky, navic v nem nikdy nechtel byt..

mo_nes
autor
11. dub 2018

@bayt no,oboje , ale hlavne vecer,to je silene

mo_nes
autor
11. dub 2018

@kafr chteli jsme ho braskovi,co se narodil, ze je miminko a potrebuje ho,ale to nechtel...tak.jsme ustrihla kousicek spicky...dal si ho.do pusy,ale.hned ho zahodil,ze uz ho nechce a tim to zacalo...pohadky jsem zkousela, ale ptujde mi,ze ho to rozebira jeste vic,strasne se na.to soustredi a do vseho keca. většinou je lepší,kdyz delam,ze spim...

zmrzlinka
11. dub 2018

Syn takhle keca a zpiva před spanim doted....bude mu 6 😂😂😂Většinou na nej musime houknout, pak se urazo a do 5 minut spí 😂

bayt
11. dub 2018

@mo_nes Náš je na tohle šílenej...nemůžu ho dát, když není unavenej, ale zase se nesmí moc přetáhnout, tak sleduji signály. U nás to je zívání, ale jen když ho vezmu do náruče, jinak ne. Usne jen při kojení (NĚKDY) a kolikrát si to kojení dáme třikrát než to zabere. A vždy bílej šum. A nebo v šátku venku za chůze či doma, když se houpu a k tomu bílej šum.

Napadá mě zrušit denní spaní. Já třebas tou dobou nespala a o to líp se mi ale spalo večer.

mo_nes
autor
11. dub 2018

@zmrzlinka tak to mam super vyhlidky 😀

mo_nes
autor
11. dub 2018

@bayt to denni spani me taky napadlo a hodne nad tim premyslim, jen se bojim,aby nebyl cele odpoledne extra protivny...on toho totiz ani v noci moc nenaspi :(

bayt
11. dub 2018

@mo_nes tak to zkus a uvidíš...

penelope87
12. dub 2018

@mo_nes Z mé zkušenosti nemá spaní/nespaní výraznější vliv na to usínání. Čteme a když dělá blbiny, tak pak lehnout s ním. Na nic lepšího jsme nepřišli.

penelope87
12. dub 2018

@mo_nes V kolik hodin chodí spát? Náš neusne před 20h30.

mo_nes
autor
12. dub 2018

@penelope87 jeste do nedavna chodil spat v 19hod, ale ted jsme to posunuli na 19:30-20hod, manzel je tam s nim, dokud neusne,ale.vetsinou to neni driv,nez 20:30..pekne me to stve,mel to tak hezky naucene...

janamal37
12. dub 2018

Bílý sum🙂? U nás ale neplatí nic, hyperaktivní synek usíná kolem půlnoci a budí se kolem 6 ráno. Beru to jako luxus,coby kojenec spal 4 hodiny denně.Pevne nervy🙂!

alishka111
12. dub 2018

No u nás sebrat dudlíka ve dvou letech, tak to by dcera asi nepřežila. Jestli to prostě v 22 měsících nebylo moc brzo... Dcera usínala a spala nic moc i s dudlem, bez něj bychom asi nepřežili všichni ;) Měla dudlíka skoro do tří let, i když jen na noc. Ze dne na den na něj pak sama zapomněla, bez jakýchkoli rituálů a "lámání" a už nebyl nikdy potřeba...

mo_nes
autor
12. dub 2018

@janamal37 jejda,tak to je sila....pevne nervy

mo_nes
autor
12. dub 2018

@alishka111 mozna to bylo brzo,nevim...vracet uz ho ale nechci :(

mo_nes
autor
12. dub 2018

@penelope87 usina nejdriv o pul devate

tomikjoejoe
12. dub 2018

@mo_nes syn má 2,5 rouku ve 25 měsících začal dělat něco podobného, dudlík nemá, po uložení do postele, povídá, zpívá skoro hodinu ... jediné co, zabralo, aby neusnul dřív je ho víc za den uštvat nebo ho nedat přes poledne spát ... taky má v posteli plyšáky a je naučený, že sice povídá, ale má zhasnuto, přivřené dveře, aby viděl světlo a hraje si s plyšáky - spí v otevřené postýlce a díky tomu, že se zaměstná plyšáky už za námi pořád neběhá ...

camillaq
12. dub 2018

Nam zubar na prohlidce (22mes.) rekl, at dudlik zrusime, mel ho jen na usinani. Prijeli jsme dom a dudliky jsem poschovavala, malymu jsem rekla, ze jsme je nechali miminkum, je prece velke kluk. A on to vzal, az nas to prekvapilo. Do te dobu usinal, ze jsme si s nim lehli, 5-10 minut a spal. Po sebrani dudliku nelezi klidne, porad stoupe. Tak jsem zacala chovat, vykladame si, kdo uz vsechno spinka. Nedokaze byt potichu, vetsinou u toho vykladani zacne usinat, az spi tvrde, tak ho polozim do postylky. Tohle uspavani trva tak 10-15 minut. Polozit do postylky a odejit, aby usnul sam, je u nas nerealne, z postylky vyleze sam od 14 mesicu.

zmrzlinka
13. dub 2018

@mo_nes 😂😂😂